Северна Македония очаква старт на преговорите през декември

Дотогава България щяла да осъзнае вредата, която си нанасяла
63
Северна Македония очаква старт на преговорите през декември
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи заяви, че не е разочарован от решението на България да блокира началото на преговорите за влизане на републиката в Европейския съюз.

Още по темата

Той допълни, че страната му очаква поддръжка от съседката си на заседанието на Съвета по общи въпроси през декември, предаде БТА като се позова на ТАСС.

"Не съм разочарован. Ние пропуснахме този шанс за утвърждаване на преговорната рамка, но имаме и втори шанс, а именно на Съвета на ЕС по общи въпроси на 8 декември", подчерта Османи пред журналисти.

"Още има шанс за провеждане на междуправителствена конференция през декември. Още утре ще продължим преговорите с България", добави той.

Дипломат номер едно на Република Северна Македония отбеляза също, че България ще осъзнае вредата, която може да нанесе на себе си, както и на неговата страна (в случай на повторно блокиране на началото на преговорите с ЕС - бел.ТАСС), а също и на процеса на разширяване и на имиджа на ЕС. В тази връзка министърът разчита на готовността на българските партньори да поправят допуснатата грешка в близко бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония е единственият хегемон на Балканите. Първият цар на Македония е наследник на Херкулес и е взел истински лъч от слънчевата светлина за знамето на Македония. За какви се мислите вие, че ще се мерите с Херкулес и със слънцето?
30
3
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Признайте общата история и историческите личностии ще стане!В много писмени източници и географски карти от VII до XVI век територията и населението на днешна Северна Македония са вграниците на България, както и при Сан Стефанския мирен договор,докато Берлинския безпринципно ги подарява на Сърбия.
29
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На практика след като си признал суверенитет през 1992 г е направо агресия от наша страна това ,което направи ВМРО.Пак повтарям,в международното право щом си признал суверенитета на една страна е нейна работа и езика,историята и културата.Гърците ,които копираме имаха само претенции за името на държавата-тоест за суверенитета й.Ние искаме историята ,езика и културата.На практика вчера обявихме ,че искаме да присъединим и към България.И то в контекста на европреговори.НАЙ ПОЗОРНИЯ АКТ НА БОЙК
28
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България била допуснала грешка.....Тези никога няма да спрат с антибългарската си пропаганда ........
27
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На захариева и трепереше гласа докато четеше глупостите вчера. българия направи историческа грешка и това няма да се забрави в скопие. Поне стана ясно че сме врагове.
26
1
 
31
 
! Отговори
Мижи да те лажем преди 3 години
Няма никакъв шанс Македония да започне преговори в близките години! Те даже не са започнали да дискутират в обществото промените, които трябва да направят, камо ли да постигнат консенсус, камо ли да започната да ги прилагат. А без практически действия няма да ги пуснем, след като видяхме, че на техните думи не може да се вярва.
25
4
 
1
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До АнонименЕ гулям бе фактор е Шкеме. Те да са искали да попуснат ще да попуснат и да клекнат. Ама не им са по-мили европейските и шкембарските пари от свободата. Тито ги научи така още от времето като бяха амеркинаци за нас. Май още са. Няка почака шкембето да чучне Байдън на кресленцето па ще се види кой е новия хазяин. Но те не са трускат много от хазяи. Пукаше им и за Сталин и за Брежнев. Все още нямат хазяин като нас. дано и да не го получат никога. Жалко колко не се познаваме на Балкана
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме ги спрели, за да ги пуснем след месец, след като нищо не са свършили по нашите искания. Тоя си прави вятър на устата - мазен македонски лъжец!
23
2
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Ако Източна Румелия не се беше съединила с княжество България, а беше станала независима държава сега щяхме да имаме и румелийска нация и наследница на Византия.
22
1
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Защо не сте сложили наполовина знамето на Албания под изказването на Осман Буяри за Северна Македония ?
21
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Режима в софия тръгва по пътя на милошевич. Опитите на захариева да изнудва и заплашва македония ще свърши зле и то съвсем скоро.
20
3
 
25
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Северна Македония е грешка на историята, недоносче, политически Франкенщайн, голямо недоразумение .
19
27
 
0
 
! Отговори
Тъжно преди 3 години
Отново България взема решения за да угоди на Русия....Казваме,че са ни братя,че са българи,че не да се осъзнали и са заблудени,че ни крадат историята,езикът,миналото......от своя страна, Македония ни нарича татари, окупатори и фашисти........а над нас снизходително гледа Путин и се кефи......Нима не можем да се разберем,с дипломат светило като Захариева и Лидер като Тиквата и безсребърник като шкембе войвода...песимист съм. Но и ние , България имаме вина...
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна можеха да са в ЕС с един Анекс и зачитане на корените си. Сега стават просто албанска област. Ама явно там са се събрали най глупавите Българи.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, нека подкрепим братския албански народ и да спрем мръсните македонци с които не ни свързва нищо. Правилно решение на правителството
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е герб и исие за 10 г.власт разбраха как са македонците ,вчера пий че Тръмп бил македонец )
15
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън като вземе властта, тогава ще започнете преговорите и той ще ви каже незачитане на македонското малцинство. Нали помните Милошевич как преговаряше с Байдън? Ей така и вие ще преговаряте.
14
1
 
49
 
! Отговори
Пешев преди 3 години
Колко са нахални само.."България да си поправи грешките"...що за началство?
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато *** на времето викаха и пропагандираха че от Запада нищо хубаво няма да видим,чак сега разбрах че са имали в предвид Западните ни покрайнини.Те онея от Скопието миже и да се имат за северни,но за българите ще си останат увек западните покрайнини.Това е другари,скоро пари от Кремлин не се очакват.Ще има криза,все пак е пандемия.
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ако за месец смениш учебниците и идеологията. Явно до факир :) забравете го ЕС скоро