На Зоран Заев му се иска да покаже среден пръст на българите, македонците ни наричат фашисти

Ето какви са реакциите в съседката ни след като я спънахме за ЕС
Обновена: 19 ное 2020 06:30 | 18 ное 2020 23:00, Нели Христова
546
На Зоран Заев му се иска да покаже среден пръст на българите, македонците ни наричат фашисти
Снимка: БГНЕС

След като България подложи крак на Северна Македония по пътя й към Европейския съюз, коментарите в съседката ни не закъсняха. "Идва ми да покажа среден пръст на българите", заяви премиерът на страната Зоран Заев в интервю за местната телевизия ТВ21. А стотици македонци изразиха възмущението си в социалните мрежи.

Попитан от водещия на предаването "Клик плюс" Борян Йовановски дали иска да покаже среден пръст на българите след ветото, което страната ни им наложи за присъединяване към ЕС, Заев заяви:

"Това е най-лесно. Идва ми, как да не ми идва. Имам цялото право на света да го направя след всичко, което сме направили". Той обаче поясни, че се е поучил от грешките на своите предшественици, че такъв език не води до нищо добро.

Ветото, което вчера България наложи на Република Северна Македония за влизане в ЕС Зоран Заев коментира така: "Това, което се случи, е голяма неправда. Вярвам, че това не е желанието на българския народ и на премиера Борисов". Според него този ход е продиктуван от наближаващите избори в България през март 2021 г.

В социалните мрежи пък голяма част от потребителите ни описват като фашисти и татари. Най-гневните обвиняват България и в кражба на македонската история, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Най-крайните мнения са публикувани в страницата на завършилия Софийския университет македонски политик Петър Богоевски. Той е известен с антибългарската си пропаганда. А неговите последователи влизат в остри спорове с българи, които коментират публикациите.

Коментари по темата има и в Twitter, но много по-умерени. Някои от хората използват момента да отправят критика към правителството на Зоран Заев.

А други шеговито заявяват, че все пак от ветото има полза, защото ще отвлече поне за малко вниманието от коронавируса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
5
 
1
 
! Отговори
ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ преди 3 години
До БалканджиЙово Та нито сталин нито коминтерна нито Димитров ни набутаха във съюз със провалената Германия ,която загуби две световни войни и ние като верен сателит също инкасирахме тези загуби .Сега пак сме със тях във федерация и помни ми думата пак сме на път да загубим всичко ,но този път завинаги .За Тито ще ти кажа той следваше линията на Троцки и затова си получи омразата на Сталин ,защото по заповед на запада искаше да прави федерация зад гърба му.
385
2
 
1
 
! Отговори
ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ преди 3 години
До БалканджиЙово Не са ти виновни Коминтерна ,Димитров и Сталин .Сърди се на сатрапа Стефан Стамболов който докара тук една англосаксонска фамилия ,която ни натресе три национални катастрофи ,една гражданска война продължила от 1923 -до 1944 година и отнети над 60 хиляди кв км територия и репарации в размер на над 3 милиарда френски франка със лихвите които изплащахме на англия франция гърция и югославия до 1974 година .
384
0
 
8
 
! Отговори
ВЕТО преди 3 години
ВЕТОВЕТОВЕТО
383
2
 
4
 
! Отговори
БалканджиЙово преди 3 години
До ЕВРОАТЛАНТИКте са българи! мозъкът им е узурпиран от коминтерновските ***, димитров, тито, сталин...предатели на българщината доволно много!
382
2
 
4
 
! Отговори
Алоис фон Турн преди 3 години
До много важноАми *** като тебе като нищо ще им хареса . Вие русофилите сте си предатели и за вас името българин не значи кой знае какво. Важно е да се лижат подметките на варягите от мАсква.
381
0
 
11
 
! Отговори
Фантимас преди 3 години
Да си налягат парцалите тези въшловци. За каква македонска историята иде реч: по времето на Александър Велики ли когато са били гръцка провинция! Какво толкова им се вживяваме??! Те имат нужда от нас не ние от тях. Да продължават да си мислят че са пъпа на света и да ни плюят ще видим е каква песен ще пеят като заговорят албански!!!Кучетата лаят а караваната си върви.
380
0
 
2
 
! Отговори
Алоис фон Турн преди 3 години
До Анонимен Не се намери български достоен политик да предяви иск за правата ни....
379
0
 
2
 
! Отговори
Алоис фон Турн преди 3 години
До До автораАми момчето ДОПИСНИК не познава Бг история и не знаят какво е национално достойнство.
378
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На премиера на Северна Македония му се иска да ни покаже среден пръст, на шефа на МИА да ни напсува, в Скопие горят българското знаме, инче според Северна Македния имаме добросъседки отношения.
377
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И извода какъв е в случая? Иска ама не му стиска... Или го прави или не го прави , какво е това иска ?
376
1
 
5
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Хубава работа,ама... българска работа. Не трябва историци-политици и историци-доносници ченгета да преговарят с Македониа,а само експери историци.Това се отнася и за България и за Македониа.Само тогава ще имаме решение обективно.
375
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво очаква Заев, след като му се иска да покаже среден пръст,вето,разбира се,напълно си го заслужава.
374
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си се наричат както си искат. Предците им може да са български, но те са станали македонци.
373
1
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Не мога да разбера,защо си промениха името след като ги е имало още преди христа?!
372
8
 
8
 
! Отговори
много важно преди 3 години
Аз например не се обиждам че ме наричат татарин. В Русия всички българи ни наричат Татари.
371
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зоран Заев е 100% от българския етнос, от гр. Струмица, който винаги е бил част от България и не от спорната зона на запад от вардарската долина. Да, ньойският диктат ни отне тази земя (заедно със зап. Покрайнини) за 100 години, които изтекоха през 1999г., Но докато някой от Струга или Куманово може донякъде да твърди, че е част от друга държава, за Струмица това не важи. Струмица е неделима част от България и никой никога не е спорил за това.
370
2
 
37
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Като не искат да чуят Майчиният си Български Език-албанците ще ги научат на на техният Майчин Албански-Заев готви се речника да учиш Албански от Български.
369
2
 
15
 
! Отговори
Македонска Луеки преди 3 години
Сичко що се движи на Планетата изправено на два крака е--маке!
368
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лудите от Македония защо ни натрапват тази тема в момент като сегашния? Има далеч по-важни проблеми за решаване
367
0
 
31
 
! Отговори
До автора преди 3 години
България не е подложила крак на Северна Македония, просто не се оставя да я настъпват !