Заплашват българи в Северна Македония, заради етноса им

Пуснаха списъци на хора с българско самосъзнание
8 яну 2021 22:16, Петя Славова
131

Във Facebook в Република Северна Македония бяха пуснати списъци на хора с българско самосъзнание. За случая тогава сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи.

Преди седмица българското външно министерство заяви, че следи внимателно продължаващите публикации в социалните медии със списъци на български граждани в Република Северна Македония, призоваващи към саморазправа с тях, и очаква властите в Скопие да предприемат мерки за прекратяване на езика на омразата и за защита на своите граждани с българско самосъзнание.

Кой стои зад тези списъци? Коментар в предаването "Брюксел 1" на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

"Това е работа на службите на Северна Македония да разберат това, защото е изключително неприятно и застрашаващо живота и здравето на тези хора, както и психическото им състояние, ако знаят, че някой, някъде, продължава традицията от 1944 г. на преследване на всеки, който заяви открито своята българска етническа принадлежност и представи историческите факти такива, каквито са били, а не манипулирани“, казва Андрей Ковачев.

Според евродепутата такива практики трябва да бъдат преустановени.

"Това е европейската интеграция – преодоляване на омразата от миналото. Затова и управляващите в Северна Македония трябва да положат огромни усилия в тази посока, а не чрез техни изявления да подстрекават още повече. Не искам да говоря за шефа на опозицията и неговата партия, която е абсолютно на антибългарска позиция“, добави Андрей Ковачев.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, 9 януари, от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
8
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Бе търсиш си нещо ти, ама ще видим.. !
77
2
 
25
 
! Отговори
bg fen преди 3 години
До АнонименСкоро си идваме в скопие и почваме първо с тези които са правили списъка
76
1
 
24
 
! Отговори
bg fen преди 3 години
До АнонименТа значи има БЪЛГАРИ в рсм.Те ще идат където поискат,а *** отиват на Марс
75
2
 
23
 
! Отговори
bg fen преди 3 години
До Кънчо Мисирковземите ти са заграбени-не дадени.А защо предците ти са дошли в БЪЛГАРИЯ и не са останали в скопие най-добре те са могли да ти обяснят.Ти в момента си марсианец и партия на марсианците се прави на Марс
74
5
 
5
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
Всички които не са били гърци в Егейска Македониа са принудени да освободят земите/домовете/ си и на момента се настаняват в тях маджири/преселници от Мала азия/изгонени от Турция гърци.В селата и градчетата е живеело смесено население.Които са били близо до Пиринска Македониа идват като бежанци,а тези близо до Вардарска Македониа отиват там. Пеша с мулета или с една каруца къде да отидеш.Освобождаваш територии съгласно новите граници репарации за Гърция.Кое не е ясно?
73
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това новина ли е?!? То това е така от поне 70 години. Всеки посмял да се обяви за българин е преследван, заплашван, уволняван от работа, обвиняван за какво ли не. О що взето там може да си всякакув, но не и българин! Нашиъе куде спаха 30 години?!? Не правиха нищо зарсди западнкте ни "приятели". Предадоха националния интерес!
72
3
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Аз, честно, не разбирам как с частна собственост на егейците е платена държавна репарация? На какво основание Гърция е приела да се отнемат земите на хората от новите и територии? Или бежанците са си подарили имотите на България, за да плаща с тях? Или са ги разменили за земя от нашия държавен фонд?
71
29
 
6
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Нима тези които се декларират като македонци в България не се преследват. Къде изчезнаха стотиците хиляди декларирали се като македонци в Пиринса Македониа и всички бежанци от Егейска Македониа също декларирали се като македонци. Никой никога никого не е насилвал да се пише македонец/македонка.Самоопределението е било осъзнато и доброволно.Асимилацията в България на македонците продължава и до днес.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той Вашиот велики другар Еди Рама ке ви уради добро.Не мой се косите макета.
69
16
 
10
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
Потомък съм на македонци от Егейска Македониа.Земите на мойте деди са дадени като репарация от България на Гърция след като България загуби Втората световна война.Най близкото място за преселване на бежанците е Пиринска Македониа. За гърците е било важно да се освободи територията и веднага на момента в дома на мойте деди се заселват манжири/преселници/ гърци изгонени от мала азия/днешна Турция/. Недай Боже да се декларирам като македонец в България.Всички настръхват.
68
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах едно предаване с Канзуров и мога с ръка на сърце да кажа, че никого не е обидил, напротив опонента му беше някакъв истеричен сърбоманин.
67
3
 
18
 
! Отговори
Да преди 3 години
До АнонименА ти върви, нали се сещаш къде? На *** ти от където си се пръкнал!Освен българин съм тракиец и живея точно където трябва!
66
38
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите вън от Македония!!Да си ходят в татаристан от където са се пръкнали!!
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макяаата от Скопие са измислили нова раса,македонската. И това е проблемата.Историци,антрополози и биолози от скопието твърдят това.Белите не боли само германци и арийци,а били и македонци.Секретното подразделение на белите хора,които все повече и повече не стават за нищо.Разбира се с изключение на македонците от скопие.
64
13
 
8
 
! Отговори
Спада рейтинг преди 3 години
Като спада рейтинга или получим нов транш от Русия винаги се сещаме за Северна Македония. А защо никога не се сещаме за това,че хората в България умират от глад,че 11 г. с европейските пари не може да бъде построена връзка на Гърция,че чекмеджета са пълни.....
63
7
 
20
 
! Отговори
Дрислин Миндилеваки преди 3 години
Цялата Македония трябва да си вземем барабар с гръцкото също Целиот народ е булгерскииот народ дека.
62
5
 
32
 
! Отговори
Йосиф преди 3 години
Много лошо е да се правят на велики. Не знаят колко бързо могат да бъдат смазани от България ако продължават така.Няма такава държава СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ това е БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ . СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ е под наем на Българска земя .
61
4
 
32
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
а СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ се изгаври с удавилите се наши сънародници в ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО република С МАКЕДОНИЯ краде наша история
60
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както Русия си прибра Крит, така и България трябва да си прибере историческата си географска област!Проблема е че вече е пропита от шиптъри, косовари и албанци. Тито изтри българското им самосъзнание и зася семената на Косово и шиптария. Ама тоя момент простите макееета ме могат да го вдянът.Държат се за Сърбия щото е с Русия след страха и бомбите на НАТО и си мислят че ще спрат пак ятагана ако не наложи - ама сащ крепи исляма на балканите за да обезсилва руското влияние - разделят и владеят!
59
9
 
11
 
! Отговори
Рачо Пръдлевски преди 3 години
Бойко Борисов е наш ! Он е исти македонец!!!