Русия пусна газ на Сърбия през България

Природният газ минава през "Турски поток"
91
Русия пусна газ на Сърбия през България
Снимка: БГНЕС

Руският холдинг "Газпром" от днес започна да доставя природен газ на Сърбия, както и на Босна и Херцеговина, по нов маршрут през Турция и България, се казва в изявление на руската компания, цитирано от ТАСС.

От Русия газът се транспортира по морския газопровод "Турски поток", след това минава през територията на Турция и през газопреносната система на България, откъдето стига до Сърбия, отбелязва ТАСС. Оттам той се разпределя за потребители в Сърбия и Босна и Хеццеговина.

Доставките по този маршрут станаха възможни благодарение на разширението и въвеждането на нови газопреносни мощности от "Булгартрансгаз" на територията на България и от "Газтранс Нови Сад" на територията на Сърбия, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
24
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Някой да е разбрал кой и кога и с какъв парламентарен контрол реши да теглим милиард евро заем точно от Саудитска Арабия за строителството на отклонението от Турски поток?За Южен поток Мартинчо Димитров и още колко пишман-реформатори пътека направиха до телевизионните студия за да доказват, че не трябва да се строи, а за Турски поток Бойко тихомълком взе заема и започна строителството и никой за нищо не го питаше до ден днешен.
51
4
 
22
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До анонимен 45: Да, човешката памет е къса. А случаят с Орешарски беше наистина интересен. Някой се беше изпуснал да каже, че Орешарски имал влогове в западни банки и американците просто са му казали, че ще ги загуби ако не спре Южен поток.Но Бойко също има "заслуги" за провалянето на проекта. Лично е ходил в Брюксел за да действа за спирането му.
50
3
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Жо: "Колко трябва да си ограничен умствено от комунистическата пропаганда, за да не можеш да проумееш, че безплатни благинки в живота НЯМА".Прости са тези като теб,които повтарят като папагали същото, за да обяснят например защо в Русия и Германия висшето образование е безплатно, а у нас - не. Толкова ли е сложно, та да ви се обяснява: Безплатно е за този, който учи, за семейството му, а плащат всички чрез държавният бюджет.Като ти искат пари в болницата, успокоявай се нищо не е безплатно.
49
4
 
20
 
! Отговори
Чака преди 3 години
До анонименПуста неграмотност еййййй Все Русия ти бърка в омекрото !!!!
48
20
 
10
 
! Отговори
Прожектор преди 3 години
Финтови движения за отклоняване на общественото внимание, че за сметка на българската газова връзка към Акександрополис бе построена на гърба на нашия народ многократно по-скъпа газова връзка от Русия към Сърбия. А Бойко Борисов им я придържа, закичен със сръбски тиквен орден за предателство на българския и европейския интерес.
47
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44 родолюбецБорисов за нищо и никога не е прав, дори когато пълни чекмеджето с 500? банкноти!
46
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще пуснем и ток през АЕЦ Белене.
45
8
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До РодолюбецТака е! Какво според теб търсеше Херо Мустафа в АЕЦ-Козлодуй преди месец : възможност за американски инвестиции или просто да ни обърка работите за пореден път, както го направиха при Орешарски навремето?!
44
7
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Къса е човешката памет!Нaврeмeтo при Oрeшaрcки когато беше министър-председател дoйдoхa тримa aмeрикaнcки кoнгрecмeни, "нaпляcкaхa" гo и AEЦ-Бeлeнe и Южeн пoтoк зaминaхa в нeбитиeтo! Сега Южен поток го има, с друго име и цената е друга!Забравихме, че по това време през 2009 година за малко да гръмне азотно-торовия завод в Димитровград заради заигравките с газовите тръби на Байдън в Украйна! Истина е, че като се ритат конете в обора/Щатите и Русия/ на магаретата се трошат ребрата!
43
5
 
25
 
! Отговори
Родолюбец преди 3 години
Ха,ха,ха , ние получаваме транзитни такси за пренос през наша територия!В този случай именно Борисов е прав!!!Не съм му почитател по-принцип!Американците ,като не им изнася са против,а защо не инвестират у нас !Защо не правят Крайслер или Додж ,тук а правим автоседалки!???
42
13
 
5
 
! Отговори
Тих те искам преди 3 години
До ДончоПий си евтината ракия произведена от хора със съмнителна лична хигиена, яж си салатката, гледай листопад и не се занимавай с неща, от които грам не разбираш. Ти си само едно ЕГН, десет цифри използващо една камара ненужни услуги, обречено да плаща цял живот. Ти си никой!
41
19
 
27
 
! Отговори
Дончо преди 3 години
Интересно как тази нагла милиционерска мутра от Банкя ще обясни защо се похарчиха над милиард в подкрепа на Путин....и кой всъщност е агента ... Радев или борисоф
40
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито на Русия и на Сърбия! Те са наши най-добри приятели и ние трябва да се посветим на благоденствието им.
39
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На следващите избори отново ще има банкялийски магнолии за всички от сърце.
38
39
 
12
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
ГЛУПОСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!! Ехо ...т.н. " ЖУРНАЛИСТИ " !!!!!!!!!. Вижте картата и не пишете ГЛУПОСТИ !!!!!!!! БГ си развива газопреносната мрежа ( до сега има тръби до Гърция -Петрич...до Румъния ....ПРАВИ се но Ст.Загора от терминала за втечнен газ в Александруполис -който 20 % е НАШ...КУПИХМЕ ГО !!! Раша има ЕДНА тръба за 15 мил.над Анкара....а Турция й взима само 7 мил. ......ВТОРА тръба ще излиза над Истамбул за 15 мил.......т.н. " ТУРСКИ поток за Сърбия и ЕС ......но САМО АКО САЩ РАЗРЕШАТ !!
37
30
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако 2020 бе лоша, то 2021 започна по още по-ужасен начин.Събудихме се поробени
36
33
 
48
 
! Отговори
Х преди 3 години
Българите ще изплащаме 20-30 г. 3 милиарда + лихви за да може Сърбия да има евтино руски газ. ЗАЩО?????
35
22
 
36
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Бойко Тиквата се оказа и голем сърбоман;))) Който не го налегна, на него не даде;)))
34
31
 
37
 
! Отговори
Антибоко преди 3 години
И какво тиквата тръбеше. Диверсификация...а сега има газ за Сърбия,но не и за България,има връзка с Сърбия и Унгария но не и с Гърция. Тиквата обслужва Русия....но. Помнете редът му дойде....и иде разплата и за него и лакеите,каскетите и мутрите. Меркел вече я няма
33
19
 
36
 
! Отговори
руска магистрала преди 3 години
България - транзитната страна на руския газ. т.е. България продължава да е само зрител, а не участник.Да "благодарим" (няма да стигнат кавичките) на ГЕРБ за което.