Каракачанов: Северна Македония не е готова за ЕС, не спазва Договора със София

Ветото ще ги извади от илюзиите, че това може да продължава
7 ное 2020 18:05, Анисия Иванова
213

"Република Северна Македония не е готова да започне преговори, защото тяхното правителство вече повече от три години се опитва да не изпълнява Договора с Република България. По нито една от точките от този договор, подписан на 1 август 2017 година, няма никакъв напредък," каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в ексклузивно интервю за предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Не мога да разбера защо някои външни наблюдатели объркват ролите. Не България кандидатства за членство. България е страната-член, Македония кандидатства за членство в ЕС и би следвало да е наясно, че ангажиментите, които поема със сключването на договори, какъвто беше Договорът от Скопие от 1 август 2017, трябва да се спазват. В Македония обаче като че ли витаеше и продължава да витае едно схващане, че някой ще притисне България в последния момент и България ще клекне," заяви Красимир Каракачанов пред водещата Милена Милотинова.

Още по темата

"Има опити да ни убеждават по един или друг начин, но България защитава своите национални интереси," каза той.

"Виждаме Македония сега, в ситуацията, в която е кандидат-член, с агресивното си поведение, с явните си претенции към България - за малцинство, кражбите на история, говора на омразата към България… и си представете Скопие утре в ЕС - кой печели от това? България ще загуби категорично, ако има един подобен съсед като Македония, който е член на НАТО и ЕС и който държи подобен тон и поведение. Аз мисля обаче, че и ЕС не печели. Защото ЕС си има изключително много проблеми, той е на един водораздел ще продължи ли да съществува по този начин, или ще се реформира. Самият ЕС си има достатъчно много проблеми и мисля, че на самата Европа не й трябва още един проблем на Балканите - с формираните  на базата на кражбата на история, измислени претенции към България. Това не може да съществува повече.", коментира вицепремиерът.

По отношение на предложението си за Анекс към Договора от 2017 година Каракачанов заяви: "Трябва да има писмен документ. Аз на изявлението на скопските политици не вярвам."

“Ако ние сега ги оставим, те утре ще ни се тропосат отново с тези претенции. И този път, като член на ЕС, ще създадат сериозен проблем“, обясни Каракачанов.

"Моята прогноза е, че сега ветото на България ще бъде един студен душ за тях“, прогнозира той. "Надявам се този студен душ да им подейства да излязат от своите илюзии, да доведе до отрезвяване, сядане на масата и честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един и същи език. Това очаквам. Ако не – няма проблем, ние не бързаме", добави вицепремиерът.

"28 години спориха с Гърция. Ние сме готови и на такъв дълъг разговор“, категоричен е вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Ще има ли Анекс към двустранния договор, кой се е опитвал да ни убеждава да не спираме Скопие за старт на европреговори, въпреки неспазването на ангажиментите и антибългарския тон – целият разговор на Милена Милотинова с вицепремиера Красимир Каракачанов вижте във видеото.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
4
 
! Отговори
1212 преди 3 години
До KubilayТъй, тъй. Вие сте били света вода ненапита. Какво сте оставили на Балканите, не ми плямпай за арабите, апропо и те много ви "обичат". Османците не са били по-различни от споменатите от теб европейци. Читаците все си мислят, че са били нещо.
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимусДнешните македонци в миналото са се борили срещу сърбите и са били жестоко клани и убивани,тероризирани от сърбите, а не от родните си братя - българите,както ви втълпява югославско-сръбската пропаганда!Има описания от свидетели на сръбските жестокости над Македония,от чужденци,както и от местни хора,има и документация,сърбите и слугите им,да престанат да лъжат населението и да кажат истината,това искаме, да се придружи и с документи!
100
0
 
11
 
! Отговори
До Кубилай преди 3 години
Кой ти каза, че България е приета по милост в ЕС. И това ли ви говорят властите в Скопие? Да ти припомня, че вече имате вето от България. Австрия след убийствата на вашето момче във Виена не са ви подготвили тържествено посрещане. Холандия и Франция въобще пък не ви знаят кои сте... Така че... бай, бай ЕС, както и фондовете /да припомня/. Следващият преговорен прозорец ще е след 5-10 г. А и българските паспорти, за които подсмърчате в София, да не вземат да секнат след дивата ви наглост?
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо подписахте този договор? За да ни кажат че не са българи ли?
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да приемат Бьлгария в ЕС кой го пусна така проблемно ?Претенции до небето, от Албания,Сьрбия,Македония, и вероятно от Турция един ден.
97
11
 
2
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Клали са европейците в Северна и Южна Америка, индианци и маи вече няма. Ако 500 години колиш, дали ще остане нещо? Мисли! А за култура, питай арабите, Северна Африка, още търсят Осман и реда тогава. За горния, тръгнал да спечели някой глас ми е идеята. Дали ще излъже някой пак след пиянските изцепки. Защото плюете когато някой сподели стара османска карта, а вие правите същите глупости. България на три морета и подобни. ***, 21-ви век е, хората са близо до Марс, тук се дърлите за Гоце Делчев.
96
0
 
8
 
! Отговори
1212 преди 3 години
До АнонимусАми нещо не се чува така силно, както за България. Пак казвам, не ми пречи да сте македонци, ама при положение, че Гоце Делчев сам е написал че е българин, вие зорлем да го правите македонец....малко ми идва повече. Знаеш предполагам за битката при връх Ножот. Знаеш ли от къде са били 90-95 % от четниците?
95
0
 
6
 
! Отговори
1212 преди 3 години
До KubilayЗабравих да те питам каква точно култура сте оставили, че нещо не се сещам? Освен че сте клали жени, деца и старци, освен че сте палили черкви или да сте ги правили джамии, какво друго сте оставили, ефенди?
94
0
 
8
 
! Отговори
Не,на Югославосърбия преди 3 години
До АнонимусАми и за сърбите вето за ЕС, докато не се научат да спазват законите и говорят истината,а не да лъжат,те говорят за "велика Сърбия" ,защото искат да реанимират Югославия,но ако погледнеш дори краткото съществуване на тази велика Сърбия е българско - владетелите им са били българи и преки роднини на българските царе - сестра,син,,дъщеря,а най-великия им владетел Душан е бил българин и по майчина и и по бащина линия,даже царската си титла имат,като наследници на българските царе
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов да си опича акъла , че това , което " отровното трио " не успя да направи , Заев може да го стори Тръгне ли ББ да се договаря с него , дали ще се намери жипка , която да го скрие
92
0
 
14
 
! Отговори
До 103 преди 3 години
До KubilayСърбите - изтриха ви националната идентичност - с бой и насилиеАлбанците - почти ви асимилирахаГърците ви промениха иметоБългария - вето за ЕСС кое точно да се гордеете да ви пита човек?България - ти не я мисли, доказал се е българският дух! В битки и националноосвободително движение си извоюва от турците СОБСТВЕНА ЦЪРКВА И СОБСТВЕНИ УЧИЛИЩА. Името България никога не е било променяно. Българин от историята си НИКОГА не се е отричал. Българско знаме НИКОГА НЕ Е ПЛЕНЯВАНО.
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вето до дупка,тези от добро не разбират,непрекъснато ги подкрепянме години наред,а те не спират да злословят срещу България и да слугуват на югославската пропаганда и служби!
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТези да престанат да ни крадат историята! Вето за влизането им в ЕС!Те никога няма да признаят сръбския терор и насилствените опити за посръбчване, а по късно и насилствено македонизиране над българите от Македония, защото и до момента са под сръбско влияние и марионетки на сръбските служби!Щом Сърбия нагло си позволява да работи директно срещу България и в България чрез ОМО Илинден и техните сръбски шпиони днес, представете си какво ще е ако ги пуснат!Първо да признаят истината!
89
1
 
3
 
! Отговори
1212 преди 3 години
До KubilayТоя па. Четете бе хора, не плямпайте наизуст. Ти от Османската империя ли само броиш? Само тя е, преди нея не е имало нищо. Аман от неуки хора.
88
0
 
10
 
! Отговори
1212 преди 3 години
До АнонимусПриятелче, хубаво пишеш за Сърбия, ама аз нещо не съм чул в Македония така да се лютите, когато сърбите ви пишат за част от стара Сърбия. Като стане дума за България, пяна ви излиза от устата. Що така? Какво искате, да си разигравате коня, и България да си мълчи? Никой не ви пречи да сте македонци, но и вие не казвайте на черното бяло. Не ровете в миналото и не изопачавайте истината, има архиви, има документи. Там ясно е написано, а понякога и лично, кой какъв е бил.
87
12
 
4
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Може ли някой да ми каже кога Македония е била българска? Била е около 600 години османска, имаме много дергяси там, бекташи са силни и сега. Много култура сме оставили, джамии, език. И сега стотина година след като балканските държавици се освободиха, излиза бг и казва Македония е наша. Ама преди сто години няма и двете бяхте османски и то от поне 500. Аз не знам нямате ли срам, доблест. Приети по милост в ЕС, дръжте се прилично, изпълнявайте. Защо искате да ви изгонят за неприлично държание?
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимус преди 3 години
За нас вето, а Србиа со историата за Стара Србиа си тера преговори со ЕУ додека Бугариа молчи?Но, она што е наинтересно, драги мои, е дека за цело тоа време, Србиа, коа во очите на бугарската историа, авност и политика е главниот виновник за србизираето на Македониа и Македонците, си почна и си тера преговори со ЕУ, и тоа со историа, во коа Македонците и Македониа се дел од Стара Србиа и стари Срби, а не стари ***? А од Бугариа, за целото време додека траат преговорите на ЕУ со Србиа, нема ниту една забелешка за тоа?!Се разбира дека нема. Оти, едно е да се з
85
0
 
6
 
! Отговори
пропаганда преди 3 години
Сърбите така са ги мущровали, че не смеят дори да поискат да разберат кои са. Техните "историчари" нямат друг избор освен да лъжат, иначе може и да ги убият, пък и трябва да си скъсат всичките "трудове", да се откажат от титлите си и да останат без работа. И лъжат ли лъжат. Ами сега, след ветото?
84
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо за ДжендерЕс и СатаНАТО нямаше Реферемдум ???? Политиците знаеха,че нямаше да бъдем там и взеха решение на тъмно !!!!!
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взел съм си пуканки, чета коментарите и се кефя.Севромацедонците едва ли някога съвестно ще се откажат от краденето на история. Това означава всички действащи политици да признаят че откровено са лъгали. Как си го представяте? А всички северномацедонци да приемат че са българи. Как ще стане това? Ще им се разцепи държавата.Разберете - и те нямат полезен ход.Затова цирка ще продължава да безкрай. Все пак имаме и хепи ЕНД - те и без друго имат български паспорти :)