Заев: Блокадата на България на мечтите на РС Македония донесе тъга

Той отбелязва, че още вярва, че е възможен пробив
22 ное 2020 19:44, Нели Христова
183
Заев: Блокадата на България на мечтите на РС Македония донесе тъга
Снимка: БГНЕС

Блокадата на България за мечтите на Република Северна Македония да се присъедини към Евросъюза е против европейските ценности и предизвика много тъга сред нас. Това заяви македонският премиер Зоран Заев в интервю за агенция Франс прес.

Пред Агенцията Заев изразява и съжаление от неприятната, както я определя, изненада от блокирането от страна на София на преговорите за присъединяване на страната към евросъюза.

Франс прес припомня, че България иска от по-малкия си съсед да признае българските корени на езика, хората и историята й, преди да позволи на Република Северна Македония да продължи напред към преговорите по присъединяването си.

Заев, обаче подчертава пред Франс прес, че всякакво оспорване на македонската идентичност е „червена линия“. Това, отбелязва македонският премиер, е въпрос на самоопределяне, което и в сърцето на европейския проект.

Пред Франс прес Заев отбелязва, че още вярва, че е възможен пробив. Вярвам в европейските ценности, може би много повече от някои хора в Евросъюза, заявява още Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
17
 
! Отговори
А преди 3 години
Вие малко ли тъга сте ни навели с вашата наглост и злоба вече толкова години, за това помисли ли ?!
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112Ако решат отиваме към Русия :) Ние сме признати от всички държави, макетата не :)) Това са сърбежи които се опитват да ни побият идентичността, като ходят от посолство на посолство да говорят че не сме ги признавали, смех :)))
105
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко ще се реши в НАТО. САЩ, Англия, Франция и Германия. Русия вече не играе защото Македония е член на НАТО. Ако НАТО реши, че в 1878 г. е направена грешка като е разделен един народ в две и повече държави, тогава може. Но тогава ще признаят и че Гърция е окупатор и че те са били окупатори в ПСВ и ВСВ. Не виждам как ще стане. А само те може да притиснат Заев да признае бг нация или да го махнат ако не им удобен както Груевски. Без натиска на НАТО Заев няма да се съгласи и в ЕС са с него.
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 109До 1940 г. има повече убийства от сърби. Убити учители, попове, 200 хиляди бежанци само от войните ако не и повече, изнасилени
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още вярвал, че е възможен пробив.Ми възможен еЗахариева им предложи да ги признаем, че са "македонци"А те да спрат да ни крадат историята и да изтрият лъжите от учебниците им.Айде, Заев, действай.
102
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 105Е как ще са изнасилени от сърбите от 1913 до 1944 г. , като ще ги заколим :)))) Виж, по съм съгласен след 1944 г., така по може :))
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заев е фалшив. Ако му се връзват на глупостите в Европа е смешно......
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106В наш плюс са и етническото прочистване на сърбите в Босна и Косово с което плашат и в Македония и ако се докаже че ВМРО-ДПМНЕ е свързано със сръбските националисти на Шешел и сръбската тайна полиция. Груевски се скри при унгарските националисти в Унгария.
99
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е каква" тъга" Заев ,тръгнал да реве по медиите,беше ти ясно,че ще има вето.Обясни на народа причините,защо е подменен българския етнос от сръбската машина и сърбоманите,защо е претопен,а точно твоята партия заличи българите от Конституцията след подписване на договора,да угоди на опозицията.А Стево ха да каже нещо вярно вземе,че изтърси" ще тупаме топката".Българите които живеят там не са съгласни да се признава сегашното самопределение,защото са преживели целия катарзис и желаят реабилитация
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 103Трябва да докажем, че са насилени от сърбите да се пишат сърби или македонци за периода 1913-1940 и 1944-1991. Но след 1991 нищо вече не може да се докаже и те са си македонци без сръбско насилие. Ако това ни го признаят, ще стане.
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 99Ние ги признахме първи като държава, не сме имали намерение да им вземем чукарите :) Явно ни възприеха за много меки и отстъпчиви :))) Разбира се, те са горди македонци и имат паралелна история с българите....:))) Те сърбите не смеят нищо да ни кажат, обаче макетата са антички :))
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам какво са се хванали да признават сегашното им самоопределение ,че и езика,ако признаят че имал български корени.И какво като признаят,то не че е станало,но ще означава,оче пак са македонци и говорят македонски.Е и?Резултат 1 на 0 за тях.Трябва да се включат и " братята " сърби ,основния виновник за цялата грозна история.Причината е в тях,не им дават да мръднат на педя да не се разкрие истината.Е добре,въпреки носталгията им към Тито,времето е минало и каквото е било да се изсветли.
95
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 96След ВМРО убийствата на сръбския крал и на френския министър вече цяла Европа е срещу България и ВМРО беше забранена, но няма полза и бг има имидж на убийци и всички се пишат македонци. СССР също е против бг заради убитите Стамболийски и комунисти от ВМРО и Борис 3. След забраната на ВМРО ни връщат Южна Добруджа но дотук. НАТО даже искат Пирин в полза на Гърция.
94
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още 5 -10 години да си приберем последните българи оттам, който му се ходи в Сърбия, да ходи, а албанците да си вземат западно вардарско. Другото спокойно може да стане полигон за изпитания на ядрени технологии, никому ненужно място и извор на балкански проблеми.
93
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
. Проблемът датира още от Жельово време. Държахме се сервилно, бързахме да ги признаваме първи. Когато се поставяш в услуга на някого се поставяш в подчинена позиция. Държиш се здържано, дори надменно, за да благоговее пред твоята недостъпност. А ние по Жельовски и по Борисов ски се държахме като *** и резултата е унизителен. Яд ме е на тази тъпотия, която наранява националното ни достойнство.
92
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мънкедоняните нямат полезен ход. Могат само да лъжат и да се оплакват, нещо в което са невероятни специалисти. Това и правят сега. Смятат ни за малки и незначителни (сами го казаха преди 2 дни), но едно новоизлюпено пиле не може да е по-инато от петела. 100 години умирахме заради и за тях, заради искрената ни любов. Сега, когато вече осъзнаваме, че ни мразят и хиляди българи са загинали напразно, а гробовете им са поругани от същите тези хора, ще стане страшно. А ние помним с векове!
91
1
 
26
 
! Отговори
Стево Педалски преди 3 години
Тоя промит мозък от БЮРМ трябва всеки ден да се моли на всички богове византийците не дай си Боже да не им хрумне догодина пак да им сменят името на Северен Дисниленд примерно. Че пак ще станат за смях на цяла Европа. Егати циркаджиите.
90
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правото на днешното самоопределение е в резултат на унищожаване на българското самоопределение до 1944 г.,на българските корени с които дотогава хората са се гордяли.След ПСВ сърбите с измама присъедиха към Югославия с фалшиви списъци,че там живеят сърби.Излъгаха французите които дадоха хиляди жертви.Забраниха езика,затвориха бълг. училища да не се разбере за друг народ с право на самоопределение.Език сърбохърватски.След 1944г.титоловани македонци,с друг език,за да изкопаят браздата между нас.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94Явно си навътре в нещата като мен, браво ! :))
88
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не са ни братя, а са като селски домашни пс*Ета. Храниш го, върти опашка, няма те за два дни, ще те захапе. Не хранете илюзии за тях, вето до дупка и унижения, само от това разбират и това уважават. Така са научени от сръбските си господари.