Заев: Аз съм македонец, говоря македонски, признат в целия свят

Аз работя за сближаване на позициите, каза още той
29 ное 2020 13:55, Ния Христова
464
Заев: Аз съм македонец, говоря македонски, признат в целия свят
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви, че е македонец, който говори македонски език, признат в целия свят. Това изявление идва, след като българският вицепремиер Красимир Каракачанов го сравни с "българин, на който акълът му идва на другия ден".

"Аз съм македонец, който говори македонски език, признат в целия свят. Каракачанов е българин, който говори български език, признат в целия свят", написа Заев във Фейсбук, реагирайки на коментара на Каракачанов по повод интервюто му за агенция БГНЕС.

Още по темата

Заев добави, че етническото различие между тях не е единственото, а най-важното и най-сериозно различие е това погледът им към света.

"Аз работя за сближаване на позициите и знам, че това е възможно само чрез размяна на идеи и мнения, а не чрез обиди и неуместни изявления", написа още Заев.

Той добави, че очаква стъпки към приятелство, а не език на омразата.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
1
 
3
 
! Отговори
факт преди 3 години
македонец = българин
380
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Анонименили някакви пари от 1920г
379
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До ВицХахахаха
378
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До северомакедонецСкоро ще е официялния
377
1
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Грешите Гн. Заев Вие сте Сверно македонец и говорите на развален Български с югозападен диалект
376
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
Зоране ти си *** та чак си вярваш като лъжеш, говорите на български диалект, вие сте българи, македонска нация никога не е имало и няма да има !!!!!!!
375
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нормално е, то способните българи не искат да ги сравняват със ръкопляскащото под команда смрадливо връзкарско мутренско племе, начело с великия бей мутрафон велики че какво остава за други народи
374
0
 
1
 
! Отговори
инямада никрад ът преди 3 години
Вече ще си говорим на ум
373
0
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Австрийският език също е признат по целия свят. Само че австрийците не се притесняват да кажат, че говорят немски, въпреки че и те имат диалекти. Комшиите с тези напъни за признаване от целия свят на македонски език (създаден през 1945 от техният диалект на българския език) просто избиват комплекси.
372
0
 
1
 
! Отговори
Нено преди 3 години
До АнонименГоворим за официялен език,а не за диалект! Правете разлика!Иначе глави се чупят лесно.
371
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Заев железзен си само така имаш език и религия така се влиза в Европа.Македония е държава и по далеко от българите не ти трябват.
370
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
и люпчо георгиевски го биеше мек от масата, а сега е жител на кюстендил. тоя филм, сме го гледали - останките на компартиите там и тук нямат интерес двете държави да се обединят в ЕС, щото умре ли ес цялата територия ще стане федерална държава българия.
369
1
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Насила ще стане , ама за малко, после пак тъй!Да ги оставим на спокойствие и те тогава ще се усетят, че по-добре да си истински българин, от колкото "северно македонец"!Тук има нещо сбъркано ама изоснови....и само те могат да си решат...ще съборят ли грубия строеж...или ще си санират сградата и точка по въпроса!МММММММ трудно решение!
368
1
 
6
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 3 години
Заев, Заев, за вас Македонците банята е като магическа кутия - влизаш, къпеш се, и излизащ или чист българин, или чист албанец. Средно положение няма...А на македонски език се пише най лесно с пишеща машина - вземаш сръпска пишеща машина и започваш да пишеш на български - резултата е " македонски език "
367
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Този *** Заев... гърците им смениха името, а ние ще им сменим историята с действителната. Какво толкова ... ще го преживеят
366
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'българският вицепремиер Красимир Каракачанов го сравни с "българин, на който акълът му идва на другия ден"'-- още един неграмотен български политик,който говори с турцизми; "акъл" през турскиот арабски = ум. Ама той и с претенции, чебил историк, пази Боже България от такиванедоразумения.
365
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НеноГоворещ на диалект,който звучи смешно------- На такива като тебе трябва да им чупят главите и да се приключва без обяснение. Дядо му, дето го наричаш българин, е говорил на същия смешен език.
364
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешният бьлгарски не е оригиналния.Кога и как през годините е реформиниран и кой ни е повлиял.Кокала е там заровен.
363
1
 
8
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Топно така, Зайков! А в Тракия са тракийци и говорят на тракийски, а в Мизия на мизийски! Свобода за Луната - изконна мАкедонска земя!
362
0
 
8
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Ха ха хаПризнат в целия святХа ха ха ха