Гърция въведе пълна карантина до 11 януари

Тя влезе в сила от 6:00 часа тази сутрин
30
Гърция въведе пълна карантина до 11 януари
Снимка: БГНЕС

Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограничителните мерки гръцкото правителство изненадващо въведе пълна карантина до 11 януари. Тя влезе в сила от 6:00 часа тази сутрин.

Вечерният час отново е от 21 ч. до 5 ч. Не се променя и протоколът за влизане в Гърция.

В редица европейски страни действат нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Вечерен час е в сила от вчера и в 15 департамента на Франция – от 18 ч. до 6 ч. сутринта живеещите там няма да могат да напускат домовете си, освен по здравословни и служебни причини, удостовери с декларация, съобщава БНР. Засега няма дата за край на ограниченията.

Италия реши да отложи за 18 януари отварянето на ски курортите си, което беше предвидено за 7 януари.

На граничните пунктове на Словения пък се извършват антигенни тестове на желаещите да влязат в страната. От днес се разрешава ски туризмът, но посетителите трябва да имат негативен тест за коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Гърциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не ги съдете много строго!..Гърчолятабяха НАБУТАНИ в примката постепенно и с перспектива.-Стотиците милиарди,които им ДАДОХА, ги ЗАДЪЛЖАВАТ да подскачат по "Вернатасвирка".Те са за съжаление,не за подигравка...Защото са им нахлузили примката и мърдане нема..Но вината си е само тяхна!..Зер можеха да минат и без трошенето на чинии по кафаните,без НЕЗАСЛУЖЕНИЯ стандарт,но..лакомията им ги подведе....
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До коментар 6Сега разбрах защо имаше стълпотворение в Джъмбо - това са били едни хора, оакващи гладна смърт.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, леле, ами сега на Нинова хотела в Халкидики кой ще го почисти?
21
1
 
8
 
! Отговори
Клечки преди 3 години
Тук има хора с интелект на мечки. Безценно, мечки можещи да пишат.
20
6
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАК ИМ Е ! преди 3 години
Глобалистите ювелирно фино напипаха най-слабото място на гърците - страхът за жалките им животчета. Сега вече могат да си ги мачкат и манипулират както си искат. Щото ако не беше този страх, гърците като всяка примитивна раса досега да са излезли на протести хиляди пъти и да са подпалили кочинодържавата си. Обаче гръцките невежество и необразованост са божествени и с библейски мащаби, та затова сега "създателите" на демокрацията пускат смс-чета за да им разрешат да идат до тоалетната. Ха-ха-ха!
19
1
 
3
 
! Отговори
Do 23 преди 3 години
Какво му е на Слънчака ?!
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оправяйте се ,че ми се ходи на Халкидики ,ама много.
17
5
 
8
 
! Отговори
Жалки смешници преди 3 години
Ние, великите малякиси сме много "умни" и жертваме всичко за защитата на голия си мизерен живот, всичко което прави живота удоволствие. Всичко в името на живота, дрогаре ромее, нищо че такъв живот не е живот. Да защитим дори с цената на животите си живота който не си струва да се живее. Древногръцка трагикомична логика.
16
4
 
6
 
! Отговори
Тери Гилиъм преди 3 години
Влошаването на гръцкото влошение мааалко се повлоши. За пореден път.
15
6
 
6
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
Държавата на антиумните взе поредното "мъдро" решение.
14
2
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Ти си нещо ,,ужасена, неудовлетворена,, , нещо като отая Златена, ама наобратно.Много ясно,че мерките са временно решение.
13
11
 
10
 
! Отговори
До7 преди 3 години
Вирусът е опасен.Важното е,че дистанцията пречи за предаването му.Ваксинирането ще помогне.Дано открият и лекарство.
12
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До по -долу пишещите хипохондрициВие наред ли сте бе?! Каква пълна карантина?! Що за щуротии! Дайте да фалираме и без това едва кретащата ни икономика и да оставим хората без препитание! Аз отказвам да бъда затваряна, спирана от работа, ограничавана да излизам и да имам нормален живот. Който го е страх от мечки да не ходи в гората, а да си седи в тях с по пет маски и шише спирт и да си слуша генерала ежедневно. Мен това не ме вълнува ;)
11
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия гърчуля съвсем изтракаха...В България отлично видяхме естествения ход на вируса - вълната се разрази през октомври - ноември, след което започна да затихва, и днес има само тъй наречената вирусна опашка... Опасен е, безспорно, но цикълът му е като на всеки друг вирус!Това което правят гърчолята, е да само да го проточват безкрайно във времето, като същевременно си сриват и икономиката
10
1
 
39
 
! Отговори
Какъв преди 3 години
Какъв глад бе човек по Коледа и нг по паркингите на магазините нямаше празно място- всеки вътре с препълнена количка купува неща все едно 3 месеца ще ходи на палатка. За какъв глад говориш въобще? Също така гладни хора не гърмят няколко часа хиляди бомбички по нг.Има гладни хора и без доходи безспорно но са значително по малко от гореиЗброените, които след няколко дни ще изхвърлят огромна част Пт купената храна вместо да я споделят с хора в нужда.
9
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Корона БГЗатвори се ти бе,на хората им се живее сега.Аман от хипохондрици, които харесват фашистки режим.
8
11
 
12
 
! Отговори
Фин преди 3 години
До Минуси, само умствено изостанал човек, може да е на твоето мнение.В Швейцария даже бордеите не са затворили, както и всичко друго. Нищо им няма на хората. Те да не са самоубийци? Мислете, четете.и т.н., а и шведите оцеляха.
7
23
 
13
 
! Отговори
Корона БГ преди 3 години
Нашите умници какво чакат?Затваряйте всичко за 10 дни.Пълен локдаун е решението.Всичко без Аптеките и малките хранителни магазини.Всичко.Заводи, фирми всякави,строитвлство,учреждения,министерства,граници,курорти.И държавата поема цялата издръжка за тези 10 дни.
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когото въведете безусловен и достатъчен доход, тогава правете сравнения с такива държави!Дотогава гладът пречи на дисциплината ни!За гербавите шайкаджии знаем, че са нахранени.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е тунингуван вирос и някой е изспулнал просто епроведката !