Протест в Скопие с искане на оставката на Зоран Заев

Опозицията предаваше протеста на живо чрез профилите си в социалните мрежи
27 ное 2020 07:50, Петя Славова
97
Протест в Скопие с искане на оставката на Зоран Заев
Снимка: БГНЕС

В Скопие снощи се състоя протест на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ под мотото "Протест сега, за да не стане прекалено късно", съобщи БТА, позовавайки се на агенция Плусинфо.

В него, според Асошиейтед прес, участваха около 2000 души с искане за оставката на премиера социалдемократ Зоран Заев.

Още по темата

Протестът започна в 19 часа българско време. Заради епидемията от коронавируса той бе организиран под формата на колона автомобили, която се отправи към сградата на правителството.

Както ВМРО-ДПМНЕ обяви предварително, целта на протеста е достойно и мирно да се изрази гражданско недоволство от намерението на премиера Зоран Заев да "търгува с езика, с народа, с идентичността и с историята на Македония".

Пред събралите се говори лидерът на главната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който обвини Заев, че използвал твърде помирителен тон спрямо съседна България, отбеляза АП.

Според сайта "360 степени" протестът бе свикан след вчерашното интервю на премиера Зоран Заев за БГНЕС. ВМРО-ДПМНЕ го обяви като "всенароден и надпартиен".

Опозицията предаваше протеста на живо чрез профилите си в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Говорил е на български, който руснаците са откраднали, попроменили и нарекли "руски". Също и голяма част от Русия е открадната от тях българска територия. Само, че ДС/ ГРУ рубла-патриотите мълчат по въпроса, а въртят руската интрига с Македония.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До44Не може да е тяхна историята,защото те казват,че не са българи.В миналото държавност ,народ,книжнина,църковност (до 1913г)революцонери всичко е било българско.Македонско е след 1944г.
45
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Отношенията Северна Македония-България приличат много на отношенията Северна Корея-Южна Корея. Един народ в две държави и пълно отрицание от северняците.
44
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки българин, който спира Македония по пътя и към ЕС и НАТО е национален предател. България е последната държава, която има интерес Македония да остане под сръбско-албанско влиание.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Какво да искаме от Русия бе? Откъде е дошъл Хан Аспарух бе? На какъв език е говорил? На английски??? На какъвто език са говорили дедите ни, на такъв и сега говорят в Русия!!! И КОЙ от КОЙ произхожда??? Не-г-ра-мот-ник!!!
42
0
 
7
 
! Отговори
Аз съм българин! преди 3 години
Ние със фалшиви "ценности" не търгуваме!Просто искаме експертна оценка на маке-шалшификатите!
41
0
 
9
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Ахааа, дежурните сърбомани от ВМРО ДПМНЕ са получили заплати от Белград! Време е да ги заслужат! Бравос! Яко! Без съмнение "братята" сърби ни обичат много. Е, ами лайте си, от мен що зависи - не ми пречите. Аз само бих анулирал всичките подарени на макета паспорти - така, профилактично. Да ходят на поклонение до Белград и от там да си напазаруват паспорти неблагодарниците. На бас, че от "митингуващите" половината имат български паспорти?
40
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом сме споделяли обща територия, значи сме споделяли и обща история. На кое отгоре са ни претенциите тя дя е само наша? Нали уж сме с един и същи произход?
39
0
 
7
 
! Отговори
Недо преди 3 години
Да обвиниш, че някой търгува с "македонска история" е като обвиниш някой, че търгува с употребена тоалетна хратия! Даже в случая не обвниения, а поздравления трябва да има, че човека търгува с нещо без стойност!!!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма.по иzперкъл народ от севрмомакедонците.Там всеки ще ви каже ,гърците са им охрабили най-плодордната и богата част на Македония.Само ,че ако се беше осъществила държавноста през 1913г.,сега 5млн.им държава македонците щяха да са наймного 2,5млн.Какво ще правят с останалите етноси,около 6-700х.турци,5-600хил.гърци и др.те биха ли се съгласили с глупостите им.Гърците размениха 400х.турци с елини от Турция,това нещо едва ли би станало ,ако имаше държава Македония през 1913г.
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До защо....Ние не бързаме. 5, 10, 50... Няма значение,че позицията ни е правилна и исторически справедлива.БГ няма как да удържи на международния натиск.Искаше ми се да можехме,но не можем, за което сме си виновни самите ние.БГ е силно уязвима,ако европейците решат да ни подпукат за куп неща-правосъдие,корупция,еврофондове.За САЩ да не говорим-не са казали, не сме клекнали,но и едните, и другите могат да върнат БГ в първи клас само с едно изявление.Ще ни изтърпят/устискаме до март 2021,толкоз.
36
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барбаганьовци, най-добре си гледайте тиквите и не се занимавайте с Македония. Ако сте толкова ербап, искайте си заграбените територии, език и култура от Русия.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестират, защото Премиер на Македония за пръв път от 75 години се осмели да каже на глас истината.Която те всички знаят, понеже всички са имали баби и дядовци.Но да се лъже е нормалното състояние на тая "нация"И да се краде. Те на това съществуват.Ако няма лъжи и кражби просто няма да съществуват.И затова сега са се пищисали.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
До Какво е това знаме?Детска рисунка на дете аутистче е.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До протест 35 То, няма особена разлика с протестите у нас .....
32
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-удивителното е как българските родолюбци обслужват руски, сръбски, албански и гръцки интереси в тази измислена драма, без дори да се усетят. Ама какво да се прави, толкова им е вътъка... Най-неграмотните българи най-много "реват", че македонците са им откраднали езика.
31
0
 
12
 
! Отговори
протест преди 3 години
Протестират против преговорите за приемане в ЕС? Нали затова се бори с всички сили Заев? Не го ли разбират обикновените хора? Затлачени от сръбска пропаганда мозъци. До там, че средната интелигентност на нацията им вече е под морското равнище!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Националността, религията и езика никой не ви ги ще.Заврете си ги ...знаете къде.Искаме си откраднатата историяИскаме си националния герой Гоце Делчев.Искаме спиране на помията в македонската преса.Искаме да не ни пипате миналото - то е само българско. Тогава македонци не са съществували.Омраза се лее в скопските вестници от 75 години.И това ще бъде предоставено на света - най фашистката държава пръкнала се някога е Македония.
29
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Националността, религията и езика са въпрос на самоопределение и никой не е в състояние да промени това. Само коплексираните пишман патриоти не могат да го проумеят, защото са отровени от омраза.
28
1
 
5
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Тия са чисти Българи. Как се псуват един друг.