Милен Михов: Скопие разглежда еврокоридор №8 като заплаха

Има европейски средства, но Скопие спря работата по проекта
Обновена: 21 ное 2020 20:59 | 21 ное 2020 17:20, Екип на Bulgaria On Air
40

Скопие едностранно спира работата по европейския коридор №8, който свързва София със столицата на Република Северна Македония, каза за предаването "Брюксел 1" депутатът от ВМРО доц. Милен Михов. Той цитира вицепремиера Каракачанов, че правителството в  Скопие смята, че коридор №8 ще засили влиянието на България и разглежда международната транспортна връзка като заплаха.

"София и Скопие са единствените европейски столици, между които няма железопътна връзка. А ние говорим за европейски пазар, за свободно движение на стоки, хора, капитали и услуги“, заяви депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Много хора в България не са обърнали внимание, но това бе първото нещо, което Скопие официално заяви, след като преди месец и нещо стана ясно за категоричната позиция на България, че спира строителството или работата по коридор №8. Тези дни госпожа Захариева декларира, че проблемът не е финансов. Има осигурени европейски средства, но на практика Скопие едностранно спря работата по този проект, който се финансира от Европа“, допълни доц. Милен Михов.

"Това означава, че елитът в Скопие разглежда икономическата, комуникационната връзка с България, като заплаха. Аз питам, това проява на добросъседство, приятелство, братство и изпълнение на договора ли е? Отговорът е: категорично "не“, заяви доц. Милен Михов.

Целия разговор с депутата от ВМРО Милен Михов и евродепутата от БСП Петър Витанов вижте в събота от 17.30 в „Брюксел 1“ по BulgariaONAIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
61
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО отвори кутията на Пандора с исторически шовинизъм! Браво, върнахте България 100 години назад, обаче реалностите са други, там вече има само македонци! Може би ВМРО желае българската армия да марширува в Скопие? ВМРО и от двете страни е една недомислица която ако не изчезне от политиката горко на българи и македонци!
14
34
 
7
 
! Отговори
Ало преди 3 години
В България има хора които пътуват и в Македония. Стига с тези лъжи. В момента има много наши и тяхно фирми които инвестират в двете посоки. Само ни настройват срещу македонците. Само преи месец Бат Бойко и Бат Заев казаха че с над 30 % се е увеличила търговията между двете страни. Не сме толкова глупави. Малко ми писна от тези ВМРО от двете държави. Само зло в тези хора.
13
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този коридор 8 не е ли европейски проект? Как така го спират, като са получили пари за него? Да ги връщат веднага!
12
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишман доцента ,постигнахте с глупостите си точно обратния ефект Сега макетата се обединиха на антибългарска основа.Това ли очаквахте всъщност и за кого работите на практика.Мутри.
11
14
 
9
 
! Отговори
За ваша информация преди 3 години
В Македония български фирми не стъпват.Само единствената захарна фабрика там е на Българин,най-голямата мина за злато е на Българин.Шефа на най-голямата строителна фирма е Българин.Петролната им компания е на Гърк, на-големите им супермаркети са на Гърци.Основно БГ и Гърци фирми. Не знам кой какво говори, но според мен нещо е много объркано в медиите в последно време. Струва ми се като пълна дзинформация и настройване на населението срещу македонците.
10
2
 
32
 
! Отговори
... преди 3 години
Това с пътя и жп трасето е показателно за техните "приятелски чувства". Да оставим нещата до тук. Всичко си има граници. Нека албанците си правят нов анклав, ако си мислят че ние сме като онези българи които са се били и жертвал за тях жестоко се лъжат.
9
11
 
8
 
! Отговори
До кога преди 3 години
Те в Македония са извънземни,само крадат и препиват с алкохол,злите черни сили са родени от там даже и сатаната.ВМРО е най-читавата партия на света.Там никой не е корумпиран, само с добро се занимават.Бомбички само на нова година, пожарни кранове при пожар са първи. А в Македония там нищо не разбират ,сапуна го хапват, а крема за коса го ***. Ние от ВМРО обичаме всички,нищо лошо не правим.Ние сме враг на корупцията и не караме колите си пияни.Ние сме вярващи и по чужди жени не ходим.
8
2
 
2
 
! Отговори
melez преди 3 години
груби грес ки от двете страни-вето и ...............засто
7
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде стига глупости!искам този господин да ми отговори защо българия спря строителството на гкпп клепало близо до струмяни?знаете ли от кога пункта и пътя до границата от македонска страна са готови?от 20 години.а от българска страна нищо не се прави!сега разбрахте ли кой не иска връзки с македония-българия!
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно е, че вулгарните епитети по България от страна на македонската диаспора в Австралия и Канада след ветото отведнаж престанаха. Въобще не се коментира.
5
0
 
38
 
! Отговори
Аха преди 3 години
За Скопие ли е заплаха, или за управляващите скопски сърби ?
4
0
 
40
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
И до днес български фирми немогат да стъпят в СРМ а само майкопродавци ***! За какъв коридор 8 става въпрос?
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че скопските комунисти изработиха нашите. Цялата работа беше да дойдат на власт след оня .... Груевски. Въобще не са мислили за ЕС, а за *** Сърбия. Ние им потрябвахме за индулгенция - Ето, искахме, ама бугарите не дават.
2
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига вече с тез македонци. Зарежете ги. След пет години Албания и Сърбия ще си поделят тази територия и ако остане нещо гърците са насреща. Тогава всички ще ревнат че са българи и трябва да ги спасяваме.
1
2
 
50
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Няма да се отвори...парашута на скопянските...велики политици,защото ЕС не е ФСРЮ.Да си стоят свързани с...пъпната си връв с Белград,но членство в ЕС,през крифф...макарон.