Владо Бучковски - специален пратеник на Скопие за България

Той бе министър в кабинета на Любчо Георгиевски
Обновена: 1 дек 2020 18:19 | 1 дек 2020 18:15, Петя Славова
47
Владо Бучковски - специален пратеник на Скопие за България
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Владо Бучковски ще бъде специален пратеник на македонското правителство за България, предава БГНЕС.

Университетският професор и бивш председател на СДСМ смята, че РС Македония няма друга алтернатива освен членството в Европейския съюз. ЕС е нашата стратегическа цел и затова трябва да се борим за началото на преговорите, каза той пред местна телевизия.

"Зоран Заев се бори за нашето европейско бъдеще в духа на европейските ценности", подчерта Бучковски.

57-годишният Владо Бучковски бе министър на отбраната в ширококоалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001. От 1 ноември 2002 до декември 2004 година Бучковски отново влиза в правителството като министър на отбраната. Той бе министър-председател на РСМ от 15 декември 2004 г. до 26 август 2006 г. Той е юрист по образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
100 години или 3-4 поколения са тъпкани в главите на макетата глупости и лъжи, и омраза към "бугарите". Сега някои се правят на наивни или наистина са глупави: за 2 месеца мсичко ще си влезе в релсите и тъпканото в празните кратуни ще се забрави от само себе си, ще настъпи мир и любов. Да, ама не. Поне още 3-4 поколения ще трябва да си отидат за да може нещата да с нормализират. А хитруващите макета, да стоят отстрани, да подсмърчат,съзерцават и да проумяват. И "бракята" им сърби да ги утешават.
37
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До 5-koПиши на български. Ако не си го овладял - побързай, ще ти потрябва обезателно.
36
1
 
2
 
! Отговори
Нено преди 3 години
До 5-koВеме е РС Македония да скъса с варварството! Ако не искате да ставате европейци,слушайте си сръбска чалга и не се гаврете с България !
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен това не признават за начало 1944г.,били имали и преди това някакъв самобитен македонизъм.------ Разбира се, че са имали самобитен македонизъм, който се е развил до национално самосъзнание. Такова нещо при шопите, добруджанците и тракийците не е имало.
34
1
 
8
 
! Отговори
Лъжливи овчари преди 3 години
Тези, вярно не искат да влизат в ЕС! Защо ни пращат единствения, който не е плюл официално България, да ни разтяга локуми, какви готини били останалите в Мънкидония, ...но щели да се поправят, ако цъфнат налъмите.Да бяха ни пратили да се договорим с Груевски и Мицкоски,които казват, че утре като дойдат пак на власт, няма да признават нищо подписано от Заев. Какви преговори, какъв ЕС сънуват тези извънземни лъжци!Тетрадката ни е пълна с техни вересии, а те искат още сметка да трупат на доверие!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, ще трябва да минат години - да видим променени учебници, да видим че се учи по тях, да огледаме дали нямат разни обидни за нас паметници, да признаят че езика им се базира на българския език, да се откажат от претенциите си за историята ни, да поизградим малко пътища и...След това ще видим дали сме в настроение да вдигнем ветото. Реалистично ако се размърдат енергично това са 4-5 години до тогава. Ако се мандахерцат: 10-15. А ако се правят на умни може и да не дочакат никога.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никаква вяра в македонци.само искат да те прекарат
31
0
 
3
 
! Отговори
До 31,32 преди 3 години
По принцип сте прави, разбира се, но в царството на слепите и едноокият е цар. Да ме прости Цар Самуил...
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който помни преди 20-ина години какви ги говореше този тогава 36-37 годишен млад, надъхан и нахъсан македонджия, няма как да се заблуди от уж умерените му сега принципи!Не му вярвайте, той е демагог, спец по тупането на топката..
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30От тези където ги изреди само Канзуров и Колев се декларират с бгетнос.Другите признават историческите факти има и момент на влагане на македонизъм към някой исторически личности.Освен това не признават за начало 1944г.,били имали и преди това някакъв самобитен македонизъм.Не схващат ,че навлизат в особеностите на всеки бг край.Значи трябва да говорим за Родопска,Шопска,Тракийска и т.н.,нации.
28
1
 
8
 
! Отговори
Ей, не лалайте преди 3 години
Против този човек. Преди това влезте в турнето и го чуйте. Той, Л.Георгиев и Венко Малеесли са единствени в момента в МК, които поддържат искрено казаното от лицемерния Заев. Има и още 1-2 достойни българи - Канзуров, Петев, Четат Колев, останалото юго-зомбита.
27
7
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Точно празен поглед на пиянка от българско село.
26
0
 
5
 
! Отговори
Скопски историчар преди 3 години
Мъка,мъкааа...Ехььь Луно,Луно...земьо македонска...що е туй жювьотно"специален пратеник на северномакедонското правителство за България"????????? РСМ нямала друга алтернатива освен членство в ЕС...Упсььь,това да не са пазарлъците на Капълъ чаршия в Истамбул...."Чок лаф ялансъз,чок пара харамсъз олмаз"/български превод:"Много приказки без лъжа,много пари без грях не може".../
25
3
 
7
 
! Отговори
татар Аспарух преди 3 години
Тоя северномакедонски спец пратеник носи ли дарове от сорта на /фригидни ***,фашисти ***,счупени български паметници,средни пръстчета на северномакедонски премиерчерта и т.н./?????
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитър ход,Бучковски няма нищо общо с наглите историчари от комисията.Очакват да се хванем на въдицата и отменим ветото.Ветото да отпадне само когато в комисията се сменат всички историчари и в Скопие не управляват сърбомани.
23
1
 
8
 
! Отговори
ВЕТО до дупка! преди 3 години
Тоя специален пратеник носи ли интензитето и СРЕДНИЯ ПРЪСТ на Зайо Байо?Ако не ни ги носи да си хваща обратно чукалата и да търси алтернатива за ЕС некъде другаде на пичка му майна!!!
22
0
 
5
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Остава да се мазним на некъв си Бучков.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми като дойде ако дойде и да го почерпят както е по етикет и да си върви по живо по здраво, такъв титол няма и не може да има. Това да не е социализъм. Има такива пратеници на ООН, но в Европейския съюз няма такова наименование. Тия постоянно си измислят. Ми те трябва да бъдат разобличени на мига. Защо нашата страна няма самочувствие да ги разобличи. Егати и пратеника ...
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млад и перспективен северомакенски политик европейски. По-млад е от нашия премиер и набор на президента...
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБойко с парцалите си може да си купи само някое прасе