За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание

За случая сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи
25 ное 2020 17:30, Нели Христова
252
За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание
Снимка: Facebook

Езикът на омразата от страна на Северна Македония към България продължава. Група във Facebook носеща името "Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши" (Хайде да плюем по българи и българофили) създава списъци с македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание, които да бъдат издирвани и унижавани. За случая сигнализира Ангел Джамбазки на собствената си страница.

 

Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки"...

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Вторник, 24 ноември 2020 г.

"Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки". Това, почитаеми съратници, са списъци. Списъци, съставяни в Скопие на македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание", пише Джамбазки във Facebook. "Списъци, по които тези хора в Македония с българско национално самосъзнание, да бъдат издирвани, да бъдат наплювани, унижавани, поругавани."

"Тези хора в списъка не са в безопастност. Министерството на външните работи незабавно трябва да реагира с остър дипломатически демарш, да извика посланика на Влада на Република Северна Македонија и да изиска незабавна защита на живота, имота и честта на тези македонски граждани", призовава той и добавя: "За последен път такива списъци в Македония са правени през януари 1945-та година, когато на Рождество по стар стил започва "Македонската кървава коледа". В рамките на този геноцид срещу македонските българи, извършен по съставени от титовите главорези с петолъчки на шайкачите списъци, са избити без съд и присъда, или изчезват безследно, над тридесет хиляди учители, търговци, свещеници, офицери, гимназисти, граждани. Тяхната едиствена вина е, че имат българско национално самосъзнание."

Админите на страницата побързаха да отговорят на Ангел Джамбазки, отново използвайки обидни думи.

"Като македонец, аз не съм сърбофил, а русофил и туркофил, нека види "педерот" Ангел Джамбазки, аз подкрепям Русия и Турция повече от Сърбия, защото тези две световни сили са най-добрите ни приятели, а също и най-големите врагове на България. Всяка чест на МАРШАЛ ПУТНН И СУЛТАН ЕРДОГАН, КОИТО ЩЕ СЕКАТ БЪЛГАРИТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ ЩЕ СИ ВЪРНАТ ПИРИН!!", пишат от страницата Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши.

 

Јас како македонец не сум србоман него русофил и туркофил, еве нека види педерот Ангел Джамбазки, аз повише подкрепам...

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Вторник, 24 ноември 2020 г.

А преди няколко минути добавят: "Ангел Джамбазки, кажете на вашите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев, че няма място за титоизъм в ЕС, а как така Тито е идол на Байдън, Макрон и много други лидери в ЕС и САЩ?"

 

Ангел Джамбазки велиш ти и твоите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев дека нема место за титоизам во ЕУ, а како тоа на Бајден, Макрон и многу други лидери од ЕУ и САД им е Тито идол?

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Сряда, 25 ноември 2020 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А фейсбук защо толерира език на омразата?
211
0
 
11
 
! Отговори
До Кънчо Мисирков преди 3 години
Никой не иска да казват, че са българи..............но да крадат езика ни и историята ни...........това е нагло и гадно............никакъв ЕС за тия!!!
210
0
 
10
 
! Отговори
бг преди 3 години
сърборуските лакеи кръв ще акат да не допуснат влизането на Македония в ЕС. Време е макеноския народ да им потърси сметка и да понесат наказание както наказваше ВМРО И Иван Михайлов!
209
0
 
17
 
! Отговори
От ..... преди 3 години
А ги подкрепяхме ,когато имаха спорове с Гърция ... !? Не е трябвало !!!
208
0
 
13
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Е само за това БГ може да им нарине една торба бой. Черни печати. Лицата стоящи зад това да се обявят за терористи призоваващи за омраза по етнически и расов признак и да се пуснат за издирване с червена бюлетина. Да се състави списък с граждани на СРМ който водят антибългарската пропаганда и език на омразата, ако имат БГ Пасоши, да им се отнемат. Да не се допускат в БГ. Прокуратурата да заведе дела срещу тях и да се иска от съюзниците от ЕС и НАТО да ни се предадат за съдене.
207
2
 
23
 
! Отговори
Много ядосан преди 3 години
Тан ко ве те ??? Защо сме им дали танкове ? Хубаво ,че не сме им дали и самолети !
206
2
 
25
 
! Отговори
Е преди 3 години
Това ако е истина, очаквам сериозна реакция от нашето Външно !
205
1
 
26
 
! Отговори
Питане преди 3 години
А македонците с "бугарски пасоши" татари ли са, монголи ли са???? Тогава защо няма в РСМ татарско, монголско, бугарско малцинство?
204
13
 
5
 
! Отговори
Бедни овце преди 3 години
Хайде връзвайте са на новата американска пропаганда ... Волен ви каза какъв е Джамбаза по БНТ 1 , сега работят да се набутат пак в парламента мислете с главите си като гласувате , купиха самолетчета от САШ взеха комисионни за и за паспорти Бг пасуши и Джамбаза ще кара пиян към Банско отново набутайте ги да ви окрадат още 1 мандат с глупавите си политики
203
2
 
25
 
! Отговори
Банско преди 3 години
Нека дойдат и опитат да си го вземат Пирин.
202
2
 
19
 
! Отговори
Банско преди 3 години
Нека дойдат и опитат да си го вземат Пирин.
201
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете европейска заповед за арест на Мицовски председател на ВМРО-ДПМЕ за подбуждане към омраза към България и отричане на геноцид!
200
2
 
33
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Най-отвратителния етноинженеринг и манипулация на 20 век - това е измислянето на македонска държава генерираща омраза най-вече към България.
199
4
 
37
 
! Отговори
НЕ преди 3 години
Българите като етнос, идентичност и език са признати от повече от 1300 години и то от европейски империи и мощни монархически династии от тогава до днес! А тези комунистическо югозапъртъци имат наглостта да ни обиждат и да ни палят знамето!
198
16
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
До Анонимен 105Драги, ти не правиш ли разлика между времето, когато се създава българската цивилизация и 19-ти век, когато Русия изселва стотици хиляди българи главно в Бесарабия, а на тяхно място докарва в България, мюсулмани от новозавладените земи м Средна Азия и Кавказ - черкези, татари и всякакъв башибозук? Я се ориентирай малко във времето и историята.
197
6
 
14
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
До БългаринПозволи ми да те допълня.Българи и хуни са едно и също.Хуните са т.н. "царски скити", северни траки.Българите също са траки, а племенната група на гетите/готите/ е част от скитите и от днешните българи заедно с тази на мизите, наричани и българи.Всъщност гетите са първите, които са носили името "славини" или "словене".Ние сме първите славяни.Другите взимат това име векове по-късно, а накрая и русите. Владетелският елит на подчинените маджарите е български, династията Арпад.
196
1
 
22
 
! Отговори
Нено преди 3 години
Тия,май забравиха срещу кого се бореше Георги Делчев и кой го уби ! Явно македонец не е националност,а диагноза!
195
1
 
22
 
! Отговори
А стига бе преди 3 години
Сърбоманските еничари искат в европската уния! Доста са нагли!
194
1
 
21
 
! Отговори
Реалист от запада преди 3 години
Ще си мечтаете само за Европа , *** смотани...
193
2
 
24
 
! Отговори
tonyt преди 3 години
Албанците ще ги оправят! Преди 2-3 години албанския език стана втори официален. До 10-15 години официален език на РСМ ще бъде албанския така наречения македонски няма да има. Защото просто няма да има кой да го говори. Миналата година бях във Скопие преобладаваше говорим албански и само новопостроени джамии. Но тяхна воля щом не ни искат.