Владо Бучковски - специален пратеник на Скопие за България

Той бе министър в кабинета на Любчо Георгиевски
Обновена: 1 дек 2020 18:19 | 1 дек 2020 18:15, Петя Славова
47
Владо Бучковски - специален пратеник на Скопие за България
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Владо Бучковски ще бъде специален пратеник на македонското правителство за България, предава БГНЕС.

Университетският професор и бивш председател на СДСМ смята, че РС Македония няма друга алтернатива освен членството в Европейския съюз. ЕС е нашата стратегическа цел и затова трябва да се борим за началото на преговорите, каза той пред местна телевизия.

"Зоран Заев се бори за нашето европейско бъдеще в духа на европейските ценности", подчерта Бучковски.

57-годишният Владо Бучковски бе министър на отбраната в ширококоалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001. От 1 ноември 2002 до декември 2004 година Бучковски отново влиза в правителството като министър на отбраната. Той бе министър-председател на РСМ от 15 декември 2004 г. до 26 август 2006 г. Той е юрист по образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бучковски е от малкото макед.политици ,които не влизат в антибгистерия.Възгледите му са доста умерени,но и той признава ,че македонското общество много тежко възприема истинските факти от историята.България да внимава какви остъпки ще направи ,защото следващото правителство ще е от сръбското ВМРО-ДПМНЕ.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ги е купил съсе парцалите
16
0
 
15
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Големия проблем пред Македония не е България или друга страна. Големия проблем са внушителния брой албанско население които са със съвсем различна религия, език и култура и никак не им се ще да са "македонци".Но всичко с времето си. За съжаление очаквам нова кръвопролитна война на Балканите.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не,този от славянитеили словените както ги наричат там които дошли от преку Дунава смучейки сламки да се не издават хахаха,,да внимават нашите лапнишарани че да нема дрАне после!!ВЕТОс двоен печат,да имат време за ОСВЕСТЯВАНЕ.Не искаме да са българи,искаме да не ни фалшифицират миналото.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...*** тия наистина ли имали само временно пребиваващ и изпълняващ длъжността посланик на СМ в България??Значи сме с полудипломатически отношения т.е.почти сме скъсали с тях??
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кого е този специален пратеник на правителството ако е то следва въпроса пред кого е пратеник, пред ЕК или пред ООН. По моето скромно мнение такъв пост няма и не може да има но може да има обратния пост а именно специален пратеник на ЕС за нашата обична съседка, при цялото ми уважение. Нашето правителство трябва да отхвърли този прецедент като излишен и ненужен, при цялото ми уважение.
12
1
 
14
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
Тия маймуни са много добре, защото не знаят колко са зле. Техните дядовци и баби се обръщат в гробовете , защото са 100% българи и никога в Вардарско не имало нещо друго освен българи, турци и албанци.Ванче Михайлов им каза- Македония без българи огън ще я гори.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадат от Гърция, България, Сърбия горките македонц, па некои хора искат да им отнемат и това. Античките македонци! Му-ха-ха-хааааа...
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си представете какво самочуствие имат тия югославяни,може Тито да е пук..нал,може нацистката им държава да се разкапа като касапница но те особено пък тия македонцитеоще живеят с мисълта че са американци за българите!Представяте ли си ако се излигавят нашите и като ПОСЛЕДНИ БУН..АЦИ отстъпят какви ниагарски водопади ОТ ПОДИГРАВКА И ЗЛОБА ЩЕ СЕ ИЗЛЕЯТ ПО НАС!!Не можете да си представите,по-лошо щ е .Когато някой вандал ти се мазни след тупаник МУ УДРЯШ ОЩЕ ЕДИН и го ДРЕСИРАШ!
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-отявленият политик-антибългарист още от 90-те на западнаЛАта ни съседка!Не виждам нищо специално в пратеничеството му,освен да е контра на всяка цена!Нашите въобще да го отсвирят, той е от най-лошите индивиди - сърбеещ се по руски балканец!
8
2
 
19
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Какъв дух на европейски ценности виждаш бе Бучковци в чупенето на паметници (даже не и военни както бе преди няколко дни а на нещастно загинали туристи от България),а също и в паленето на знамена и организиране на митинги с лозунги срещу България?
7
1
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
Затова първо им набиха тиквите да влезе Македония в НАТО за да си вървят в прави път, а после ги оставиха да се лигавят като дърти комунисти.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ъхъм,пак започнаха с югославските номера,едно интервю на Заевич пълно с обещания за добри намерения и вече край,сваляйте ветотобракя бу=гари!Сега и отделили пари за кориодр осем,е те така говореха и преди три години и половина А КАКВО СТАНА ПОСЛЕ??Сега обещават ли обещават от владеячката гарнитурат.е.правителството на Завич,*** колко бил искрен!Ами АКО НЕ Е ?Такива съмннеия има ръководителя на българската част на комисията,И АЗ СЪЩО!Пак почна промакедонистката слуз да се лее по нашитемедии!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОЛЕМАТА СЪВЕТСКА ЗАВЕРА НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ С УЧАСТИЕТО НА ТИТО, ЖИВКОВ И НАСЛЕДНИЦИ
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименприятелски настроен е но към Народна Република България и Югославия
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек се води приятел на България и пробългарски настроен, но ще видим. Аз лично не се надявам на чудеса. Струва ми се, че в Македония още не се е родил политикът, който ще признае историческата истина.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистическите "елити" са говорили с Меркел да и раширяват ЕС срещу закрила и прощаване на греховете на престъпни комунистически режими.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЮГОКОМУНИСТ