Ердоган обеща турска ваксина срещу COVID-19 до края на април

Турция регистрира 15 заразени с новия щам
2 яну 2021 18:55, Анисия Иванова
170
Ердоган обеща турска ваксина срещу COVID-19 до края на април
Снимка: БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Ердоган обеща до края на април страната да има своя ваксина. Ердоган говори чрез видеовръзка на церемония по откриването на моста Кьомюрхан в Източна Турция.

"2020-та беше трудна година и за нашата страна, и за човечеството. Трябваше да носим бремето на пандемията във времена на сериозни предизвикателства в сферите на сигурността и икономиката. Превързахме раните на нашата нация и 2021-ва ще бъде нова година във всеки смисъл. Вярвам, че ще преодолеем епидемията с ваксините, които внасяме, а най-много до края на април ще имаме и наша собствена ваксина. След като преборим коронавируса, ще можем да се фокусираме върху основните ни цели", каза той, цитиран от БНР.

Вчера турският президент Ердоган съобщи, че Анкара води преговори с Германия за съвместно производство на ваксина срещу коронавируса. Турция и германската компания Байонтех, която е собственост на германския гражданин от турски произход Угур Шахин, сключиха сделка за до 30 милиона дози от ваксината, а на 30 декември в Турция пристигна първата пратка от ваксината Коронавак на китайската компания СиноВак.

Турция регистрира вчера 15 заразени с новия бързоразпространяващ се щам на коронавируса и наложи забрана за влизане на британски граждани. В момента в страната е наложена карантина, която е в сила от новогодишната нощ и ще продължи до 5 часа сутринта на 4 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е видял нещо друго от кланета и геноцид от анадолските кьопеци?Марш от Европа анадолска измeт!
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Края на кой април?
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-сигурният метод против Ковид е да опънеш коза и Ердо го знае!
76
11
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА АХАХААААА преди 3 години
Турция не харесва западните ваксини щото в тях имало свинско/ домуз .....Ще си правят свои, дето се инжектират отзад и са по законите на шериата , одобрени лично от Мохамед . Цяла БАлгария ... и по точно жителите на маалите от западналите райони на българските градове да се качват на автобусите и да отидат да ги боднат отзадзе за здраве под воя на Истамбулския ходжа .
75
8
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Турските Схеми са Следните,Ердоган си Харесва Продукт - Който Иска да Произвежда - Ваксина, Самолет, Кораб, Ракета,Например Ваксина - Купува Авторските Права - Например - за 84 Милиона Турция, 84 Милиона Ваксини - например по 2 Долара на Бройка,Превежда директно в Банката 168 Милиона Долара - Взима Технологията и Почва Производство,Така Всички са Доволни ,По Същия Начин Произвежда Всичко - Купува Най-доброто , От Най - Добрите
74
4
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Турция от Много Години произвежда Ваксини,Да Произвеждаш Ваксина Не е Трудно,Имаш Материал - и го Размножаваш,Когато Сам си я Произвеждаш - Знаеш Какво Има Вътре,Вносната Ваксина - Вътре Може да Има - Минерална Вода , или Глюкоза,И Само да си Даваш Парите - И да си Вярваш ,че си Ваксиниран - А Реално - Да Не СиХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган обеща турска ваксина срещу COVID-19 до края на априлKo, He !!!!!!
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отнесе ли короната Ястребката?Нещо я няма да обяснява колко велико изобретение са *** и шалварите.
71
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ще опрем пак на турската Ваксина на чеда на Османска Империя .Да не забравяме че е Германия където се произвежда Ваксината собственици на Завода са османски турци бивши ГастарбайтериОсманска Империя пак ще ни соадява от гибел а ние Христииянизираните будали си празнуваме 3 март на Руснаците
70
4
 
32
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Вярно е . Аз от турчин лоша приказка не съм чул и тук и в Турция като съм ходил. Трябва да сме обективни . А от сърби и македонци по форуми само злоба и омраза.
69
6
 
8
 
! Отговори
Край преди 3 години
Страничен ефект - кожичката на краставицата ти пада сама без намесата на сюнетчия.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е ..турция, Сърбия,Унгария ,Гърция полша ,Чехия ,и най вече немците )не вярват на тия живи ваксини ,тук герба,лекари професори ,телевизии продължават цирка ,
67
6
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 3 години
"турски дублаж на филм с Чък Норис"Това автоматично превръща филма в комедия.
66
6
 
15
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Не го казвам защото съм турчин. Просто знам какви интелигентни индивиди има там и съм сигурен че могат да създадат ваксина. Добра или лоша не е сигурно но могат. Ердоган е друга бира но той не е вечен. Религиозните и ислямистите са доста назад но голям процент от населението са с добри умствени способности а сред тях се появяват и гении.Преди време турски хакери бяха свалили дори сайта на Мосад. Е, за два часа но пак е нещо.
65
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган обяви, че през 2021ра турците ще кацнат на Слънцето. Турчин ще е първия човек, който ще кацне на слънцето, заяви Ердоган.
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААТо е ясно че сме свързани, нали ви бяхме еничари 5 века :)) Само че се кротни малко, българина е много опърничав, не се дава лесно, може да стане много опасен също :))
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епа нека си направят комшиите.
62
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците нямат капацитет да създадат добра ваксина.
61
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турска?!?! Ваксина?!?!
60
6
 
7
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Ердоган е диктатор. Да. Могат ли да направят ваксина. Могат. Направиха тест с 99% точност без да се бърка по носа и устата. С кръвна проба. Резултатхт излиза до минути. До два месеца ще е готов и за Света. Могат. Но Ердоган си е от типа на Лукашенко. Факт. Имат най добрите болници които могат да се сравнят с други в Европа и САЩ. Но Ердоган не владее езици а негов депутат се подигра на турчина в Германия създал ваксината. Не говорел добре турски. Говорил като африкански футболист турския.