За другата Нова година ще е изградена автомагистрала София-Белград

Премиерът Борисов проведе телефонен разговор със сръбския президент Вучич
2 яну 2021 17:13, Анисия Иванова
106
За другата Нова година ще е изградена автомагистрала София-Белград
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Сърбия Александър Вучич. Двамата лидери се поздравиха по случай новата 2021 г. и изразиха увереност, че отличните приятелски и добросъседски отношения ще продължат активно да се развиват във всички сфери от взаимен интерес. В хода на разговора бе поставен акцент върху инфраструктурното и енергийното сътрудничеството, което е от изключително значение не само за България и Сърбия, но за региона и Европа.

Премиерът Борисов и президентът Вучич обсъдиха напредъка по изграждането на АМ „Европа“, която е част от основната трансевропейска транспортна мрежа. Магистралата е по направлението Лондон-Будапеща- Белград-София-Пловдив-Истанбул-Калкута и е най-краткият път, свързващ Западна Европа с Близкия и Средния Изток.

Българският министър-председател подчерта, че половин година по-рано от предвиденото по договор през ноември м.г. бе изграден първият 17-километров участък от АМ "Европа“ между Драгоман и Сливница. "За другата Нова година ще имаме изградена автомагистрала между София и Белград“, категоричен бе българският премиер.

Друг акцент в разговора между Борисов и Вучич бе енергийното партньорство. "В най-тежката пандемия от COVID-19 продължава работата по енергийните проекти у нас, а така и Сърбия се превръща в транзитна страна на газ. Фокусирали сме усилията си също върху изграждането на още един интерконектор до София със Сърбия, за да гарантираме сигурността на енергийните доставки“, отбеляза премиерът Бойко Борисов. 

Българският министър-председател и сръбският президент заявиха, че щом ситуацията предвид пандемията от COVID-19 позволи, двамата ще проведат лична среща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
5
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Тези "магистрали" са некачествено направени от фирми със спорна репутация в нагласени конкурси със некачествени материали.......ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И ИНФОРМИРАНИ ХОРА много добре знаят как се строят качествени магистрали в нормалните Държави......
78
9
 
5
 
! Отговори
На снимката преди 3 години
Черни ленти от импрегнирани вафлени кори, патент на ПП ГРОБ. Гаранция до 2 години, ако не ги нападнат полски мишки и птици!
77
2
 
1
 
! Отговори
бай Ставри , СЦЗ преди 3 години
Тука, един Анонимен ме пита кога са ме "прибрали" ? За годинита, 2008, позна, мишока, но за прибиранито збърка, защото, не съм прибран, а НАЗНАЧЕН, и вече много известен
76
4
 
2
 
! Отговори
Станими шеф преди 3 години
До Анонимен/ преди 1 часЩе ти призная, няма как, мнного си печен! Тогава Бойко, един полюций с черно кожено палто, разкри какво съм крал, със снимки на шкафчето ми, вътре пълно с еври и злато, и оръжието ми , но Той е опитен, диалогичен, "просто човечен", и прие една скромна сума, за да не ме излага пред РБ-народа и Европата. А сега Бойко предложи нищо на жената която му е фотографирала стаята (според топ-ченгето Цв.Цв), и ,всички го разбраха !!
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай Ставри, СЦЗ моля КАЖИ КОГА ТЕ ПРИБРАХА-ДАЛИ НЕ ПРЕЗ ЮЛИ 2008Г КОГАТО ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ СПИРА НАД 500 000 000 ЕВРО ПО ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ПО ИСПА, ФАР И САПАРД ЗА КРУПНИ КРАЖБИ И ИЗМАМИ ПО ДОКЛАД НА КОМИСИЯ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ИЗМАМИТЕ ОЛАФ. КОЙ УПРАВЛЯВАШЕ ТОГАВА- АХ ДА БСП, И СЕГА НАПИРАТ ОТНОВО ДА БЪДАТ ИЗБРАНИ, А НА БГ ДА СЕ СПИРАТ ЕВРОСУБСИДИИТЕ- Е НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ.
74
3
 
4
 
! Отговори
бай Ставри, СЦЗ преди 3 години
Много хора ми се обаждат да ме питат имам ли въэможност да ги уредя в килия, ако не съседна, то на един етаж с Бойковата . Категорично заявявам че аз не бих допуснал тоя ссрам, богат човек с толкова къщи и пари, на държавна издръжка да чака, а пример от др.Живков да вземе, да си лежи в пристройката в Банкя, да си наеме охранители, кучкии ***, и пр. слуги. Благодаря за вниманието, друг път повече, сега бързам за работа.
73
3
 
3
 
! Отговори
Пак ли ?? преди 3 години
Пак ли ще свършат парите, и за една тоалетна, макар и химическа,няма да останат?Пак ли бебета и баби с памперси ще пътуват,за да не ходят в царевичака да клякат?
72
5
 
3
 
! Отговори
Каква магистрала ! преди 3 години
Басис, как лъщи ! Няма, друга такава!Бат Бойко с боя за обувки ли я лъска?Само да не я накацат врАпци и птици,че за два-три месеца, и ще се изрони !
71
3
 
4
 
! Отговори
Ало Сашо, ти ли си? преди 3 години
Абе, виш какво, нека се разбЕреме за тая работа за сега да не говорим, а после ще има и за тебе, АБАУТ половин чекмедже* живот и здраве, първо с комунистите да се пребориме
70
5
 
2
 
! Отговори
УЖАСС Х2 преди 3 години
Как пропуснах и титлата "Заслуил майстор на спорта"! ФутбОлната легенда Боко Боричели, дуспаджията на бистричани! Това е възможност да си спомним песента:Над Софийското поле, мръсен въздух се стеле. Бойко взе пари, и трак, турна ги във чекмеджеА мъглата се сгъстява, куче влачи диря няма.Ваньо Гешефф се скатва, имал много работаПрипева беше: Бойко, внимавай зорко и т.н.
69
6
 
3
 
! Отговори
У Ж А С !! преди 3 години
С ужас, от немай къде, бих минал по мост, или през тунел, проектиран, построен, ПЛАТЕН и веднага РЕМОНТИРАН от Негово Превъзходителство, арх.инж.дтн. ген. Бойко М. Борисов.
68
3
 
4
 
! Отговори
Германския "Чпи преди 3 години
Заглавието подвежда. Чакат ги отдавна за отсечката София- Калотина .Няма мостове, няма тунели, само облитания с въртолети и кьор-фишеци !
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той бойко им направи на сърбите газопровод да имат евтина газ сега пак ги подпомага с тая магистрала да има трафик и те да си събират таксите за преминаване вместо да направи магистрала до Дунав мост2
66
16
 
12
 
! Отговори
пепи преди 3 години
Сърбия има САМО една магистрала.А България вече има над 5 пъти по толкова
65
8
 
12
 
! Отговори
hahaha преди 3 години
Интересно съобщаване на новината. Ще излезе ,че тиквата ще направи магистралата, а истината е друга. Българската отсечка с дижина 60 тина километра се прави вече 12-13 години. Доколкото разбирам ,ще се прави още една година .Сръбската отсечка от около 300 км- сърбите почти са готови. *** и българския успех.
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68магистралата за Гърция е започнаха преди 12 години ,още колко години трябват ?????крадци и негодници ... незнам как може да го защитавашили си от тях
63
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръпел, ти само коментираш без да гледаш и слушаш!ЗА четене не става на въпрос! ДА те информирам, ЧЕ пътя за Видин се изгражда в момента! Качи се на колата и пътувайте да видиш ТИКВАТА КАКВО ПРАВИ!Може да не говори английски, НО РАБОТИ! ЯКО РАБОТИ! КОЙТО НАГАЗИ ЗАКОНА, ПРЕЗ ВРАТАТА! ДАЖЕ ЦЦ ИЗГОНИ!
62
6
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
В Испания , части от магистралите са на 100 километра в час.Има и доста участъци на 80 - пропаднали или нагънати.И никой не се оплаква.
61
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЛУПЕ,явно си правиш сметката да си на власт докато си жив.Бай Тошо си отиде,но попаднахме на друг Бай Тошо.И накрая и ти ще го отнесеш като него.
60
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обади се на румънския примиер и направете магистрали за какво ни е тази през сърбия, сякаш Румъния не е в ЕС а Сърбия е.Тиква такава!