Филипче: Благодарение на България ваксинацията в РСМ ще започне скоро

Планът е 60-70 процента от населението да е ваксинирано
22 дек 2020 14:38, Нели Христова
78
Филипче: Благодарение на България ваксинацията в РСМ ще започне скоро
Снимка: БГНЕС

Здравният министър на Република Северна Македония Венко Филипче съобщи днес, че ваксинацията срещу коронавирус в страната ще започне скоро благодарение на дарението от България, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Филипче, който беше днес на посещение в София по покана на премиера Бойко Борисов и здравния министър Костадин Ангелов, каза, че българското правителство е решило да дари на съседната страна част от всяка доставка на ваксини, което означава, че ваксините в Република Северна Македония ще бъдат достъпни по същото време, както в страните от ЕС.

Той уточни, че като страна членка България има привилегията да преговаря директно с доставчиците на ваксини и благодарение на нейния приятелски жест Северна Македония скоро ще може да започне изпълнението на плана си за ваксиниране на 60-70 процента от населението.

Наред с дарението от България Република Северна Македония е заявила ваксини и чрез механизма КОВАКС, а Гърция и Полша са предложили съдействие в процеса. Република Северна Македония преговаря и с производители на ваксини за директна покупка от тях, съобщи здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
6
 
! Отговори
Ха тъй преди 3 години
Хранете куче да ви лае !
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е,обитаващите България,българи,да извият врата на управляващите ни предатели,вечно наГъъъзени навън и особено към това продажно македонско племе и да бъдат прекратени всякакви взаимоотношения със СевернияАнтибългарскиБардак!Докато си сваляме гащите,ще вият срещу нас -я вижте,как се отнасят към гърците,след 28 годишното печене на политическо чеверме!Те само от това разбират.Стига България ги е дундуркала - една телена ограда на границата с СевернотоНедоносче и край на всичко с тях
59
1
 
10
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
За стотен път,храни куче да те лай!!??И македонците ще разберът от жеста на Борисов,колкото го разбра и Гошо ***!!Пак ще има пс,увни и закани в знак на благодарност!!На бясно куче се подаряват само дебели дряновици за здраве и берекет!!
58
1
 
14
 
! Отговори
Петър преди 3 години
А защо не се дава възможност на бесарабските българи? Те са много повече българи от македонците. Или поне не се отричат така
57
3
 
7
 
! Отговори
Захари преди 3 години
Да се даде достъп до ваксинация само на македонците с български паспорт. Те са доказали че са българи. Така ще покажем че се грижим за нашите. Това ще е мотивация за останалите да си извадят Бг паспорт доказвайки Бг произход
56
0
 
23
 
! Отговори
Фани преди 3 години
Не мога да разбера защо наши майки и бащи ще се наложи да чакат за ваксина, за да може да ДАРИМ на тези които ни мразят? Ваксинирайте всички българи, които искат и се нуждаят и тогава дарявайте!
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
59 Да, ама не, те само вземат ,но не дават нищо, дори "благодаря "не казват.Смятат, че всички са им длъжни.
54
0
 
12
 
! Отговори
хмммм преди 3 години
Абе забелязвам, че в цялата работа едно нещо липсва. Нито едно благодаря няма написано в цялата статия. Знам, че от змия благодарност не трябва да се чака ама все пак поне за пред западняците можеше да изсъскат едно мерси. Писано е че благодарение на нас ще имат ваксини ама няма едно "благодаря за ваксините".
53
11
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В интерес на истината антична Македония си е гръцка две мнения няма и Кирил и Методий са гърци
52
8
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Да помислим каква ще е далаверата за тиквата от разликата в цената договорена от ес за ес и не ес държави....
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Венк о Филипче,ахахахаха ей чудят се вече как да си състарятили модернизират именатада са разлчини от българските!!Вроманите на Талев и Антон Дончев има такива имена-Ицо Рибар,Георги Зидар,Рад Радул,Стан Станул хахахаха....Двама техни водещи веднага си показаха благодарността,Боби Христов и Сияд Ризванович,водещи по теливизиите им не по форумите!!Това племе нищо не заслужава от нас нищо!
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53Ти обясняваш за Александър и баща му Филип, които са се имали за гърци, въпреки че самите елини - Атина, Спарта, Тива и т.н са ги смятали за под нивото им :) Населението на Македония до 1944 г. се е смятало за българско, това е от както Аспарух е забил копието, даже по рано от него :) Самите гърци са подразнени от макетата, но ги отсвириха безпроблемно, щото нямат нищо общо с гърците, оставиха ни нас да се оправяме с тях :))
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Василиос Автентчната Македония действително е в Гърция.Само ,че в тази автентична гръцка Македония известна още като Егейска Македония,колко процента от днешните й жители имат нещо общо с нея?Мнозинството от елините в днешна северна Гърция са наследници на преселници от Анадола,Константинопол и от Черноморското крайбрежие на Руска Империя,България,Турция.
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във ваксините ще има български чип. Който македонец се ваксинира с българската ваксина, веднага ще стане чист българин. Противопоказания за ваксината: Да не се прилага при албанци.
47
4
 
12
 
! Отговори
отвратитИлно преди 3 години
Как дарение бе ? Кой му разреши на бойко да дарява ? ние само ще плащаме -данъци,парно,ток и тн ,а за нас ваксини няматоя ни направи на *** - Протест и да се маха Веднага ! до 28 март ще раздаде цялата държава
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Ти се бъзикаш, че уж Сърбия ги я окупирала, но в учебниците на двете държави пише че сме окупатори и насилници :)) Сърбите е ясно, въпреки че не съм сигурен че толкова сме ги били, все пак слушаме сръбско, няма и грам помен от злоба, макетата след ВСВ са изгубени безвръзватно, не мисля че искат да бъдат българи, мое мнение :)
45
13
 
2
 
! Отговори
Василлис Аргирос преди 3 години
МАКЕДОНИА (от ГРЪЦКИ : МАКРОС и ХТОНОС = СЕВЕРНА, ГОЛЯМА ЗЕМЯ) --Е ИЗВЕЧНА И УНИКАЛНО СВЕЩЕННА ЗЕМЯ НА ГРЪЦКИТЕ РОДОВЕ, НАРОДИ И ПЛЕМЕНА = НАД 38 ВИДОВЕ ГРЪЦКИ ПЛЕМЕНА, ГРУПИ И НАРОДИ--ОБЕДИНЕНИ ДНЕС--В ЕДНА МНОГО МАЛКА ЧАСТ ОТ ГРЪЦКИТЕ ДРЕВНИ ИЗКОННИ ИСТОРИЧЕСКИ И АНТИЧНИ ЗЕМИ = ПАН ХЕЛЛАС = ЕЛЛИНИКИС ДИМОКРАТИИАС .МАКЕДОНИА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ РЕГИОН НА ХЕЛЛАС = 45 000 КВ.КМ...52 ПРОЦЕНТА ОТ ГОЛЯМА МАКЕДОНИА Е НА ХЕЛЛАС...И ТО -- ИСТИННСКАТА ОРИГИНАЛНА = АВТЕНТИАС ГЕО-ХТОНИАС .
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сталин, Тито, Димитров спасиха Северна македония от Сърбия. Грузинец, хърватин и българин я отделиха от Сърбия през 1944 година.Сега Сърбия щеше да вика: Македония е Сърбия. Войводина днес е автономна област в Сърбия.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво пише в учебниците на Северна Македония за Сърбия?Защо са ги окупирали?
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Няма да бъде, за това си прав/а, въпреки че си *** :)))