Горчива шега: Македонски комици "горят" български паспорти

Гоце Делчев щял да умре от щастие
20 ное 2020 07:34, Нели Христова
196
Горчива шега: Македонски комици "горят" български паспорти

Забавен скеч на северномакедонската телевизия Канал 5 прави опит да разчупи напрежението между двете държави, което ескалира след ветото на България за приемане на западните ни съседи в ЕС.

Още по темата

В гега на тв шоуто "Зевзекмания" северномакедонски международен шофьор отива в тамошното МВР и заявява, че иска да върне българския си паспорт, с който пътува из Европа от 10 години и изкарва добри пари. "Откакто се появи проблемът със София, искам да са откажа от българския си паспорт и никога повече да не видя българин! Искам да си остана македонец и само македонец!", казва на служителката главния герой в скеча.

"Браво, браво!", намесва се и представил се за заместника на заместника на министъра Оливер Спасовски. Екранният МРВ-началник заповяда на служителката си да "изгори до пепел" българския паспорт на международния шофьор. "От днес няма да има нито един македонски българи, а само македонски македонци", отсича той.

В скеча се включва и репортер, отразяващ събитието, който с апломб обявява: "Каква приказна вест, уважаеми зрители! Македонците се отказват от българските паспорти и ги палят. Гоце (Делчев - бел.ред.) да беше жив, щеше да умре от инфаркт и щастие!".

В този момент става ясно, че се снима реклама за патриотизма. "Свършиха ли снимките?!", пита международния шофьор и иска да му върнат българския паспорт. МВР-началникът обаче му казва, че колежката му е буквалистка и наистина е изгорила документа му. "Вие не сте нормални, бе,хора!", продължава комикът-тираджия, хващайки се за сърцето. След което разбира, че останалите си правят шега с него и си прибира българския паспорт, целувайки го. "Ох, мой бългаски паспорте - никога няма да се откажа от теб!". "Дай и аз да го целуна!", казва заместникът на заместника на министъра в симпатичното тв-намигване към двустранните българо-македонски отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
6
 
! Отговори
ами, преди 3 години
не е смешно, но можеше да си изгори македонския паспорт и да каже че вече не му трябва - в следващите двадесет-тридесет години !!!
178
0
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
До Анонимен 174Ти изпитваш такъв въпиещ интелектуален дефицит, че нито знаеш какво е фашизъм, нито можеш да кажеш името и народността на дядо си правилно!
177
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе наистина, оставете ги да се оправят сами. Важат международните правила както между всички държави и точка. Аз съм потомък на бежанци от гръцка Македония от 44-та и никога не съм чул да казват че са от друга нация. Кой както иска, то интереса клати феса. Ако ще и марсианци да се наричат.
176
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са пичове Македонците ,сменят тва праозвище -Северна Макединия,със република Македония ,и никой не може да им каже точка по въпроса..
175
1
 
8
 
! Отговори
Били преди 3 години
Макетата добре се самоиронизираха, но дори в хумора поакзват обърната реланост.Верно е ,че Бг паспортите им носят възможности. Но пропускат факта, че от 100 години се правят на българофоби точно по битово-фионансови причини.Ако ви българофоб - върви ти живота, ако си с българско самосъзнание - репресират те.Така че комиците могат с чиста съвест да направят скеч на тема как дядовците им са сатанли "македонци"
174
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече бие на сръбски ..
173
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В това не виждам нищо унизително ! Македонците се подиграват със себе си ! Просто го гледайте преди да пишите разни работи !
172
12
 
5
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Срамувам се че съм българин,заради недалновидната,срамна и предателска политика на партии и правителство!!!!!
171
4
 
10
 
! Отговори
Самуил преди 3 години
Тия северни македоносърби и в европската уния да влезат пак ще си останат нагли и неграмотни.
170
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бугарите да се извинят за фасиштичко минато...
169
4
 
7
 
! Отговори
До редактора преди 3 години
Хайде стига сте крили нормални думи.Бугарин пише макето и аз го виждам, а когато аз напиша бугарин, за да му обясня защо не бива да използва това име, вие ги скривате. Щрауси!
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете ги макоденците,да са такива каквито искат да са ..
167
0
 
12
 
! Отговори
Всички сме българи преди 3 години
До Маке "***" казват сърбите, а вие не си кривете устите, ами си казвайте "българи", както дядовците ви са казвали и както са записвани в регистрите на Османската империя!
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Za blizo 100 godini i kusur vsichkoto koeto se chuvstva bylgarin i milee za Bylgariq doide v maika bylgariq Tova koeto ostana tam e s promit mozyk bez topki sram i pozor za dedite si bylgari tyi mislq az
165
0
 
20
 
! Отговори
Patrik преди 3 години
Каква е разликата между Бесарабския българин и македонеца.Че единия на руски те убеждава че е българин а другия на български че не е такъв и няма нищо общо с България
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хумор от Юго-Запада..
163
2
 
9
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Тия още не са разбрали македонци ли са или са северно македонци ! Видяла македонската жаба че подковават конете в ЕС и тя вдигнала крак ! Евала на гърците туриха ги на място !Айде у лево !
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъпо заглавие
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи са много хубав моабет
160
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ядосвайте на макетата ;)Те, албанците, ще ги оправят яко :)))Макетата ще станат на шиптъри ;)