Гърците ще могат да отидат на коледна литургия

Строгите мерки в страната остават
25 дек 2020 17:22, Нели Христова
3
Гърците ще могат да отидат на коледна литургия
Снимка: БГНЕС

За първи път от началото на карантината в Гърция властите разрешиха да се посети литургия. Епидемиологичната обстановка в Гърция е значително подобрена след два месеца на карантина и изолация.

Правителството запази вечерния час и ограниченията за пътуване до първата седмица на януари. Здраве, благоденствие и добри дни си пожелават гърците на Рождество Христово. Посрещат празника в домовете си с малко близки хора до 9 души, съгласно ограничителните мерки.

В Гърция нямаше тържества поради наложените мерки с много строги ограничения. Коледни песни се излъчват само от медиите. Патрули на полицията през цялата нощ следяха за спазване на вечерния час. Само за днешния празник властите позволиха да се посети литургия при ограничен брой хора в храмовете. Продължава благотворителната коледна акция за събиране на средства за хора в беда, пише "Монитор".

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че утре Гърция ще получи първата партида от ваксината срещу Ковид-19.Президентът, премиерът и лидерът на опозицията ще са сред първите ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Метод 6: Периодично снизхождение (временно разхлабване на режима)Въздействие и цели: Положително насърчаване на подчинението. Възпрепятства жертвата да свикне с лишенията [и наказанията]. Варианти: От време на време се показва благоразположение [към жертвите]. Награждава се и непълното подчинение. Дават се обещания.
1
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ наказва гърците, защото дадоха на света лъжливо християнство - гъгрчохристиянството.