В македонските медии имало 14 699 негативни публикации за България

Това показва липса на плурализъм, коментира Захариева пред "Ди Велт"
15 дек 2020 14:55, Нели Христова
275
В македонските медии имало 14 699 негативни публикации за България
Снимка: БГНЕС

България остава един от най-силните поддръжници на процеса на разширяване на Европейския съюз, включително с Република Северна Македония. Това увери вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в интервю за германския национален ежедневник "Ди Велт".

„Оставаме един от най-силните поддръжници на процеса на разширяване на Европейския съюз, включително с Република Северна Македония. Но искаме наистина конструктивни и сериозни дискусии между нас. Трябва да направим равносметка къде сме. Омразата трябва да спре. Между 1 септември и 20 ноември сме преброили 14 699 негативни публикации за България в македонските медии и само четири неутрални. В България, от друга страна, имаше 450 положителни съобщения за Северна Македония в медиите през същия период“, подчерта първият дипломат на София, цитира думите й Фокус.

„Това показва липса на плурализъм. Те бяха и доста брутални към мен, когато се осмелих да изразя липсата си на разбиране, когато празнуваха четиридесетгодишнината от смъртта на един от най-мрачните диктатори – Тито, който е убил до 1,7 милиона души в бивша Югославия за по-малко от десет години. И все още го почитат. Кметът на Скопие е партиен приятел на Заев. След това вече не бях толкова популярна там. Но това е все едно кметът на Берлин да предложи да се чества смъртта на Хитлер“, направи сравнение Захариева.

„Нека се опитаме да успокоим емоциите... Нека се съсредоточим върху рамката за преговори и да работим по двустранен протокол за допълване на договора. Надявам се, че когато емоциите от двете страни се успокоят, ще имаме по-конструктивни дискусии“, подчерта Захариева.

По повод дали преговорите все пак ще бъдат стартирани в рамките на германското председателство на ЕС, което приключва в края на годината, Захариева отговори: „Ще цитирам френския президент: качеството е по-важно от скоростта на процеса. Ще отнеме толкова време, колкото е необходимо“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония се държи налудничево, това е държава, която идва сякаш от 19ти век. Изобщо не е неубходимо да влиза в ЕС. На никого там не му трябва такъв проблем. Поне още 5-10 години им трябват само за да кандидастват, камоли да влизат в ЕС.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе пишете направо всички кво ще ги броим сега 14-15 000 все тая..
148
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1900та година големия българск политик Стамболов отива в Македония да види какво става и какви са настроенията. И като се връща казва:"македонецът е един такъв човек, който нищо хубаво не помни и нищо лошо не забравя. И винаги е готов да извади чекийката и да ти клъцне гръкляна".Още тогава човекът ги е определил правилно.
147
7
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Какъв плурализъм,другарко Калинке!Стига мънка еврогглуппости,заяви ясно,че в областта Македония живеят българи,и говорят на български език!Просто е.
146
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая знае ли колко човекочаса са необходими за да преброят 14 699 статии,пък дори и да са ангажирани всичките нищоправци в МВнР?
145
3
 
6
 
! Отговори
акуд преди 3 години
с. македония чака някой в България да изгори поне едно македонско знаме за да има по какво да лае
144
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обичали ги го били Тито??Ми те и Сталин си го обичаха, въпреки че изби поне 20 милиона в Сибир.Ненормалници всякакви. Бил си бил срещу Хитлер.И Сталин се би срещу Хитлер.Освен това и Салин и Тито ни натресоха комунизма, и за престъпленията на комунизма, също както за престъпленията на фашизма ДАВНОСТ НЯМА.Ей това не го разбраха ни сърби ни македонци. ОЩЕ СИ ЖИВЕЯТ В 1945ТА ГОДИНА.
143
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще отнеме толкова време, колкото е необходимоТочно така. Ако трябва и 50 години, докато се сменят поколенията.
142
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми имало е македонци както е имало добруджанци, както е имало тракийци.Айде у лево вече, че ни писнА.Потърси у бай ти Вазов и ще намериш - за всичките е казал по нещо. Прочети пътеписите на Вазов.Явно само едно си търсил да прочетеш думата "македонци"На твойте "македонци" като им уврат главите какви са и ще влязат в ЕС.
141
2
 
10
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Anonimen 160Не цитирай нещо извън контекста, защпто е сигурно, че нещо се разминава в съжденията ти...я контекстът, я цитатът, я изводът , я всичко заедно...а иначе, македонци е имало винаги като част от българите - така както има шопи, тракийци, добруджанци....
140
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ПРАВИЛНО.Любов насила не съществува.Оставете фиром да се развива накъдето иска.Все едно някой те е из.ср,ал след пиянски оргазъм и ми е интерсо ще се цензурира ли ;;оргазъм;; и опп.Дете е,производно,дължи благодарност и слец пет прераждания.*** политика от дебелата ***,начело на Билла,опс на нещо военно беше и от тази очилата прелест.
139
3
 
13
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Браво на Екатерина Захариева!Според мен обаче, не можем да очакваме успокояване на духовете там - те са били подклаждани в течение на десетилетия не за да бъдат успокоявани сега!Тяхната цел е затъмняване на разума и промиване на мозъци.Сев. Македония ще направи наистина достойна крачка напред ако затвори този цирк и седне на сериозни преговори с нас.Никой не печели от това състояние на нещата! Ние не търсим реванш, но те се страхуват от това! Искаме само македонците да са щастливи на своя земя!.
138
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия си живеят още при комунизма при Тито.Тогава беше бой и еб...не.И им харесваше. Ама Тито си умре, СФРЮ също и трябва да свикват с новите реалности.Сега както казва колегата по-долу бой бой до дупка. Морковите свършиха.
137
4
 
12
 
! Отговори
до 153 преди 3 години
Ти бъзикаш ли се ?...Теса "ПО-ПО-НАЙ" ...с психиатри това не се лекува!!!!Морковите свършиха , ред е на ТОЯГАТА!!!!Препоръчвам ти да прочетеш "Педагогическа поема" на Макаренко и ще разбереш за какво иде реч.
136
6
 
15
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Македонци няма. Те са български слОвянЕ. Югозападни българи.
135
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Брюкселски неволи=направо са си за в интензивното но не вярвам да им помогнат и там.Още повече както виждаме у нас в интензивното означава за съжаление смърт,пък ние не им пожелаваме смърт.Трябват им психиатри защото са в състояние на диагноза и то точно определна ДЕЛЮЗИЯ!Както казваше един бивш служебен външен министър обитават едно несбъднало се минало!Не са от тоя свят.Едва ли е резултат само от бий и сръбска музика,има и нещо друго НАГАЖДАЧЕСТВО!
134
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искаме да ни обичат,а да не ФАЛШИФИЦИРАТ ИСТОРИЯТА пък да ни мразят колкото си искат.Имаме си всичко,море,планини,земя бол ама и много майкопродавци за съжаление.
133
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можем да накараме македонците да ни обичат - любовта по поръчка не става.
132
5
 
27
 
! Отговори
анаЛизатор преди 3 години
Макетата колкото повече се пъчат,толкова повече им влиза изодзади....Европа не е за мултикултуралистични извънземни антики!!!!
131
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Какъв срам,по-полека да не се задавиш бе болшевишко нацистче,Тито кръволока е изтрепал повече от милион югославяни,цели семейства СЪСЕ ДЕЦАТА и то не в самата Югославия дори а по цяла Европа и света.Нашите убийци комунисти и ДС са направо безобидни пионерчета в срвнение с титовските джелати.Тито гов..едо Е ИЗБИЛ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ!!Пропсерращас милиони гастарбайтери и умрела с проливане на кръв като в касапница и ПАК НА ЖЕНИ,ДЕЦА И СТАРЦИ!Болшевик ска..пан...