За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание

За случая сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи
25 ное 2020 17:30, Нели Христова
252
За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание
Снимка: Facebook

Езикът на омразата от страна на Северна Македония към България продължава. Група във Facebook носеща името "Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши" (Хайде да плюем по българи и българофили) създава списъци с македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание, които да бъдат издирвани и унижавани. За случая сигнализира Ангел Джамбазки на собствената си страница.

 

Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки"...

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Вторник, 24 ноември 2020 г.

"Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки". Това, почитаеми съратници, са списъци. Списъци, съставяни в Скопие на македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание", пише Джамбазки във Facebook. "Списъци, по които тези хора в Македония с българско национално самосъзнание, да бъдат издирвани, да бъдат наплювани, унижавани, поругавани."

"Тези хора в списъка не са в безопастност. Министерството на външните работи незабавно трябва да реагира с остър дипломатически демарш, да извика посланика на Влада на Република Северна Македонија и да изиска незабавна защита на живота, имота и честта на тези македонски граждани", призовава той и добавя: "За последен път такива списъци в Македония са правени през януари 1945-та година, когато на Рождество по стар стил започва "Македонската кървава коледа". В рамките на този геноцид срещу македонските българи, извършен по съставени от титовите главорези с петолъчки на шайкачите списъци, са избити без съд и присъда, или изчезват безследно, над тридесет хиляди учители, търговци, свещеници, офицери, гимназисти, граждани. Тяхната едиствена вина е, че имат българско национално самосъзнание."

Админите на страницата побързаха да отговорят на Ангел Джамбазки, отново използвайки обидни думи.

"Като македонец, аз не съм сърбофил, а русофил и туркофил, нека види "педерот" Ангел Джамбазки, аз подкрепям Русия и Турция повече от Сърбия, защото тези две световни сили са най-добрите ни приятели, а също и най-големите врагове на България. Всяка чест на МАРШАЛ ПУТНН И СУЛТАН ЕРДОГАН, КОИТО ЩЕ СЕКАТ БЪЛГАРИТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ ЩЕ СИ ВЪРНАТ ПИРИН!!", пишат от страницата Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши.

 

Јас како македонец не сум србоман него русофил и туркофил, еве нека види педерот Ангел Джамбазки, аз повише подкрепам...

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Вторник, 24 ноември 2020 г.

А преди няколко минути добавят: "Ангел Джамбазки, кажете на вашите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев, че няма място за титоизъм в ЕС, а как така Тито е идол на Байдън, Макрон и много други лидери в ЕС и САЩ?"

 

Ангел Джамбазки велиш ти и твоите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев дека нема место за титоизам во ЕУ, а како тоа на Бајден, Макрон и многу други лидери од ЕУ и САД им е Тито идол?

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Сряда, 25 ноември 2020 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
17
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Сега България да публикува кой политици, независимо от партиината принадлежност имат БГ Пасоши. А също така на техните роднини и на децата и родителите им. Лесно може да се проверят писачите и да се окаже, че и те са в списъка с БГ Пасошите. И дори да си изгорят паспортите в БГ пак ще съществуват. А може и да се окаже, че списвачите са от Белград или Москва. И да не се надяват на Турците. В момента БГ е единствения приятел на Турция в ЕС, а също и сред съседите и. Турция няма да си затвори врата
131
2
 
18
 
! Отговори
да ви кажа преди 3 години
Право да ви кажа, тия не мога да ги разбера. Толкова са примитивни, направо отчайващи са... Видяха, че с лъжи и шикалкавене не става. Заев днес запя друга ария, малко по-смислена. Но враговете му вътре го сринаха на мига с ей тая гадост по-отгоре. Имат ли обща цел, или нямат? Нищо, нищо, нищо не може да ги обедини! Впрочем има само едно обединяващо - омразата към България! Е, имат много здраве от нас!
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са сороски сайтове. Същите има в Украйна,и вече в САЩ за хора на Тръмп.
129
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добрата практика е след подобни и много други такива публикации да затворим границата. И тогава цял ЕС ще млъкне
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ще тледаме последния спектакъл на дуета Путин ще танцува Ердоган ще свири на таранбука
127
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подарихме им 94 танка и 108гаубици,за да могат макетата да потушат албанският бунт.През 2002год.мъкедоните решиха да продадът танковете.Причина,били кандидати за НАТО им трябвало по-съвремени модели.Най-интересното е ,че продажбата стана с одобрението на България.
126
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние само ги наричаме макета, те ни наричат по всякакъв начин :)) България ще я има и след тях, да успокоят малко топката братята македонци, че да не видят б угарския суджук :))))
125
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турците кладат огъня и потриват ръце...
124
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 125Няма как да ни върнат танковете защото ,те отдавна са продадени в Африка.Спазариха по- модерни от Украйна.
123
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старите сатрапи в СМ ги е страх от истината и реабилитацията на българите,защото тяхното високомерие и репресии ще излязат на яве.Всичко се прави умишлено за да се прикрие създаването на измислена държава и кражбата на езика,също и създаването на македонизма,чрез унищожаване на българското и българското самоопределение.Е време е за ,истината,тя ще ви направи свободни.Нужно е покаяние и прошка,искрена.Старите вълци искат да клекнем,но нито е правилно,нито е достойно ,да приемем лъжата.
122
1
 
18
 
! Отговори
правителството преди 3 години
Правителството на Македония е напълно безсилно да промени нагласите на съществата, които живеят там. На Заев и компания много им се иска в техния мандат да стартират преговорите. Ами да го бяха помислили по-рано. Не българското правителство да инициира, каквото и да е, то ще е неуспешно. Македонското да действа. Ако изобщо има полезен ход!
121
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мълчанието и добронамереноста към македонизма и негувите ур.одливи изяви винахи носи негативи за България.Запознатите с проблема хора ще ви кажат,че прекалено сме си мълчали въпреки българофобията.Макетата започват да говорят за отделна нация от бг ,след1962-3г.След като видяха,че София мълчи и не протестира за това което се върши в Югорепубликата.
120
1
 
12
 
! Отговори
съгласие преди 3 години
До хехеПодкрепям те напълно - пълно игноиране! Но тия същите опищяха света за започване на преговори... Смисълът дори на изразеното по форумите е на ЕС да им светне под шапките за какви точно екземпляри става въпрос. Смятам, че в ЕС дори не могат да си го представят, особено стерилните чиновници, които живеят по кабинетите. И дори притискат българия да приеме, вместо да натискат Македония да се промени!
119
25
 
2
 
! Отговори
Яго Аспас преди 3 години
Правилно са писали фиромците в сайта....Българите сте татари ,тюрки и хуни .ЗАЩО ИМАТЕ ГОЛЯМ СРАМ ИНАЧЕ ? ММ ?СЛАВЯНОГЛАСНИ ХУНО-ТЮРКОТАТАРИ .
118
0
 
1
 
! Отговори
до 126 преди 3 години
Белогвардейците са други,те се знаят ,има и казаци,но руси татари мюсюлмани са дошли много след Кримската война,лично съм посещавал тези места.Те и затова най много се противяха при смяната на имената,защото не са турци,а турцизирани.В Татарстан също има руси и светлооки татари,има и българи които си знаят произхода.
117
0
 
19
 
! Отговори
когато преди 3 години
Няма какво повече да го усукваме - отзоваване на посланика. И точно тези и други подобни документирани действия - до ЕС, точно преди съвета на външните министри през декември - на бюрата на всички чиновници в ЕС. Кратко и ясно - ето това са нашите аргументи. Когато правителството успее да овладее антибългарската пропаганда, тогава започваме да мислим за разговори! Тези са непоправими!
116
2
 
7
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 3 години
няма смисъл да спорим с българите от Северна македония. Необходимо е държавата ни да има ПОСЛЕДОВАТЕЛНА СТРАТЕГИЯ за икономическо приобщаване на западните български земи, а населението там само ще иска да бъде българско, стига България и условията които предлага да са изгодни и притегателни за тях ... тов аважи и за албанците
115
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България татари има още от времето на Аспарух (Гаспарич). През 13-ти век на царския престол в Търново са седели татари и кумани. Идвали са заедно с целите си родове - хиляди евразийци. После турците са преселили кримски татари и черкези от Новорусия.
114
0
 
21
 
! Отговори
хехе преди 3 години
Абе защо не ги оставите тия македонци ли са, какви са там.. да бъдат каквито искат да си бъдат и това е. Тотален игнор на всичките им простотии и блокаж за каквото и да е. Не виждам защо постоянно се раздухват простотиите им. Да си живеят в измислената държава с измисления си език и история и това е. Щом така са щастливи... Никой не иска да се занимава с тях. Сърбите искат да ги направят сърби, албанците - албанци. Майната им!
113
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквано макеюгослужбите се задействаха,да видим на светло колко и какъв им е бил капацитета.В днешно време случките бързо се разпространяват не е като да си затворена държава и да дерибействаш.И така,ако и сега смятат да си го изкарат на местните българи,коренно население и мнозинство,въпреки имитациите на други с македонци,да са наясно ,че времената на титовия шовинизъм и мракобесие не могат да се върнат,дори правилното е подстрекателите да бъдат арестувани,ако на властите им стиска.