Заев: Блокадата на България на мечтите на РС Македония донесе тъга

Той отбелязва, че още вярва, че е възможен пробив
22 ное 2020 19:44, Нели Христова
183
Заев: Блокадата на България на мечтите на РС Македония донесе тъга
Снимка: БГНЕС

Блокадата на България за мечтите на Република Северна Македония да се присъедини към Евросъюза е против европейските ценности и предизвика много тъга сред нас. Това заяви македонският премиер Зоран Заев в интервю за агенция Франс прес.

Пред Агенцията Заев изразява и съжаление от неприятната, както я определя, изненада от блокирането от страна на София на преговорите за присъединяване на страната към евросъюза.

Франс прес припомня, че България иска от по-малкия си съсед да признае българските корени на езика, хората и историята й, преди да позволи на Република Северна Македония да продължи напред към преговорите по присъединяването си.

Заев, обаче подчертава пред Франс прес, че всякакво оспорване на македонската идентичност е „червена линия“. Това, отбелязва македонският премиер, е въпрос на самоопределяне, което и в сърцето на европейския проект.

Пред Франс прес Заев отбелязва, че още вярва, че е възможен пробив. Вярвам в европейските ценности, може би много повече от някои хора в Евросъюза, заявява още Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
10
 
! Отговори
до 136 - Ванчо преди 3 години
Ване, нема проблем да признаем, че говорим вашия език, та ние точно това твърдим. Вашият език е нашия език, и обратно. Кажи го на Заев.
146
0
 
5
 
! Отговори
До 136 Ванчо преди 3 години
Като казвам Гърция, имам предвид тогавашната Византия.
145
0
 
7
 
! Отговори
До 136 Ванчо преди 3 години
Светите Кирил и Методий са родени в Гърция, макар поне за майка им е сигурно, че е българка - ние това го признаваме а не се опитваме да изопачаваме историята като вас !
144
3
 
2
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ВЯРВАЙ, ВЯРВАЙ ЗАЕЦ. НАШИО ТЮМБЕЛ ША КЛЕКНЕ. ТОЙ СЕГА САМО СЕ ПЕНИСЪС КАРА КАЧАНА(КАЛАЙДЖИЯТА) ГО УЧИ КАК ДА СЕ ВЪРТЯТ УСУКВАТ КАТО КАЛАЙДЖИЙ. БЪЛ. ПОГОВОРКА, МНОГО ВЯРНА.
143
0
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До В тозиКаквото почукало това му отвърнало е казал мъдрия БЪЛГАРСКИ народ.БЪЛГАРИТЕ сме добри, гостоприемни хора. Но ИСТИНАТА СИ Е ИСТИНА и всеки трябва да се бори за нея. А тук става въпрос за ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА!
142
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Представителят на България от трибуната на ООН: -Мога ли да започна отдалече?; -Може..;-Когато българския цар Самуил с цялата войска се върна в Охрид след битката византийците край Скопие през 1004г,ние си свалихме дрехите и се хвърлихме във водата,за да отмием натрупалия се прах от дългия поход.Когато излязохме от водата,видяхме,че македонците са ни свили всичките дрехи!Скача представителя на Северна Македония:Протестирам! Нас тогава изобщо ни е нямало там!- Благодаря! Ето това исках да докажа
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Европата само Македония и липсва сега и ще цъфне,и ще върже.Що се лъжат макетата.
140
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заев рони сълзи за пред медиите.Много добре знае какво иска България, но са се надявали на поредното снизхождение и братска обич на българите.
139
0
 
11
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Против европейските ценности са и други неща, като неуважение, омраза, непознаване на историята, на произхода си и т.н. г-н Заев!Не бързай толкова, има ред, ако да... ОК, ако не ...няма да е ОК!
138
0
 
8
 
! Отговори
Нима не знаеш преди 3 години
Всеки крадец така се моли Да не го хванат с откраднатото
137
0
 
7
 
! Отговори
DO Ванчо Илиенски преди 3 години
Ванчо Илиенски и за нищо да не стават танковете пак ви спасиха. Самата подкрепа оказана тогава беше приета възпиращо от всички които желаят да ви нападнат.. Прочетете малко за войната в Босна и Херцеговина и се замислете това ли искате да стане, защотот това е на пък . Последният терорист в европа май беше Македонец а? Случайно?
136
1
 
14
 
! Отговори
българин от Охрид преди 3 години
Зайо изобщо не е в час!Ако смята,че с две голи приказки номера ще мине,в голяма грешка е!Най-малко една година без всякакви щуротии по медии и политиканстване,и тогава ще видим!И колкото повече щуреят,толкова повече им влиза!Това е положението!
135
12
 
5
 
! Отговори
В този сайт преди 3 години
В този сайт коментарите са или на платени от ВМРО или от самите членове на ВМРО или другия вариянт е ние да сме много зли и лоши хора. В Македония не ни псуват и не ни мразят. Поне не беше така преди взетото от нас, към тях. Даже в последните 1-2 години беше точно обратното. И ако Бойко беше кандидат за президент или премиер на Македония щеше да го изберат. Аз общувам с много македонци. Не са цвете за мириса е, но не са лоши хора. Като нас са, нормални.
134
5
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Дишайте прахта крадливо племе гадно. Седете си на едно място и копайте към дъното гадове!
133
0
 
9
 
! Отговори
Татко ръза преди 3 години
Един народ две държави секо зло за добро !
132
2
 
17
 
! Отговори
ВЕТО преди 3 години
Проф. Николай Овчаров го е повторил - застрашена е българската идентичност! Това е! Псуват ни на майка, а искат от нас преговори и разговори! Разговорите приключиха отдавна! ВЕТО!
131
1
 
19
 
! Отговори
До Ванчо преди 3 години
До ВанчоВанчо, тези разговори приключиха, НИЩО вече не предмет на разговори. Ветото е факт. Отрекохте каквато и да е връзка с България, псувате ни, но взимате български паспорти! Защо? Нали ни мразите до дъното на душата си македонска, но се редите за паспорти? Вашият премиер искал среден пръст да ни показва! Възможният отговор е този - ВЕТО!
130
16
 
4
 
! Отговори
Ванчо преди 3 години
Брате..Кое прво jице или кокошката ?Защото ние да ползуваме вашиот а не вие нашиот език?!Къде са родени Св.Св. Кирил и Методий? В БуЛгариа ли? Ил в Гърция ?!
129
1
 
7
 
! Отговори
СПОРЕД преди 3 години
Според Каракачанов 8-и декември е химера, я има нещо на осми декември, я няма! Нищо в този смисъл не е сигурно. Ветото е факт още на 17-и ноември и това е. До 8-и да си променят учебниците, това е невъзможно. Мачът е свирен!
128
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе да му се не види! Защо на сборника на "македонските" братя Миладинови пише "Български народни песни"? При това е издаден в Загреб??!! Защо оцелелия им брат получава пенсия в България? Гърците нямат претенции за тях при условие, че някои от тях са преподавали гръцки в гръцки училища??!! Василий па що са го нарекли "***". Нали е осакатил македонски войници?