Заплашват българи в Северна Македония, заради етноса им

Пуснаха списъци на хора с българско самосъзнание
8 яну 2021 22:16, Петя Славова
131

Във Facebook в Република Северна Македония бяха пуснати списъци на хора с българско самосъзнание. За случая тогава сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи.

Преди седмица българското външно министерство заяви, че следи внимателно продължаващите публикации в социалните медии със списъци на български граждани в Република Северна Македония, призоваващи към саморазправа с тях, и очаква властите в Скопие да предприемат мерки за прекратяване на езика на омразата и за защита на своите граждани с българско самосъзнание.

Кой стои зад тези списъци? Коментар в предаването "Брюксел 1" на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

"Това е работа на службите на Северна Македония да разберат това, защото е изключително неприятно и застрашаващо живота и здравето на тези хора, както и психическото им състояние, ако знаят, че някой, някъде, продължава традицията от 1944 г. на преследване на всеки, който заяви открито своята българска етническа принадлежност и представи историческите факти такива, каквито са били, а не манипулирани“, казва Андрей Ковачев.

Според евродепутата такива практики трябва да бъдат преустановени.

"Това е европейската интеграция – преодоляване на омразата от миналото. Затова и управляващите в Северна Македония трябва да положат огромни усилия в тази посока, а не чрез техни изявления да подстрекават още повече. Не искам да говоря за шефа на опозицията и неговата партия, която е абсолютно на антибългарска позиция“, добави Андрей Ковачев.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, 9 януари, от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименами чудесно тогава за да сме квит с македония,сега е време и българия да допусне македонци в своя ефир,така както македония го прави с тамошните българи от години...ако не вярвате изисквайте архива на македонската телевизия и ще видите колко много са техните участия в националния им ефир...пък тогава нека гражданите на българия и македония да преценят кой крив кой прав и къде е историческата истина!
37
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41ви никой нормален не иска да е част от нагло мутренско връзкарско племе с мания за величие. освен нагли връзкари ръкопляскащи по команда на великия си вожд мутра! отвратително грозно некадърно племе започнали вече и на други народи да им казват какви да бъдели и как да се наричали хаха тапири чалгаджийски ще си научите урока един ден колелото се върти
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37Гледал съм повечето интервюта на Канзуров в макед.тв.И мисля в 2случая той повиши тон и имаше обиди.Но и той е търпял обиди 2-3 предавания ,те направо се подиграваха с него.Никой от нас не заставл в тв предаване очи в очи с македонисти да спори за история ,за да го съдим.
35
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците нарочно не искат да разберат, че никой не ги кара да се наричат българи. Защото така е много удобно да се репчат какви не искали да бъдат.Освен това като гледам колко са нахални и агресивни не желая да се наричат българи.А що се отнася до списъците - виждал съм такива във фейсбук. Виждал съм горящите български знамена. Македонците ще си научат урока по трудния начин.
34
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментук не говорим конкретно за канзуров а по принцип,защото е факт,че българите в македония демонстрират доста добър стандарт на живот.аз не знам откъде са им парите...има прокуратура-да види от къде са тези средства.
33
1
 
6
 
! Отговори
емил радев преди 3 години
ковачев и милотинва се гледат като разгонени котки през март
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти от къде знаеш ,че на Виктор Канзуров някой му плаща?
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименаз не плюя по канзуров по простата причина,че не го познавам...познавам го единствено и само от македонския ефир,където той сипе обиди и ненавист срещу хората с македонско самосъзнание. той е публична личност а аз не!все пак има някакви норми на поведение...и българщина не се промотира със злоба,ненавист и жлъч...нали?
30
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментогава възниква въпроса за какво им плащат от софия на такива като виктор канзуров като не могат да направят македонците българи!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30Ясен си ми!Прикрит македонист!И затова като чуеш за Канзуров ,ти става лошо и започваш да плюеш по него.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименне по-скоро обратно българите ще признаят македонски корени!
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29Там работите са загубени отдавна.Най-много да признаят,че предците им са били българи.Същото е в Австрия където до1944 хората са се имали за немци.
26
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 29 разбира се че ще са си македонци, никой на света не иска да има общо със смърдящи мутри от чалгаджийската република на некадърните връзкари, така ли не го разбраха от това нагло племе. да оставят хората да си бъдат каквито искат!
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО...ВСИЧКИ ОТ КАРАКАЧАНОВАТА ПАРТИЯ И СУМА ТИ ИСТОРИЦИ В БЪЛГАРИЯ ГОВОРЕХА,ЧЕ ОНИЯ В СКОПИЕ ТРЯБВАЛО ДА ЧУЯТ "ИСТИНАТА"ЗА СВОИТЕ БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ...ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ СА ЧЕСТИ ГОСТИ В МАКЕДОНСКИ НАЦИОНАЛНИ МЕДИИ,КЪДЕТО ОБЯСНЯВАТ *** ХОРАТА ТАМ ТЕХНИЯ "БЪЛГАРСКИ КОРЕН",НО ВЪПРЕКИ ТОВА ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪДАТ МАКЕДОНЦИ.
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До22Ти от къде знаеш ,че Канзуров е порноманияк?Явно не знаеш ,че Виктор Канзуров е щастливо женен.
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Канзуров винаги,ама винаги в споровете си с чугунените глави в Македония спори с факти,и много рядко съм виждал да обижда.На никой нервите няма да му издържат когато на бялото някой спори и убеждава разпалено ,че е черно.
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДА СТАВА ВЪПРОС ЗА СПАСКА МИТРОВА,КОЯТО СЪЩО БЪЛВАШЕ ОМРАЗА И НЕНАВИСТ СРЕЩУ ХОРАТА С МАКЕДОНСКО САМОСЪЗНАНИЕ...НЕ ЗНАЕХ,ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ЕДИН ЧОВЕК И НЕГОВОТО БРАКОРАЗВОДНО ДЕЛО СА ПОВОД ЗА ГОВОР НА ОМРАЗА СРЕЩУ МАКЕДОНЦИТЕ.ЖАЛКОТО,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТОВА МОМИЧЕ ВМЕСТО СЛАВА И УВАЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИ ПОДИГРАВКИ.
21
9
 
5
 
! Отговори
БебоМангалян преди 3 години
"За *** правила не важат! Сега на всеки от тези опиянени пазители на "вековна традиция" да бъде наложена солена глоба за неспазване на разпоредбите. Коленето на прасе и подпийналото клатушкане в ледена река не са "ритуали за здраве". Те са зле прикрити поводи за напиване и израз на дългогодишно опростачване и тарикатски манталитет. "Те бяха малък, но много просто народ!", изригна с коментар синът на Маги Халваджиян - Бебо, по повод мъжкото хоро в реката в Калофер.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой с нещо се заплашва това е предимно на битова основа.В България нима няма заплахи на българи срещу българи,и не само заплахи?Сещам се преди години,когато еднс македонка се разведе с мъжа си и не можеха да разделят детето.Да,ама жената имала бг паспорт и стана политически въпрос,чак Боко взе отношение и защитаваше жената!
19
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТИ СЛУШАЛ ЛИ СИ ГО КАНЗУРОВ КАК ОБИЖДА И С КАКВА ОМРАЗА ГОВОРИ СРЕЩУ МАКЕДОНЦИТЕ И ТО В МЕСТНИ МЕДИИ ДОРИ НАЦИОНАЛНИ В Р.МАКЕДОНИЯ...КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ И ДЖАМБАЗКИ РЯПА ДА ЯДАТ.АКО ТОВА Е БОРБА ЗА БЪЛГАРЩИНАТА ЗНАЧИ ДОСТА СТЕ ГО ЗАКЪСАЛИ.