Заев: Блокадата на България на мечтите на РС Македония донесе тъга

Той отбелязва, че още вярва, че е възможен пробив
22 ное 2020 19:44, Нели Христова
183
Заев: Блокадата на България на мечтите на РС Македония донесе тъга
Снимка: БГНЕС

Блокадата на България за мечтите на Република Северна Македония да се присъедини към Евросъюза е против европейските ценности и предизвика много тъга сред нас. Това заяви македонският премиер Зоран Заев в интервю за агенция Франс прес.

Пред Агенцията Заев изразява и съжаление от неприятната, както я определя, изненада от блокирането от страна на София на преговорите за присъединяване на страната към евросъюза.

Франс прес припомня, че България иска от по-малкия си съсед да признае българските корени на езика, хората и историята й, преди да позволи на Република Северна Македония да продължи напред към преговорите по присъединяването си.

Заев, обаче подчертава пред Франс прес, че всякакво оспорване на македонската идентичност е „червена линия“. Това, отбелязва македонският премиер, е въпрос на самоопределяне, което и в сърцето на европейския проект.

Пред Франс прес Заев отбелязва, че още вярва, че е възможен пробив. Вярвам в европейските ценности, може би много повече от някои хора в Евросъюза, заявява още Заев.


183
Още от Балкани
Трус от 3.4 по Рихтер край Закинтос
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
0
 
! Отговори
5-ko преди 4 дни
Можете секој да си проверите...
Ако е точно , а е точно . Тогаш што била мајка им и на кој јазик зборувала ...
Исто така проверете ја воената кариера на Методија , против кого бил испратен да се бори .... И од политички аспект против кого е насочена Моравската мисија ...

А вашето Собрание ехеееее....
154
1
 
0
 
! Отговори
5-ko преди 4 дни
Треба да поминат околу 150-200 години од раѓањето на Кирил и Методиј , за Бугарите да се доближат до Солун ....
153
0
 
10
 
! Отговори
до 136 - Ванчо преди 5 дни
Ване, нема проблем да признаем, че говорим вашия език, та ние точно това твърдим. Вашият език е нашия език, и обратно. Кажи го на Заев.
152
0
 
5
 
! Отговори
До 136 Ванчо преди 5 дни
Като казвам Гърция, имам предвид тогавашната Византия.
151
0
 
7
 
! Отговори
До 136 Ванчо преди 5 дни
Светите Кирил и Методий са родени в Гърция, макар поне за майка им е сигурно, че е българка - ние това го признаваме а не се опитваме да изопачаваме историята като вас !
150
3
 
2
 
! Отговори
Бибо преди 5 дни
ВЯРВАЙ, ВЯРВАЙ ЗАЕЦ. НАШИО ТЮМБЕЛ ША КЛЕКНЕ. ТОЙ СЕГА САМО СЕ ПЕНИСЪС КАРА КАЧАНА(КАЛАЙДЖИЯТА) ГО УЧИ КАК ДА СЕ ВЪРТЯТ УСУКВАТ КАТО КАЛАЙДЖИЙ. БЪЛ. ПОГОВОРКА, МНОГО ВЯРНА.
149
0
 
8
 
! Отговори
Истината преди 5 дни
До В този
Каквото почукало това му отвърнало е казал мъдрия БЪЛГАРСКИ народ.
БЪЛГАРИТЕ сме добри, гостоприемни хора. Но ИСТИНАТА СИ Е ИСТИНА и всеки трябва да се бори за нея. А тук става въпрос за ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА!
148
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 5 дни
Представителят на България от трибуната на ООН: -Мога ли да започна отдалече?; -Може..;-Когато българския цар Самуил с цялата войска се върна в Охрид след битката византийците край Скопие през 1004г,ние си свалихме дрехите и се хвърлихме във водата,за да отмием натрупалия се прах от дългия поход.Когато излязохме от водата,видяхме,че македонците са ни свили всичките дрехи!Скача представителя на Северна Македония:Протестирам! Нас тогава изобщо ни е нямало там!
- Благодаря! Ето това исках да докажа
147
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На Европата само Македония и липсва сега и ще цъфне,и ще върже.Що се лъжат макетата.
146
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Заев рони сълзи за пред медиите.
Много добре знае какво иска България, но са се надявали на поредното снизхождение и братска обич на българите.
145
0
 
11
 
! Отговори
Тошо преди 5 дни
Против европейските ценности са и други неща, като неуважение, омраза, непознаване на историята, на произхода си и т.н. г-н Заев!
Не бързай толкова, има ред, ако да... ОК, ако не ...няма да е ОК!
144
0
 
8
 
! Отговори
Нима не знаеш преди 5 дни
Всеки крадец така се моли Да не го хванат с откраднатото
143
0
 
7
 
! Отговори
DO Ванчо Илиенски преди 6 дни
Ванчо Илиенски и за нищо да не стават танковете пак ви спасиха. Самата подкрепа оказана тогава беше приета възпиращо от всички които желаят да ви нападнат.. Прочетете малко за войната в Босна и Херцеговина и се замислете това ли искате да стане, защотот това е на пък . Последният терорист в европа май беше Македонец а? Случайно?
142
1
 
14
 
! Отговори
българин от Охрид преди 6 дни
Зайо изобщо не е в час!Ако смята,че с две голи приказки номера ще мине,в голяма грешка е!Най-малко една година без всякакви щуротии по медии и политиканстване,и тогава ще видим!И колкото повече щуреят,толкова повече им влиза!Това е положението!
141
12
 
5
 
! Отговори
В този сайт преди 6 дни
В този сайт коментарите са или на платени от ВМРО или от самите членове на ВМРО или другия вариянт е ние да сме много зли и лоши хора. В Македония не ни псуват и не ни мразят. Поне не беше така преди взетото от нас, към тях. Даже в последните 1-2 години беше точно обратното. И ако Бойко беше кандидат за президент или премиер на Македония щеше да го изберат. Аз общувам с много македонци. Не са цвете за мириса е, но не са лоши хора. Като нас са, нормални.
140
5
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 дни
Дишайте прахта крадливо племе гадно. Седете си на едно място и копайте към дъното гадове!
139
0
 
9
 
! Отговори
Татко ръза преди 6 дни
Един народ две държави секо зло за добро !
138
2
 
17
 
! Отговори
ВЕТО преди 6 дни
Проф. Николай Овчаров го е повторил - застрашена е българската идентичност! Това е! Псуват ни на майка, а искат от нас преговори и разговори! Разговорите приключиха отдавна! ВЕТО!
137
1
 
19
 
! Отговори
До Ванчо преди 6 дни
До Ванчо

Ванчо, тези разговори приключиха, НИЩО вече не предмет на разговори. Ветото е факт. Отрекохте каквато и да е връзка с България, псувате ни, но взимате български паспорти! Защо? Нали ни мразите до дъното на душата си македонска, но се редите за паспорти? Вашият премиер искал среден пръст да ни показва! Възможният отговор е този - ВЕТО!
136
16
 
4
 
! Отговори
Ванчо преди 6 дни
Брате..
Кое прво jице или кокошката ?
Защото ние да ползуваме вашиот а не вие нашиот език?!
Къде са родени Св.Св. Кирил и Методий? В БуЛгариа ли? Ил в Гърция ?!