За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание

За случая сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи
25 ное 2020 17:30, Нели Христова
252
За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание
Снимка: Facebook

Езикът на омразата от страна на Северна Македония към България продължава. Група във Facebook носеща името "Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши" (Хайде да плюем по българи и българофили) създава списъци с македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание, които да бъдат издирвани и унижавани. За случая сигнализира Ангел Джамбазки на собствената си страница.

 

Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки"...

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Вторник, 24 ноември 2020 г.

"Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки". Това, почитаеми съратници, са списъци. Списъци, съставяни в Скопие на македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание", пише Джамбазки във Facebook. "Списъци, по които тези хора в Македония с българско национално самосъзнание, да бъдат издирвани, да бъдат наплювани, унижавани, поругавани."

"Тези хора в списъка не са в безопастност. Министерството на външните работи незабавно трябва да реагира с остър дипломатически демарш, да извика посланика на Влада на Република Северна Македонија и да изиска незабавна защита на живота, имота и честта на тези македонски граждани", призовава той и добавя: "За последен път такива списъци в Македония са правени през януари 1945-та година, когато на Рождество по стар стил започва "Македонската кървава коледа". В рамките на този геноцид срещу македонските българи, извършен по съставени от титовите главорези с петолъчки на шайкачите списъци, са избити без съд и присъда, или изчезват безследно, над тридесет хиляди учители, търговци, свещеници, офицери, гимназисти, граждани. Тяхната едиствена вина е, че имат българско национално самосъзнание."

Админите на страницата побързаха да отговорят на Ангел Джамбазки, отново използвайки обидни думи.

"Като македонец, аз не съм сърбофил, а русофил и туркофил, нека види "педерот" Ангел Джамбазки, аз подкрепям Русия и Турция повече от Сърбия, защото тези две световни сили са най-добрите ни приятели, а също и най-големите врагове на България. Всяка чест на МАРШАЛ ПУТНН И СУЛТАН ЕРДОГАН, КОИТО ЩЕ СЕКАТ БЪЛГАРИТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ ЩЕ СИ ВЪРНАТ ПИРИН!!", пишат от страницата Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши.

 

Јас како македонец не сум србоман него русофил и туркофил, еве нека види педерот Ангел Джамбазки, аз повише подкрепам...

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Вторник, 24 ноември 2020 г.

А преди няколко минути добавят: "Ангел Джамбазки, кажете на вашите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев, че няма място за титоизъм в ЕС, а как така Тито е идол на Байдън, Макрон и много други лидери в ЕС и САЩ?"

 

Ангел Джамбазки велиш ти и твоите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев дека нема место за титоизам во ЕУ, а како тоа на Бајден, Макрон и многу други лидери од ЕУ и САД им е Тито идол?

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Сряда, 25 ноември 2020 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези май се опитват да ни обявят ВОЙНА!?
191
1
 
33
 
! Отговори
С К преди 3 години
На тия неблагодарници , колко танка им дадохме ей така ... ? Истина е - Храни куче , да те лае !?
190
1
 
23
 
! Отговори
РСМ е преди 3 години
псевдодържава от предатели комици.
189
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма държава в света с толова голям антибългаризъм .Е,в такъв случай за какво добросъседство,близък народ и братя,говорим?Не може премиер да идва и да се прегръща с Боко ,а след това в Скопие да казва ,че му идвало да ни покаже среден пръст!
188
2
 
30
 
! Отговори
вече преди 3 години
Вече не ме интересува кой и кога им промил съзнанието. Това, което чета и виждам, ме плаши - и то е патология! Моля Захариева - ВЕТО до дупка!
187
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия да седят и да траят в бутафорната ***, в която живеят, че ако решиме не само без паспорти и ЕС ама накрая и бой може да ядат. Храни куче да те лае е техната.
186
2
 
19
 
! Отговори
влияние преди 3 години
Идеята е Македония в ЕС, за да се спре руското влияние на Балканите. ЕС обаче идея си няма какъв таралеж ще си вкара в... Тези ще си вземат паспортите и ще емигрират от бедната си родина /като нас!/. И сега го правят с БГ паспорти. Но руско и сръбско влияние в ЕС ще има през членството на Македония. Европейският чиновник, с огромната заплата и привилегии, доведен до леност и мислещ с бюрократични клишета, си няма и идея от живата картинка и реалността в Македония! Те от майка си се отказват, та.
185
19
 
5
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
В Република Северна Македониа са разрешени етнически партии и сдружения,за разлика от България,където са забранени по коституция,но въпреки това ги има като прикрити такива,например ДПС. Самоопределянето не се преследва официално в Македониа за разлика от България и закона не забранява сдружаване по етнически принцип.Омразата срещу хора самоопределящи се като македонци в България е явна и се подклажда от власта и най вече от ВМРО.Това е истината и разликата.
184
5
 
24
 
! Отговори
??? преди 3 години
Защо не прочетете малко в Гугъл,там има информация за всичко?Преди няколко години италиянски учени изследваха българските гени и се оказа ,че нямат нищо общо с турските.Това е така ,защото нито една туркиня не е последвала мъжа си в България.Имало е изнасилвания на българки,но в 90% са били правени аборти или по честолюбивите са се самоубивали от срам.Така,че много от тези дето си мислят,че са турци,са потурчени българи.Ако си изследват гена ще видят,че са чисти българи,но с промито съзнание.
183
7
 
10
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
Сега очакваме от Джамбазки списъка на хората с мскедонско самосъзнание в България.Разбира се,че има такива и те са хиляди. Оставете хората сами да се самоопределят кой какъв е и да не превръщаме това в проблем между двете държави.Това не е реална причина за омраза между нас.Даже напротив.Никой не трябва да се притеснява да се декларира свободно какъвто се чувства.
182
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато България е била империя,салджукските турци са били малко азиатско племе, пасящо овце.Турците идват късно в Европа, през 14 век, преди тях тук са живели много народи, още от древността. За какъв турски ген бълнуваш?
181
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
197 Когато България е била империя,салджукските турци са били малко азиатско племе, пасящо овце.
180
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татари има по целите Балкани, че и по-далеч. На-много са в Русия. Защо ли, северомакедонците са ниски, космати имургави?
179
3
 
10
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Татарски ген в България има със сигурност. Татарите са братовчеди на Прабългарите, но този ген е минимален. Гените на Българина са основно Славиански и Тракийски, но с течение на вековете има и други като Гръцки, Турски, дори Германски. Малко хора знаят, че през средновековието е имало много имигранти от германски произход които са идвали в България да развиват мините и добив на руда които в последствие се заселват тук. Макетата и Сръболяците и те да не се мислят за много чисти Славиани хехе :))
178
1
 
19
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Нека си дрънкат врели некипели, в България си водят записки и когато дойде време да вдигаме ветото за кандидатстване за ЕС ще има много извинения, дупене, сълзи тн...... както казаха от министерството ние за никъде не бързаме хехе :)))
177
5
 
1
 
! Отговори
197помашкиМелез си преди 3 години
при товаДолен.
176
16
 
5
 
! Отговори
ТурчинДеист преди 3 години
До номер 195Аз не съм потурчен българин аз съм си турчин. Ти си насила славянизиран и християнизиран от византийците но си турчин със славянско име. Както и аз съм бил насила ислямизиран от Арабите още през 785г. след разпадането на ГьокТюрките. Ако помкслим никой няма да си смени вярата изведнъж това е доказателство че и българите и турците са асимилирани. Както и да е аз не съм мюсюлманин от вече 1г. и съм деист.
175
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишката като се вмъкне в клетката на тигъра,първата и работа е да се покатери върху него и да му се изпикае.Какво ги споменавате тия изобщо по новините и сайтовете.За тях не се сещат дори в Албания,Гърция и Сърбия.Да си ни връщат двата ни танка,и да капитулирват вече,че се не траят тия.Много взеха да дразнят нещо.
174
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ertugrul DirilisИма разлика между прабългари и българи. Днешните българи са най-близо до румъницте и турците по гени. По произход сме най-близо до народите от Евразия или каспийска Русия и Иран, но много далече от кюрди и тюрки. Румънците са си прабългари като нас, докато турците са потурчени прабългари през турското робство. Половин Сърбия също са като нас и сърбизирани прабългари след 1820 г.
173
1
 
18
 
! Отговори
преди 3 години
Македония без България огън да я гори!