От Скопие осъдиха клипа със запалване на българско знаме

Това бил евтин опит да се предизвика омраза между двете страни
Обновена: 20 ное 2020 12:35 | 20 ное 2020 12:26, Елка Василева
52
От Скопие осъдиха клипа със запалване на българско знаме
Снимка: Facebook

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди публикуваното снощи в социалните мрежи видео, на което се вижда как младежи палят българското знаме, съобщават македонските медии.

Видеото бе публикувано от младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ в община Гази Баба. Министерството заяви, че това е евтин и неуспешен опит да се предизвика омраза между гражданите на двете страни.

Външното министерство в Скопие заявява, че по „най-категоричен начин осъжда всеки акт на оскверняване на чиито и да било национални символи, включително символите на съседна Република България, както и всеки друг вид израз на омраза, който не съответства на съществените отношения между двете страни“, предаде БТА.

ВМРО-ДПМНЕ отрече да стои зад този акт, съобщава македонският Фокус. „Нито младежката организация, нито ВМРО-ДПМНЕ стоят зад този Facebook канал, който впрочем е създаден преди един ден и има намерение да отклони вниманието на обществото от катастрофата в здравеопазването и политическата криза след ветото от източната съседка“, съобщиха от партията.

Още по темата

Ще убеждаваме София, че езикът не може да бъде пречка, ако има взаимно уважение, пише в заглавие вестник „Нова Македония“, цитирайки вицепремиера по европейските въпроси Никола Димитров.

„Няма да прекратим усилията. Оставаме посветени на търсенето на изход, но само в рамките, в които е възможно. Напълно посветени сме на задълженията, които произлизат от Договора за добросъседство, но не можем да преговаряме за езика и идентичността. Езикът не може да бъде пречка за приятелството, ако това приятелство се основава на взаимно уважение, и ние ще продължим да убеждаваме съседите ни в София, че това е така. Не е мъдро историята да стане предмет на разговор между политиците, това трябва да се остави на историците. Не можем да сменим историята, но можем да променим днешния и утрешния ден“, каза вицепремиерът Никола Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
трябва да ги вземем тия в ЕУ, та да може и Европата да им гледа сеира ... :)
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отнемане на български паспорти,това трябва да стане с античките,които ги имат. Подпалвачите на българското знаме,да бъдат обявени за персона нон грата в България.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лицата от клипа да се заснемат, да се намерят там, или като дойдат в България да се накажат както се подобава, с бухалки. Дето после не се събужда една седмица
39
0
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Докато не озаптят всички сръбски помаци -агенти на Сърбия които пречат на разбирателството по принципа РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ в услуга на Масква и Белград. Няма шанс за членство в ЕС лустрация това птрябва да направят за да се оттърват от агентите на сръбската държавна сигурност , които дърпат конците там. А ако не желаят да се оттеглят и преселят в Сърбшя надявам да е останало нещо комитско у мадкедонците
38
1
 
14
 
! Отговори
Mitko-UK преди 3 години
Няколко идеи как да се отговори политически и коректно на гаврата на северномакедонците:1. Официално разследване от тяхна страна с видими резултати и осъдени ефективно2.Официално извинение3.Невалидизиране на българските паспорти за македонските граждани и уважаване на желанието им да се върнат в прекрасната си страна4.Въвеждане на визи за македонци,които искат да посетят България5.Отказване на всякаква военна,политическа, икономическа или културна помощ.Тази токсична връзка трябва да спре
37
0
 
9
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Ma как да не е. от Скопие направо плакаха за изгорения трибагреник! Сега само се представяме каква жестока присъда ще получи извършителя!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този БГ-либерал трябва да му се назначиопекун и да го превежда по пешеходнитепътеки, той е опасен за самия себе си първо.Голяма част от бг политиците са именно такива.Заради тях България се срина през прехода.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който гори Българското знаме после му гори държавата хубаво няма да видят !
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че е крайно време Динко да се намеси.
33
0
 
9
 
! Отговори
поп Георгиева преди 3 години
се се питам,македонците Христиени ли са ил не са,кажувайте ми
32
0
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
У затвор вкаран има ли ??? Нема,нали???
31
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТошоМи то май по-скоро България ги отсвири тия. Имаме си по-важни грижи от това, че някакви объркани хора ни били мразели за нещо дето сами са си виновни.
30
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предостатъчно е да обявите за невалидни издадените български пасморти на младежите от младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ, ако има издадени такива. На шамара се отвръща с шамар.
29
1
 
24
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Македония скоро няма да е в ЕС......Скопие осъди акта, а София.......?!? Това значи ли че не им обръщаме никакво внимание на тия,.....дори и да се самоподпалят сами там, никой няма да ги забележи.....!Май пътят им ще е дълъг до вратата на ЕС!
28
1
 
14
 
! Отговори
ОО преди 3 години
Либерал не значи да нямаш себеуважвние. Ако си склонен на всякакви компромиси не си либерал а си л....
27
1
 
9
 
! Отговори
Когато историята преди 3 години
се извращава в полза на политически реалии, тя ТРЯБВА да стане предмет на политически преговори. Абсолютно обективна история не може да има. Тя винаги обслужва актуалната политическа парадигма.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БГ-либералА ти не си ли българин?
25
25
 
7
 
! Отговори
Българска роза преди 3 години
ОК! Ще се съгласим да ги приемем в ЕС!!Ама това означава на другаря "Чанта Била" да му секнат регуларните доходи от продажба на български паспорти. Една партия, която хвърля пиратки по мирни граждани, облива ги с вода от петия етаж от страх да не ги нападнат..с голи ръце - КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА!!! Очаква се управление на имоти в центъра на София, Гърция, Италия и Франция - накуп и заедно!!
24
0
 
15
 
! Отговори
а бе,Кире преди 3 години
До БГ-либералТи от както откри тоалетната хартия и голям либерал стана!Или там каквото беше!
23
0
 
16
 
! Отговори
квото беше беше преди 3 години
Не ви вярваме!