Протест в Скопие с искане на оставката на Зоран Заев

Опозицията предаваше протеста на живо чрез профилите си в социалните мрежи
27 ное 2020 07:50, Петя Славова
97
Протест в Скопие с искане на оставката на Зоран Заев
Снимка: БГНЕС

В Скопие снощи се състоя протест на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ под мотото "Протест сега, за да не стане прекалено късно", съобщи БТА, позовавайки се на агенция Плусинфо.

В него, според Асошиейтед прес, участваха около 2000 души с искане за оставката на премиера социалдемократ Зоран Заев.

Още по темата

Протестът започна в 19 часа българско време. Заради епидемията от коронавируса той бе организиран под формата на колона автомобили, която се отправи към сградата на правителството.

Както ВМРО-ДПМНЕ обяви предварително, целта на протеста е достойно и мирно да се изрази гражданско недоволство от намерението на премиера Зоран Заев да "търгува с езика, с народа, с идентичността и с историята на Македония".

Пред събралите се говори лидерът на главната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който обвини Заев, че използвал твърде помирителен тон спрямо съседна България, отбеляза АП.

Според сайта "360 степени" протестът бе свикан след вчерашното интервю на премиера Зоран Заев за БГНЕС. ВМРО-ДПМНЕ го обяви като "всенароден и надпартиен".

Опозицията предаваше протеста на живо чрез профилите си в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
4
 
! Отговори
"националисти в преди 3 години
управлението" сме били имали??Това нашето ни са националисти , а пилци.Виждал ли си немски и френски националисти?Не ни били харисвали. Айде у лево.Всяка държава си гони интереса. Ако се дъраха така с Гърция НИКОГА НЯМАШЕ ДА ВЛЯЗАТ В ЕС.
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
измислен народ ,измислена държава,измислен език,измислена история това е горно нанадолна македония.....
65
0
 
1
 
! Отговори
хубавото преди 3 години
До Анонимен 64Зависи от шопаАко е сърдит мже да ти каже че не е.Ако е роден в Сърбия ,сигурно ще е Сърбин при това националист. Ако е при нас сигурно ще е Българин. От много неща зависи,но най-много в какво настроение си го хванал. Най-важното е че е човек,който може да ти помогне ии обратно да те обиди или да ти навреди,като всеки жител на този свят.Не знам дали ти отговорих,но мисля ,че въпросът ти е малко странен и не на място.Какво значение има какъв ,важно е да е здрав,щаслив и добъ човек
64
10
 
3
 
! Отговори
много интересно преди 3 години
До Анонимен 67Не е въпроса дали ще влезнат или не в ЕС.Според мен те няма да искат да влезнат,защото нашата или по точно нашите политици ги накараха да не искат да влезнат.И другия постигнат ефект е че се увеличават хорат които не ни харесват.Освен македоците,вече и голяма част от хората от ЕС не ни харесват,защото имаме националисти в управлението и те постоянно се излагат с поведението си.
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С наше и без наше вето ,северняците скоро няма да видят ЕС.Черна Гора от юни 2012 започна преговори ,а до сега са затворили 4преговорни глави.Останалите 31 сигурно в близките 30години.А черногорците през 2012г.се силят ,че ще завършат преговорите през 2020г.!!!
62
0
 
8
 
! Отговори
Добре преди 3 години
До ЕдинОбясни, кога след 1990г. т.н. македонци са били близко до нас?
61
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се спира с глупостите и през декември да почват преговори. Надухме мускули, добре, да се договорят там някакви отстъпки, които да ни оправдаят ветото; да се използва и старата формулата за езика и подобни и да ги пускаме.
60
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А шопите българи ли са?
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 56 до 61Къде съм писъл турци,Турция?Никъде.До като са стоели в стаята Пешо и Ваньо се САМООПРЕДЕЛЯТ ,като българи.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До57Да,бе отдалечили сме ги от нас.Те иначе до сега ,аха да признаят истинската история.
57
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Казваш, че сме турци, така ли?
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво само 2хил.протестиращи?Явно има ефект от БГ вето ,иначе щяха да бъдат поне 20хиляди.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзБлагодара ти Боже, Вселено и Природо, че все още има хора с акъла си на тази прокълната територия, изпълнена със завист, омраза и малоумие.
54
0
 
12
 
! Отговори
GG преди 3 години
Тука някакви македонци с бг паспорти и дошли да живеят и работят при татарите, яко кръв пикаят !
53
17
 
3
 
! Отговори
Един преди 3 години
Докато си пишете за Аспарух и македонците за Александър,политиците съсипаха един народ и отново го отдалечиха от нас поне за още един век.Браво на Захариева и Каракачанов.Те ще си отидат но съседите ще.останат за винаги,но огорчени и живеещи без нас с омраза.Това ще се запише в историята,като пореден провал на политиците от България да обединят Македония и България.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 54Само ,че докато са стоели в една стая Пешо и Ваньо се самоопределят като българи.Проблем е ,ако наследниците на Ваньо след години твърдят,че Ваньо не е българин и се е борил срещу българите .
51
1
 
14
 
! Отговори
GG преди 3 години
Македонците не трябва да бъдат допускани в ЕС. Не са готови. Прекалено изостанали са не само икономически, но и като манталитет и мислене.
50
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако двама човека стоят в една стая, единият е Пешо, а другият Ваньо, историята от престоят им в стаята е обща, въпреки че имената им са различни и независимо от това, чия е стаята. Набийте си го в главите "патриотични".
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 47От там от където е дошъл Аспарух по онова време не е имало Русия,това става 2века по-късно,и то зКиевска Рус тоест Украйна.
48
13
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
България имаше уникален исторически шанс отново да бъде заедно с Македония,но наложи вето за ЕС.С ветото може би спечелиха някой друг гласоподавател,но загубиха Македония за винаги.Заев ще подаде оставка и всичко отива на кино.Каракачанов и Захариева остават в историята към групата разединители на България и Македония.Сега може би не изглежда така,но ще се убедите в следващите години.