Заплашват българи в Северна Македония, заради етноса им

Пуснаха списъци на хора с българско самосъзнание
8 яну 2021 22:16, Петя Славова
131

Във Facebook в Република Северна Македония бяха пуснати списъци на хора с българско самосъзнание. За случая тогава сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи.

Преди седмица българското външно министерство заяви, че следи внимателно продължаващите публикации в социалните медии със списъци на български граждани в Република Северна Македония, призоваващи към саморазправа с тях, и очаква властите в Скопие да предприемат мерки за прекратяване на езика на омразата и за защита на своите граждани с българско самосъзнание.

Кой стои зад тези списъци? Коментар в предаването "Брюксел 1" на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

"Това е работа на службите на Северна Македония да разберат това, защото е изключително неприятно и застрашаващо живота и здравето на тези хора, както и психическото им състояние, ако знаят, че някой, някъде, продължава традицията от 1944 г. на преследване на всеки, който заяви открито своята българска етническа принадлежност и представи историческите факти такива, каквито са били, а не манипулирани“, казва Андрей Ковачев.

Според евродепутата такива практики трябва да бъдат преустановени.

"Това е европейската интеграция – преодоляване на омразата от миналото. Затова и управляващите в Северна Македония трябва да положат огромни усилия в тази посока, а не чрез техни изявления да подстрекават още повече. Не искам да говоря за шефа на опозицията и неговата партия, която е абсолютно на антибългарска позиция“, добави Андрей Ковачев.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, 9 януари, от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАМИ НАПРОТИВ,ТРЯБВА ДА ТИ КАЖА,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ ДЕМОНСТРИРАТ ДОСТА ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ПОВСЕМЕСТНАТА БЕДНОСТ И НИЩЕТА,В КОЯТО ЖИВЕЯТ БОЛШИНСТВОТО ОТ МАКЕДОНСКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ...НЕ ЗНАМ ЗА КАКВИ СПИСЪЦИ И ЗА КАКВО НАСИЛИЕ СТАВА НА ВЪПРОС.ВСЕ ПАК ЖИВЕЕМ В 21 ВЕК И ИМАМЕ ИНТЕРНЕТ,СКАЙП,ФЕЙСБУК...ТОЗИ КОВАЧЕВ ГОВОРИ ВСЕ ЕДНО,ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА НЯКАКВИ СРЕДНОВЕКОВНИ МЪЧЕНИЯ.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14Ако Виктор Канзуров е ,,елемент",ти си прах на прахта която е по-земята.Това което прави Канзуров за българщината в Македония никой друг не прави ,нито тук ,нито в РСМ.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огън за Бановината! Сатър за македонизма!
15
14
 
5
 
! Отговори
):( преди 3 години
Никой никого не заплашва, стига с тези измислени списъци. Почвате да прекалявате.Докато бях студент в БГ два пъти ме викаха в полицията в Охрид да разберат защо съм решил да уча в Бг, но най интересното е, че и в София в гранична полиция ме викаха за същото
14
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, какъв ужас.Хитлер ще ни се види цвете, прад фашизма в Македония.Някога на евреите са им слагали жълти звезди на реверите, което е показвало, че са по-нисша раса. Но поне не са ги пребивали в домовете им.
13
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ ВИЖТЕ СЕГА НЕКА ОФИЦИАЛНА СОФИЯ ПЪРВО ДА ПРОВЕРИ СЕБЕ СИ И ДА НЕ СПИРА КРАНЧЕТО С ПАЧКИ КЪМ ЕЛЕМЕНТИ КАТО ВИКТОР КАНЗУРОВ...
12
24
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
За мене е извън всякакво съмнение, че режимът на банкянския про стак фърля луди пари за дестабилизиране на Македония и всички тези провокации са работа на нашите служби. Накрая обаче всички тези подлости ще ги плати солидарно целият български народ.
11
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами време е да пратим армията да защити българите. Ох, забравих, че нямаме армия.
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Facebook в Република Северна Македония бяха пуснати списъци-------Фейсбук си е Фейсбук, няма различни фейсбуци в Македония и извън нея. Може самият Джамбазки да е пуснал списъка.
9
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТО ТОЛКОВА СЕ БОРИТЕ С ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА Г-Н КОВАЧЕВ ЗАЩО НЕ ПОГЛЕДАТЕ МАЛКО МАКЕДОНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ЗА ДА ВИДИТЕ КАК МЕСТНИ БЪЛГАРИ ОТ СКОПИЕ СЕ ДЪРЖАТ И КАК ОБИЖДАТ МАКЕДОНЦИТЕ.ЕЗИК,НА КОЙТО КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ И АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ МОЖЕ САМО ДА ЗАВИДЯТ...И ТОВА СЕ ТЪРПИ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР В Р.МАКЕДОНИЯ.
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е работа на сърбите. Сърбите са най-подлото племе на света. Брутални, злобни и кръвожадни. От Сърбия нищо добро никога не е идвало на света. Сърбите са най-големият враг не само на България, но и на целия цивилизован свят, на цялото човечество.
7
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
езикът на българите в македония спрямо хората с македонско етническо самосъзнание е отвратителен и то в местни македонски медии.вие виждали ли сте как нарича в скопски медии един етнически българин местните македонци...а само как богато си живеят там българите без почти нищо да работят...лукс,за който много македонски и български граждани могат само да мечтаят!
6
8
 
7
 
! Отговори
Те това може преди 3 години
Янгел Жамбаски ще ги атакува с пиратки от Деве баир! И ще го опик.ае отвисоко!
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно. Още ли се съмнявате какво представляват тия сърбомани? Копират дори сталинските им методи за саморазправа. Изобщо не съм се съмнявала какво ще направят. те вече толкова пъти оскверняваха българските паметници и светини в Македония. нали така беше: има човек има проблем няма човек няма проблем. Но тази тъпня не мина при сърбите няма да мине и при тях. За тяхно добро дано това да са само изцепки.
4
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде стига глупости!като ги заплашват да отидат наши журналисти и да видят дали това е истина.всеки български гражданин свободно може да влиза в македония.защо ковачев не каже как българи в македония в национален ефир наричат хората определящи се за македонци в самата р.македония.езикът на българите в македония срещу македонците е по-отвратителен от този на каракачанов и то в македонските национални медии.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами евро депутата да повдигне въпроса и да изнесе доказателствата за преследването на Българи в СМ, да се предизвика дискусия, а не само да дава интервю в местна медия а в Европарламента да мълчи и да залагакато мишка. Хайде да свърши поне едно полезно дело.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи заплашват българи? А сега де.Джамбазки да подпука с пиратки тия българи, дето тероризират другите българи
1
4
 
33
 
! Отговори
Неизненадан преди 3 години
Във фиромски Сърбистан това е традиция!