На Зоран Заев му се иска да покаже среден пръст на българите, македонците ни наричат фашисти

Ето какви са реакциите в съседката ни след като я спънахме за ЕС
Обновена: 19 ное 2020 06:30 | 18 ное 2020 23:00, Нели Христова
546
На Зоран Заев му се иска да покаже среден пръст на българите, македонците ни наричат фашисти
Снимка: БГНЕС

След като България подложи крак на Северна Македония по пътя й към Европейския съюз, коментарите в съседката ни не закъсняха. "Идва ми да покажа среден пръст на българите", заяви премиерът на страната Зоран Заев в интервю за местната телевизия ТВ21. А стотици македонци изразиха възмущението си в социалните мрежи.

Попитан от водещия на предаването "Клик плюс" Борян Йовановски дали иска да покаже среден пръст на българите след ветото, което страната ни им наложи за присъединяване към ЕС, Заев заяви:

"Това е най-лесно. Идва ми, как да не ми идва. Имам цялото право на света да го направя след всичко, което сме направили". Той обаче поясни, че се е поучил от грешките на своите предшественици, че такъв език не води до нищо добро.

Ветото, което вчера България наложи на Република Северна Македония за влизане в ЕС Зоран Заев коментира така: "Това, което се случи, е голяма неправда. Вярвам, че това не е желанието на българския народ и на премиера Борисов". Според него този ход е продиктуван от наближаващите избори в България през март 2021 г.

В социалните мрежи пък голяма част от потребителите ни описват като фашисти и татари. Най-гневните обвиняват България и в кражба на македонската история, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Най-крайните мнения са публикувани в страницата на завършилия Софийския университет македонски политик Петър Богоевски. Той е известен с антибългарската си пропаганда. А неговите последователи влизат в остри спорове с българи, които коментират публикациите.

Коментари по темата има и в Twitter, но много по-умерени. Някои от хората използват момента да отправят критика към правителството на Зоран Заев.

А други шеговито заявяват, че все пак от ветото има полза, защото ще отвлече поне за малко вниманието от коронавируса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комплекс за малоценност издигнат в ранг на държавна политика. Тъжно и нелепо. Като се има предвид, че на всичкото отгоре е и 2020 година е направо абсурдно да се гледа от страни. Жалко, защото са съседи.
305
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Kazvam tiБЪЛГАРИТЕ СМЕ СИ ТАТАРИ, БРАТЯ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ТАТАРСТАН
304
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците трябва да признаят че са българи за да ги пусне Бойко в ЕС и да им *** от канчето после... под предлог че е братски
303
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония е детето-олигофренче от български произход на балканския комунизъм. Вето до дупка. Нека изродените плоскоглави "македонци" продължават да отричат българските си корени и да издигат евтини паметници на Александър Македонски (който е бил грък) от стиропор и шперплат. Няма по жалки същества от тия злобни, увредени и живеещи в болезнено смешна илюзия некадърници.
302
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ - МАКЕДОНЦИТЕ НЕ ХАРЕСВАТ БГ МУТРИ
301
3
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Заю Баю да подава...оставка и да ходи да...рупа моркови в някой храст до Скопие,поради калпавата си...външна политика.Искаше да...такова Дявола във въздуха,ама нещо се е...объркал.
300
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И г*за си да покаже, това няма да промени историческите факти.Освен това фактите не могат да бъдат интерпретирани от договори и закони. И да пише в някой закон, че 2+2=5, то пак ще си е 4. Но това не е причина да отстъпваме от тях. Тъкмо напротив, българите сме ДЛЪЖНИ да защитим истината на всяка цена.
299
0
 
20
 
! Отговори
redordead преди 3 години
Абре, гледам, че тук пишат макета, може ли да ми кажете, дали има един владетел или цар от средновековието, който да се е писал, че е македонец? Защото и Самуил и Иван Владислав наричат себе си - самодържец български.Също така, интересно ми е, как хем сте наследници на античните хора обитавали Македония, и в същото време говорите славянски език, след като славяните идват тук доста по-късно?
298
10
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
До македониибългаранскиАха, македонците значи трябва да признаят че са Българи, за да може Бойко да им се влачи там всяка седмица и да им виси на главите, вече е приготвил и списък с проекти които трябва да усвояват под негова диктовка... хаха нищо чудно че не искат да им рови в канчето..
297
1
 
13
 
! Отговори
Истинска история преди 3 години
Групичка артисти отива преди 5 години на културен обмен в Македония. Естествено се зачеква македонския въпрос, как Яне Сандански бил македонец и т.н.Последния ден се прави банкет, дърпат се едни речи и един македонец се изцепва "Е, ***, не се научихте дека Скопие се пишува не со и, а со j (Скопjе)"Един от нашите не издържал, става и казва "Е, я ти ми кажи бе, като Яне Сандански е македонец, оти се е подписувал со Я а не со J?"И разправя - ония млъкнаха.
296
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До македониибългаранскиРАЗБИРАМ ЗНАЧИ ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА. ВМЕСТО БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ПРИВЛЕКАТЕЛНА И ХОРАТА САМИ ДА ИСКАТ ДА СТАВАТ БЪЛГАРИ, БЪЛГАРИЯ НАСИЛА ЩЕ ГИ ПРАВИ... ПО СЪВЕТСКА РЕЦЕПТА.
295
1
 
6
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
За незнаещите: БГ иска РСМ да не присвоява историята ни, да спре антибългарското говорене в образованието и медиите, да именува езика си като "конституционен" (не македонски) и да признае общи корени. КОЕ Е НЕЯСНО??? Четете ба, другари. Всичко това го пише тук-там е.
294
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До македониибългаранскиЗАЩО? За да бъдат окупирани от Бойко ли?
293
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАЖЕТЕ БЕ БЪЛГАРИ КАКВО ИСКАТЕ ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?ЕДИН ПОНЕ ДА КАЖЕ?
292
2
 
7
 
! Отговори
македониибългарански преди 3 години
До ЕВРОАТЛАНТИКте са българи! просто трябва да признаят общата история. така е чрестно.
291
2
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
В БАНСКО ВСИЧКИ СМЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ ЗАТОВА ИЗГОНИХМЕ МУТРИТЕ.
290
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 3 години
До ЕВРОАТЛАНТИКПоет си кат Пишурката, на баба ти на хурката.
289
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 395 5 Основни точки са, които вчера ги пуснаха по всички новини.Основно без македонско малцинство, без крадене на история, македонския език е основан на български диалекти, без език на омраза и без репресии върху българите в северомакедонско. Още от 2017г. с договора са въведени и им е обяснено, че от тях няма да отстъпим. Сега всички се правят на ощипани моми.
288
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАКЕДОНЦИТЕ СА БЪЛГАРИ ИЗМЪЧВАНИ ОТ СЪРБИТЕ
287
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво иска българското правителство?НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ.