На Заев му горчи, не мисли, че Скопие нарушава договора с България

Македонският премиер говори за съвместна, не обща история
18 ное 2020 11:35, Елка Василева
236
На Заев му горчи, не мисли, че Скопие нарушава договора с България
Снимка: архив, БГНЕС

Българското вето за Република Северна Македония е "най-голямото поражение за ЕС и голяма несправедливост", заяви премиерът на страната Зоран Заев и добави, че той лично е приел тежко и с горчивина решението на България да наложи вето.

В интервю за ТВ 21 Заев изрази мнението, че няма друго обяснение за решението освен наближаващите избори в България и подчерта, че разговорите между София и Скопие продължават.

Заев изтъкна, че трябва да се даде шанс на преговорите през следващите дни и още има възможност да се постигне договор във времето на германското председателство на ЕС.

Контактите между двете страни продължават, аз, Борисов, външните министри продължаваме да търсим решение, каза Заев и напомни, че няма преговори за македонската национална идентичност и език.

Още по темата

Заев изтъкна и че германското председателство и Европейската комисия полагат усилия за това Скопие и София да решат спорните въпроси.
"Вярвам, че имаме шанс за успех и вярвам, че ще постигнем договор, защитавайки всичките си национални интереси", каза Заев.

Премиерът каза, че не знае къде Северна Македония нарушава Договора, както казват българските власти. "България не казва нищо и това е чудно. Да знаем къде сме го нарушили, хайде да отворим въпроса. Аз мисля, че няма нарушаване на договора, ако България смята, че има нарушение, аз не знам къде е", каза Заев.

Той посочи, че изпитва горчивина."Може ли /да ни спре/ българският народ, с който имаме приета съвместна история в Договора, който стана закон в държавата? Вместо той да ни помогне първи. Това разкъсва, боли... Все пак потискаме чувствата и вярвам, че това е грешка и трябва да се поправи", каза Заев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видях снимка горе,се сетих за поне една дузина вицове за Зайо Байо и Баба Меца.И най вече за оня прословутия виц където Зайо Байо срещнал Баба Меца и и казал:-Бабо Мецо дай да те таковам един път,за да станем още по добри приятели... И после Зайо Байо започнал да говори с ,,тънък фалцет''.
191
1
 
20
 
! Отговори
Железен светилник преди 3 години
Макетата не заслужават да ги подкрепяме. Хем българи , хем плюят на българското. Сърбите им промили мозъците.
190
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..... и защо ни трябваше да ги признаваме , да им даваме танкове , да ги къткаме и какво ли още не , да ни се изсерат сега на лицето !!!!! мруснишки мрасници
189
0
 
8
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Само подобен на Тито може да ги оправи тези гюптениМК. Да ги прати на почивка в "Голи оток" и до там без завръщане!
188
3
 
3
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
До ПАДНЕ ЛИ ЗАЕВ...МНО СИ *** *** !ЗАИОФ Е ЛИБЕРАЛ !
187
3
 
7
 
! Отговори
АБСОЛЮТНА ГРЕШКА преди 3 години
КОЛЕБАНИЯТА НА ЗАЕВ--ЩЕ ДОВЕДЕ НА ВЛАСТ , СЪРБОМАНСКАТА ОПОЗИЦИЯ НА МАКЕДОНИЯ!ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПАГУБНО ЗА МАКЕДОНСКАТА НАЦИЯ ....И НОВ КОНФЛИКТ С АЛБАНСКАТА ЧАСТ ОТ МАКЕДОНИЯ!
186
1
 
1
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
ТЕЯ ЦВАИ АУСПУФИ СА ДИВИ СЕЛЕНИ !
185
2
 
7
 
! Отговори
ТОВА Е ЦЕЛТА: преди 3 години
ДА ДОЙДЕ МАКЕДОНСКАТА ОПОЗИЦИЯ НА ВЛАСТ, ЗА ДА СЕ ВЪЗОБНОВИ МАКЕДОНСКО-АЛБАНСКИЯ КОНФЛИКТ!СЪРБОМАНИТЕ , ТОВА ИСКАТ---ВОЙНА НА БАЛКАНИТЕ , С ПОДКРЕПАТА НА РУСИЯ , ЗА РАЗБИВАНЕТО НА ЕДИНСТВОТО НА ЕС!СЪЩОТО , КОЕТО МЕЧТАЯТ И НАШИТЕ РУСОФИЛЧЕТА...ХА,ХА,ХАААААААА..."ВСЯ ВЛАСТ--РУСКИХ СОВЕТОВ"!!!!
184
2
 
5
 
! Отговори
ПАДНЕ ЛИ ЗАЕВ... преди 3 години
ИДВА МАКЕДОНСКАТА ОПОЗИЦИЯ НА ВЛАСТ!ТОГАВА --КОНФЛИКТА СА АЛБАНСКАТА ЧАСТ НА МАКЕДОНИЯ Е ОСИГУРАЦИЯ!ТО--ТОВА Е ЦЕЛТА И НА ПУТИН В МОМЕНТА...ВОЙНА НА БАЛКАНИТЕ!
183
7
 
3
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Няма Северна Македония, има Югозападно Българско. Но не Кремъл, а Австро-Унгария още преди 1850 г измисля "идеята" за македонски народ. За да вземе изцяло Адриатическото крайбрежие и натиска като компенсация Сърбия да ни нападне през 1885 г. Ние трябва заедно с братята сърби да спрем грабежа на Еврогейския съюз и ФАЩ. За всичко е виновен Стамболов, той е началото на 3-те ни национални катастрофи. Бабаитсвото ни изяжда главата и тръгването срешу всички Велики сили. Фонетично няма македонски език.
182
0
 
22
 
! Отговори
100 тояги+ торба сол преди 3 години
Много е наясно, но заблуждава народа си, че не знае какво иска България, което пък означава, че нищо не смята да прави по въпроса! Ще бере ядове! Ний зор нямаме, ние сме си в ЕС! С Гърция се туткаха 28 години докато узреят да се споразумеят. Защо не още 28 год. с България да се мотаят "умниците".
181
3
 
11
 
! Отговори
ХАЙДЕ , ЗАЕВ... преди 3 години
ТУРИ ПИЛАТА НА СЪРБОМАНИ И РУСОФИЛИТЕ И....ЩЕ СИ ГОТОВ ЗА ЕС!ИНАЧИ "СРЕДНИЯ ПРЪСТ " ОСТАВА ЗА ТЕБ , БРАТО...!ЕДИНСТВЕНИЯ ТИ ПЪТ ТОГАВА Е ..."ПО СТЪПКИТЕ НА ТИТО"..ХА,ХА,ХААААААА...
180
1
 
18
 
! Отговори
SS преди 3 години
България изобщо не бива да се занимава с тази смотаняшка и измислена държава, която трябваше да остане да се нарича БЮРМ, защото всъщност е само това, и е едно нищо
179
5
 
11
 
! Отговори
ХАЙДЕ ЗАЕВ... преди 3 години
ИЗЧИСТИ СИ КЪЩИЧКАТА ОТ СЪРБОМАНИ И РУСОФИЛИ ...И СИ ГОТОВ ЗА ЕС!!!ДРУГ ПЪТ --НЯМАШ!!!
178
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЪРБОМАНИТЕ И РУСОФИЛИТЕ ЩЕ ТИ ИЗЯДАТ ХЛЕБА В ЕС...И ГЛАВАТА.РЕЗНИ ИМ ТИКВИТЕ , ДОКАТО НЕ Е КЪСНО!
177
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо да се обединим, да ги признаем за автономна област на България и автоматично ще влезат в ЕС. Хем няма да чакат за ЕС и да ги правят барливи от условия, хем няма да се занимаваме с исторически абсурди и циркове!
176
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея двамата на снимката са направо като две капки македонска боза! Само дето баце е по-едричък, че е ручал повече филии с мас.
175
0
 
15
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Зайчаров първо да усмири бясната антибългарска пропаганда в т.нар. Северна Македония. Да преразгледат кои исторически фигури- българи, ги водят за македонци; да премахне текстовете в учебниците, които насаждат омраза срещу България. Да помислят дали закачката в наименованието на страната им не е възможно да се промени, така че да нямат претенции в бъдеще. Да не се опитват да ни извиват ръцете чрез посредничеството на Германия.И това не е изчерпателен списък!Тогава ще получат каквото бленуват
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж ги двамата как са застанали - лика-прилика LOL Къв различен народ , кви пет лева. Същите балкански шеббеци като нас са!
173
0
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До ХА-ХА-ХААААААА 125 - Абе те и турските земи по принцип са си гръцки ама хайде :)Със сигурност са владени повече време. Налягай си парцалките,че кюрдите и римляните както и тук правят по 5-6 деца и скоро ще бъдат 50% тук, но и в Турция също :)