QR код за движение вътре в Гърция, €300 за липса на маска

Препоръчват ограничено ползване на интернет
9 ное 2020 18:33, Елка Василева
46
QR код за движение вътре в Гърция, €300 за липса на маска
Снимка: архив, БГНЕС

От днес вътрешните полети в Гърция се преустановяват, като ще се превозват само пътници, които имат сериозни здравословни причини, бизнес, обективни семейни причини (събиране на семейството) и за връщане в постоянно пребиваване. QR- кодът става задължителен и за вътрешно пътуване, съобщи кореспондент на "Труд".

От вторник ще се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус от всички влизащи в  Гърция и през летищата, независимо от коя страна пристигат.

Над 5 000 полицаи патрулират и проверяват гражданите за спазване на мерките в гръцката столица.

Глобите се увеличиха двойно на 300 евро за неносене на маска или неправилно поставяне.

Още по темата

По 500 евро плащат работодатели при издадени фалшиви документи за движение на служители.

Глоби на обща стойност 29 250 евро бяха наложени от властите в събота, през първия ден на карантината, в 78 случая, когато беше установено, че те не спазват мерките за коронавирус. В три случая беше наложено 15-дневно спиране на съответната компания.

Правителството излезе с препоръка да се ограничи ползването на интернет във времето от 09.00 до 18.00 ч.  

В същото време продължиха проверките в домовете за стари хора, аптеки, хранителните магазини и обществените пазари. Инспекциите ще продължат в цялата страна въз основа на епидемиологичните данни.

Всички търговски обекти остават затворени с изключение на хранителни магазини, аптеки и бензиностанции. Излизане се позволява само с потвърдено от властите разрешение. Затвориха църквите. Литургия се извършва, но без присъствие на хора.

За сметка на това всички съботи и недели на 2021 година са резервирани вече за сватбени тържества, отложени от тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или си сменете наркотиците или информаторите за Гърция, трябва доста фантазия за подобни глупости написани на едно място, и не че кой знае колко ми пречи, но има страшно много емигранти, чиито родители и познати по необясними причини ви четат и вярват. ***
40
2
 
3
 
! Отговори
lambros преди 3 години
До 24 ! /800 не 850 ! А за 25000 не съм чувал ! Резерв има ! 37 милиарда остави предното правителство след като ни изпи кръвта ! И Митсотакис прави струване с чужд парастас !
39
3
 
8
 
! Отговори
Сульо преди 3 години
Да въведат и часово време в което и да не се диша даже
38
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
впрочем, тая ..аз дори немам и думи с които да я нарека.."култура" ,това същество я блъска не само към "ПроСоТо"..Или некой го е подлъгал че така става "велик",или...което е по-вероятно,за толкова стигат лимките в гаванката му..
37
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименмда,определено е "много културен"..И понеже "културата" му не му позволява да напише що-годе свестен коментар,опитва с ..некакви НАМЕЦИ!..много,ама много "културно"..
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимно 34Човека е културен и му говори на ВИЕ!!!!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова събираме се 6-7 двойки, 2 кила трява, поне 200 литра водка и 2 седмици яко пукница и оргии !ШШШШШШШШ АЙДЯЯЯЯЯЯ!
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Сатанизма е призната за свободна религия, която хората могат да изповядват. Това, което ти казваш те прави нетолерантен и лош човек!!!!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Кои да са добре? ТОй е един човек. Това не ти е Qanon, че да пишат 100 човека от един профи;.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоДобре ли сте?
31
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До АнонименНЕ обиждай българския народ!Всеки народ си има своя си "кют"!..Напр.:-Един известен народ си обича да МАРШИРУВА и да вика "хайл!"..Сещаш се:-дойчовците.Друг народ обича да се налива с бира из "пъбовете"..Сещаш се-британците.-Трети обича да яде охлюви и..както каза лорд Черното Влечуго,"Да си легне и с мивката,ако тя сложи пола"..../франсетата/..Е,нашия основен "недостатък",който всъщност май е и основното ни ПРЕДИМСТВО е,че откакто съществуваме се ..БОРИМ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ!!!!
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоЗа вас тPоловете това с интернета е като смъртна присъда хахаха
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тяхното отровно трио и техният плешо чалгоров усмиват ли мерки или знаят, че има кауш
28
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
до анонимен,който спомена сървърите им:..-Хареса ми "обяснението" ти!За пръв път през живота си разбирам че има такава загадка:- Да се въвежда нещо /в случая "дистанционното обучение"/, и в същото време да се апелира за ОГРАНИЧАВАНЕТО му...ако беше по-елемнтарно,щех да си кажа:-"Ами Параграф 22,какво толкова"....Но "параграфа" май е ..222..ако не и повече..
27
6
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Гърците да излизат и да палят държавните сгради и еничарите с молотовки. С фашисти и сатанисти се води борба на живот и смърт
26
2
 
4
 
! Отговори
ЖИВЕЕЩ В АТИНА преди 3 години
До #24 Не говори глупости.
25
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Оставете ги тия гърци,к'во става в Швеция,измряха ли,живи ли са???
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки грък получава от държавата 850 евра да седи затворен вкъщи, всяка фирма - минимум 25 000 евра (според оборотите си), за да хлопне кепенците. Тези пари идват отнякъде. Със сигурност, не от тазгодишния им бюджет, нито от резерви (официално нямат такива), нито от нови заеми (нямат право). Откъде тогава? Кой така щедро плаща, за да бъдат затваряни хора и бизнеси?
23
5
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Когато гърка се...родил,евреите...заплакали. (еврейска...пословица)
22
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
мда,най-щуравата мярка е да се ограничи...ПОЛЗВАНЕТО на интернет .И то от времето 09 до 18 часа..МОТИВ?...Не знам дали има...Поне официално.Може би в тоя отсек от време вируса се разпространява най-интензивно чрез Интернета?Но тая "препоръка" просто крещи:-"С ковид,без ковид,"бай Ставри" остава без работа!Панделата е натресена по домовете ви,свиквайте с надзирателя!..С НОВИЯ надзирател-ВИЕ САМИТЕ!..това е гениалното на пандемоистерията-че превръща всеки индивид в СОБСТВЕН "призонер" и