Русия пусна газ на Сърбия през България

Природният газ минава през "Турски поток"
91
Русия пусна газ на Сърбия през България
Снимка: БГНЕС

Руският холдинг "Газпром" от днес започна да доставя природен газ на Сърбия, както и на Босна и Херцеговина, по нов маршрут през Турция и България, се казва в изявление на руската компания, цитирано от ТАСС.

От Русия газът се транспортира по морския газопровод "Турски поток", след това минава през територията на Турция и през газопреносната система на България, откъдето стига до Сърбия, отбелязва ТАСС. Оттам той се разпределя за потребители в Сърбия и Босна и Хеццеговина.

Доставките по този маршрут станаха възможни благодарение на разширението и въвеждането на нови газопреносни мощности от "Булгартрансгаз" на територията на България и от "Газтранс Нови Сад" на територията на Сърбия, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До Анонимен.......На терминала в Александруполис ( който 20 % е НАШ....купи го Б.Б. за БГ ) сме договорили АМЕРИКАНСКИ ВТЕЧНЕН...със ПОСРЕДНИК холандска фирма за 123 $ .....а руската / по БРАДСИ беше 450 $ ....ПАНИМАЕШ ?????? ЧЕТЕШ ЛИ ????? РАЗБИРАШ ЛИ ?????? Азерите пуснаха газ по ТАНАП ....за Турция...ГЪРЦИЯ ....БГ(имаме СКЛЮЧЕН ДОГОВОР за 1 мил ) ..през Сърбия отива в ТЕРМИНАЛА под Виена ....От Украйна - Румъния отива в Сърбия ...
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде щи дойде американски газ бе, ***? В Гърция има терминал за втечнен га, който би могъл да пуска малко на сърбитре, но те едва ли ще се навият, щото първо американците го дават скъпо, втори гръцките надценки не са за пренебрегване."Воината в Нагорни карабах беше за да блокират газа от Азерите" - ти у ред ли си? Войната беше за едни земи, които не оказват значително влияние на газовите потоци. Виж, ако азерите вземат истински арменски земи, тогава може.
70
14
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
ХА....ХА....ХА....Е няма по-жалки от т.н. " ЖУРНАЛИСТИ".....поръчкови... платени !!! ...но има интернет......гледайте ЮТУР......." Азербаиджан ЗАБИ НОЖ в гърба на Путин....ПУСНА азерски газ по ТАНАП.....за ГЪРЦИЯ....ИТАЛИЯ...и през БГ ...за " ХЪБ"-а до Виена..." .......КАКЪВ РУСКИ ГАЗ ви " БРЪМЧИ в празните ЧУТУРИ БЕЕееееееееееее??????? т.н. " Турски поток " (15 мил..тръба над Истанбул ) е на 50 кл в МОРЕТО ....и САЩ ще го блокира !!! Воината в Нагорни карабах беше за да блокират газа от Азерите
69
13
 
4
 
! Отговори
Въпроси за Газпром преди 3 години
Ако България не бе построила за своя сметка газопровода за Сърбия,щеше лида има в нея руски газ?Отговорът е не(освен малки количества през Румъния).Ако Русия не пускаше газ за Сърбия,щеше ли в нея да има газ през нашиягазопровод?Отговорът е да,азербайджански,ирански,омански или американски.Драги газопромофили и русофили,толкова за великата роля на Газпром,и безнего ще има газ.Разбира се по-добре с него,като има конкуренция,цените падат,но той вече не е монополист.
68
6
 
21
 
! Отговори
Комбайнер преди 3 години
Браво! Още един пирон в ковчега на ЕС !!!!!
67
18
 
11
 
! Отговори
Пак Ръци преди 3 години
Могат да си го нарекат спокойно Српски поток. По-далеч няма да стигне тръбата. Ние да му мислим колко е рентабилен ...
66
33
 
13
 
! Отговори
Грешно заглавие преди 3 години
Не Русия е пуснала газ за Сърбия,а България,по собствената си газопреноснамрежа пусна руски газ за Сърбия.За това има съответни договори и се получаватсъответни такси.Кранът за тръбата е наш,няма как руснаците да го въртят.Те могатда въртят крана на руска територия.От нас зависи какъв газ ще тече,а това е според икономическата изгода.Сърбия си плаща на Газпром,ние си вземаме такса пренос и пускаме газа.Днес е руски,утре може да е от друг източник.
65
47
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЪН руснаците от България.
64
1
 
12
 
! Отговори
Александър Вучич преди 3 години
Най е лепо да вкараш тръбата дълбоко и да ти пуснат газ русите през Бугарската газопреносна система.
63
2
 
10
 
! Отговори
Ръци преди 3 години
Пускайте газтa, момчета!
62
0
 
4
 
! Отговори
Ръци Пръци преди 3 години
Пък аз бачкам на две места и отслабнах 15 кила от началото на 2020. Газове почти не отделям, всичко изгаря в работата. Няма двигател с такова КПД! Но ми се струва, че си е по-добре да попръцкваш отвреме навреме.
61
7
 
12
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Запитване: Сърбия плаща ли на България за ползването на газопреносната система?Очаквах да се спомене за този важен момент. Има ли договор?
60
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Чекмеджан прецака доставките за България!"Не ни трябва на нас. Че кой в *** ползва природен газ за отопление? Тук ТЕЦовете имат договори да горят *** и ***.
59
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да "врътнем кранчето" на руснаците.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦРУne rishi za nesha koito ne razbirash
57
5
 
26
 
! Отговори
Браво преди 3 години
няма лошо. А за Бг кога ще газифицирате всички градове и села, а мафиоти.
56
7
 
26
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Нали разбрахте? На СЪРБИЯ!!! Чекмеджан прецака доставките за България! Ще се молим на амуджите и византийците !
55
2
 
9
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
До Праведен: А ти защо не напишеш нещо като ги разбираш (според теб)? Когато ни изнася, приказваме за прозрачност и парламентаризъм, а когато не - по ниски от тревата. Това е гербаджийската философия. А на ниското магаре всеки се качва.
54
3
 
3
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До Време за промянаИди празнувай, тези неща не ги разбираш, както се казва, си гола-вода , аре !
53
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
южен поток е в действие вече,макар пооод друга име