Протест в Скопие с искане на оставката на Зоран Заев

Опозицията предаваше протеста на живо чрез профилите си в социалните мрежи
27 ное 2020 07:50, Петя Славова
97
Протест в Скопие с искане на оставката на Зоран Заев
Снимка: БГНЕС

В Скопие снощи се състоя протест на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ под мотото "Протест сега, за да не стане прекалено късно", съобщи БТА, позовавайки се на агенция Плусинфо.

В него, според Асошиейтед прес, участваха около 2000 души с искане за оставката на премиера социалдемократ Зоран Заев.

Още по темата

Протестът започна в 19 часа българско време. Заради епидемията от коронавируса той бе организиран под формата на колона автомобили, която се отправи към сградата на правителството.

Както ВМРО-ДПМНЕ обяви предварително, целта на протеста е достойно и мирно да се изрази гражданско недоволство от намерението на премиера Зоран Заев да "търгува с езика, с народа, с идентичността и с историята на Македония".

Пред събралите се говори лидерът на главната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който обвини Заев, че използвал твърде помирителен тон спрямо съседна България, отбеляза АП.

Според сайта "360 степени" протестът бе свикан след вчерашното интервю на премиера Зоран Заев за БГНЕС. ВМРО-ДПМНЕ го обяви като "всенароден и надпартиен".

Опозицията предаваше протеста на живо чрез профилите си в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки "македонец" може да пита баба си и дядо си кога и как са станали "македонци", да види документите им и снимките им от младини. Да погледне хилядите документи пл света от онова време в музеите и библиотеките по света. Те 100х вече го направиха и вече са с български паспорти. Дъртите как да признаят от раз, че цял живот са ги лъгали за всичко? На тях истината ще им се дава на горчиви дози, малко по малко. Сега беше само първата от тях. Сърбите вече усещат, че и те ще минат през това.
26
2
 
8
 
! Отговори
Какво е това знаме? преди 3 години
Японско ли е ? Корейско ли е? Или може би е детска рисунка???
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и млечния път е провинция на македония.Туй го знаем.Сама че кой се е пръкнал от там се е провалил.Дори на САШО великиот империята му се провали за 10 години.
24
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е провинция на Македония!
23
1
 
16
 
! Отговори
защо преди 3 години
Ще узреят. За да се разберат гърците им трябваха 28 години. Ние не бързаме. 5, 10, 50 ... докато узреят.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви отстъпки.ВЕТОВЕТОВЕТО ВЕТОИ да приключим с дипломатическите отношения.Не ни трябва камънаците им и простащините им.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен ако не сме постигнали някаква договорка,което скоро ще стане ясно,целта на Заев е да запази и развие позициите си пред международната общност,която не ни подкрепя за ветото.Даденото интервю на принципа дума дупка не прави,после ще бъде използвано срещу нас при международните контакти и лобирането за натиск срещу БГ.Е, самата му изява ще е положителна стъпка,ако я последват някакви конкретни стъпки.В противен случай е просто македонска "дипломация" от вида:в МК едно,в БГ друго, в ЕС трето.
20
2
 
1
 
! Отговори
Зайо Зайооооо Зайооо преди 3 години
отече
19
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Компромисите със Скопие...свършиха,чакаме от тях само...дела.Дела,дела и пак...дела,както казваше на времето Бай Тошо.Но делата да са насочени в...правилната посока;иначе не се...броят.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заев заслужава адмирации за изказването,на фона на българофобията в МК,но не бива да се прехласваме.Умен и хитър политик,изказванията му бяха балансирани и далеч от сензацията.Например за Гоце Делчев каза, че и едните и другите могат за го славят като революционер,нищо повече;или пък че България не е фашизъм.Новите моменти, за МК-обществото,не за нас,са му вързани на 100% неоспорими исторически факти (напр. за участието на БГ в последвната фаза на войната).
17
2
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Били ли сте в Скопие? Аз бях есента на 2018. Ужасно големи паметници на кого ли не, Александър Македонски на първо място, Наполеон Бонапарт (и той е македонец ако не знаете), Гоце Делчев и т.н. Импозантна сграда - на нея пише "Национален исторически музей". Е такава грандоманщина не бях виждал! Че дори и триумфална арка имаше! Наистина трябва малко да ги ударим по рогата, много са се самозабравили!Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2020/11/12/kazusyt-makedoniia-81-1-ot-bylgarite-ne-sa-sklonni-na-otstypki.469476
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
......За какво ли се вземат макета , когато са на светлинни години под нас... Те не виждат нещата така. Огромната част, които не са си подавали носа извън страната, живеят с чувството на социално превъзходство пред българите. В Югославско време живееха една идея по-добре и бяха отворени към запада. И в момента масово се използват фразите за двете цървени (банкноти 2х100 динара), че те били американски спрямо нас и подобни.
15
1
 
27
 
! Отговори
Таню преди 3 години
2000... Има надежда за тия изпаднaляци, че търговията с пасоши резко секнА...България все едно граничи със собствен севернокорейски аналог, дето хубавото му е, че е Горна Волта, ама без ракети... Сал едното славно хвалипръцкaнe...
14
2
 
5
 
! Отговори
ала бала преди 3 години
Ей най-после поне нещо-браво само МАНИ кво ли ще каже......мани мани смях
13
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дежурните сърбомани от ВМРО-ДПМНЕ пак подадоха главите от дупките. То това са чисти сърби тия. Никакви българи от Македония не са. Те мразят неистово България по нареждане от Белград и т.н. ....
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това ееее, Зайооо НО с големи ТОПКИ !!!
11
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бой по сърбоманите които мразят България. Заев е пич"Пич, който допреди няколко дни показваше на българите среден пръст? Не се оставяйте на едно интервю да ви заблуди! Заев просто принуден да говори така. Пич обаче не е, защото е същия българомразец, като останалите.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ли се вземат макета , когато са на светлинни години под нас. Ние сме много по цивилизовани,ако не искат да се определят като Българи ,да си ни дадат територията ,тя е наша
9
9
 
19
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Страхувам се, че в края на кариерата си БМБ ще направи същия подарък като Ж Желев, личен подарък за наша сметка...
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-сигурния признак, че македонците са българи е, че не се разбираме с тях.