Каракачанов към РСМ: Защо такава ожесточена антибългарска кампания?

Без компромис с историческите факти и с общата история на България и Македония
9 дек 2020 15:48, Елка Василева
178
Каракачанов към РСМ: Защо такава ожесточена антибългарска кампания?
Снимка: архив, БГНЕС

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се срещна със специалния представител на Република Северна Македония /РСМ/ за България проф.Владо Бучковски, който е на посещение у нас, съобщиха от пресцентъра на МО.

На срещата проф. Бучковски е изразил становището на македонската страна, че диалогът между двете съседни държави трябва да продължи и именно чрез диалог да се върви към възстановяване на доверието.

Според него приятелският тон в двустранните разговори е единственият начин за постигането на разбирателство.

Вицепремиерът Каракачанов е изразил задоволство от изразеното от македонска страна желание за диалог и за възстановяване на доверието.

Още по темата

Същевременно Красимир Каракачанов е изразил недоумението на огромната част от българското общество към продължаващата антибългарска риторика от редица медии и политици в РСМ.

След повече от 30 години системна подкрепа за Македония от България, намерила конкретен израз в дипломатическа, финансова и военнотехническа подкрепа, българският народ недоумява защо се води такава ожесточена антибългарска кампания срещу една приятелска страна, е посочил Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът е подчертал, че българският народ няма да приеме никакъв компромис нито с историческите факти и с общата история на България и Македония до 1944 година, нито с кръвта на над 200 000 души, загинали не като окупатори, а за свободата на своите братя в Македония.

Красимир Каракачанов е подчертал също необходимостта от спиране на езика на омразата спрямо България, като е напомнил, че от десетилетия образователната система на Скопие насажда омраза към България, българския народ и всичко българско.

България няма претенции как се самоопределя една част от македонското общество, но това самоопределяне не може да става за сметка на присвояване на части от българската история и идентичност, е посочил вицепремиерът Каракачанов.

Той е напомнил, че в РСМ има и немалко хора, които определят себе си като българи, а езика си като български и това тяхно право не може да бъде отричано и потискано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
1
 
! Отговори
ко не! преди 3 години
До Бунгар -бунгур си ей
152
6
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Когато Македониа стане член на EU и по естествен път българското ВМРО отива в историята.Сега все едно да вземеш кокъла от устата на кучето.Затова драпат с зъби и нокти да спъват просперитета на Македонския народ.Освен това ще трябва да върнат всичко заграбено и открандато от Македонските дружества в България,като всички Македонски домове в големите градове и друга собственост.Ченгетата-доносници пишман историци изчезват от политическата карта на България.
151
4
 
3
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Явно на младите хора не им е ясен гинезиса на създаването на българското ВМРО след 10 ноември 1989 година. Ами ,от ченгета- доносници надущили,че има Македонски домове и имоти построени и купени от македонските дружества с дарения и труд от всички самоопределящи се като македонци в България.Колко от тях сега са членове на ВМРО? Естествено ,николко.Идеален шанс да бъдат заграбени и превърнати в Бинго зали,кръчми,бардаци и клубове за тяхна дейност.
150
7
 
6
 
! Отговори
Аман от агенти преди 3 години
Шкембе войвода е инициатор и подпалвач за новата антибългарска риторика в Македония. Като проводник на перверзните руски цели да ни скара двата народа, този крадец непрекъснати твърди неверни неща...с които никоя нация не би се съгласила,,,че македонците са българи,че езикът им е български,че те са заблудени от сръбските тайни служби....Този агент на нашата ДС знае,че македонците може и да са били българи,но вече не искат да се определят като такива.
149
4
 
4
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
Който има власт и пари,има и ***. Много станаха на шкембето хората брей. И за какво е всичко това? Шкембето ли ще определя кой кой е,кой какъв език говори и каква народност е? Продължава да живее бекапето в такива като него
148
3
 
6
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Ние пък трябва да натиснем ЕК да оправи по-бързо несъгласията си с Англия по Брекзит !
147
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги ми е правило впечатление как в България се дава голямо значение на разни въпроси за история и език, които почти никой не интересуват, а за икономика, частен бизнес почти никой не говори в новините. Погледнете икономиката, погледнете демографията на какво дередже е, те тръгнали за букви и за история да спорят.
146
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов и ГЕРБ ни вкараха в тая каша! С техните напъни да покажат кокви сме отличници на европредседателството и темата за западните балкани! Бойко Борисов и ГЕРБ вън от политиката!
145
3
 
8
 
! Отговори
МакеДон преди 3 години
Аз съм македон, дошъл на кон от реката Дон, дека са остали мойте верни другари - волжките булгáри ! Сега тук от неколко лета, по завета на српските ***, веке се зовем македонета !
144
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам март заедно с изборите да направим и един референдум за Македония.Ако народът е за вето ,тогава приключваме с всякакви там комисии , преговори и т.н.Чак тогава е възможно макетата да се поразровят в историята си добронамерено.а и ще знаят,че целият български народ ги е спрял за ЕУ.
143
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам март заедно с изборите да направим и един референдум за Македония.Ако народът е за вето ,тогава приключваме с всякакви там комисии , преговори и т.н.Чак тогава е възможно макетата да се поразровят в историята си добронамерено.а и ще знаят,че целият български народ ги е спрял за ЕУ.
142
2
 
10
 
! Отговори
Само така преди 3 години
Те явно от друго не разбират !
141
4
 
4
 
! Отговори
? преди 3 години
Не е изключено след известно време Зоран Заев да бъде изправен пред съда в С.Македония и да попадне в Затвора , било то за криминал ,( за криминал преди няколко години, 3.Заев като градоначалник на Струмица ,беше осъден от съда , но се спаси от затвор, защото беше помилван от Президента Бранко Цървенковски) , или за велепредавство.През последните 30 год. в Македония видяхме , че в затворите имаше и депутати и министри.
140
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Защото 30 години само си мрънкате под носовете,неуважаеми "политици".
139
11
 
9
 
! Отговори
Заю Юнак цака преди 3 години
В дипломацията няма малки и големи държави и народи. Красноречива илюстрация на този факт е начинът, по който Зоран Заев води дипломатическите битки. В тези битки той не само громи, а и прави за смях българските топ-преговарящи Бойко Борисов, Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов.
138
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 144Същото се отнася и за т.н., чисти българи ( аспаруховци,,.) Който се смята за ,,чист българин - аспаруховец или по - точно уногундур ,, нека да го докаже с ДНК тест.В България от близо 8 милиона , има около 2 милиона турци , 1.500 000 роми, около 2. 500 000 ,, т.н.българи,, от македонско потекло , има още власи, черкези , гагаузи , арменци , евреи , каракалпаци , кримски татари ,и др.( над 40 малцинствени групи).Колко са всъщност ,,чисти българи,, потомците на Хановете,на Уногондурите?
137
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление антибългарската кампания продължава.От тяхна партия Демократичен съюз публикуваха,че трябвало ясно да ни се каже,че нямаме обща истортия и никога не сме имали и че тяхната е автентична и различна нищо общо с българската.Ние сме ги изнудвали ,като по този начин сме им пречели и т.н.стабилността на Балканите .Да се уведомят европейските институциии,че сме изнудвачи и прочие.И до момента никпй от тяхноте политици не прави опит да започне да открехва вратата за истинското положение.
136
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БГ не е задължена да спазва резолюцията на обвиняемата другарка Йончева Радана Ку,за регистрация на сепаратитиски сдружения на етническа основа,още повече на външно политическа основа.Който се смята за" чисто маке" да го докаже с ДНК анализ,а не чрез внушения
135
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това омаскаряване на коректните искания на БГ, било изнудване ,а не че те ни изнудват да приемем всички фалшификации показаха истинските си лица.А" дълбоката" държава се оказа икономическите интереси на сръбски и приближени на Орбан унгарски бизнесмени.Техните политици платиха на лобисти,да говорят неверни неща,за да не се включат гаранциите в преговорната рамка.Дори не може да се стигне до възстановяване правата на българите.
134
4
 
11
 
! Отговори
Вето преди 3 години
Вето