Сърбия отмени задължителния PCR тест за влизане от България

Изискването отпада и за още четири балкански страни
14 яну 2021 13:15, Елка Василева
17
Сърбия отмени задължителния PCR тест за влизане от България
Снимка: архив, БГНЕС

Сърбия отмени изискването към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната. Решението е в сила от днес, 14.01.2021 г., съобщи външното ни министерство.

То касае както пристигащите от България, така и от Република Албания, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония и Черна гора.

За всички останали държави Сърбия продължава да изисква представянето на  отрицателен PCR-тест /48 ч./ преди влизане в страната.

Още по темата

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Белград, Сърбия.

Дежурен телефон в извънработно време: 00381 11 3613980

Адрес (на английски език): Belgrade, Bircaninovastr. No. 26

E-mail: Consulate.Belgrade@mfa.bg

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg

 МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfо  .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Бг преди 3 години
Еееее , най-после сърбите махнаха теста , веднага тръгваме за крушова ракия и истински ущипци !
14
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
От Сърбия за България не се изисква PCRтест !
13
0
 
0
 
! Отговори
Ивелин Иванов преди 3 години
За влизане от Сърбия в България нали не се иска тест - някой знае ли?
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите са пичове. Хвала!
11
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: БизнеспаркоВече написах в предишния си коментар: Бачкат из цяла Сърбия кафаните, но в 8 часа вечерта затварят а в събота и неделя не работят (заповед на здравния министър).Би трябвало и в Пирот да са отворени, но виж на Google maps търси конкретните кръчми там.Не е добра идея точно сега да хукнеш ната. На Калотина вали сняг (гледам онлайн камерите), а понеже пътят е в ремонт има огромна колона от тирове там и трябва да караш в насрещното.
10
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
Е те тука зачекнахме болната тема - за езиците. Щом македонският и българският са един език, то и сръбският е български диалект, нали? Само да не го казваме това на сърбите!Истината е, че историческият църковнославянски, сам той произлязъл от старобългарския, е навлязъл като първи книжовен в Сърбия. Днешният сръбски обаче е заимствал както от него, така и от местните, сръбски народни говори.
9
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: ФелдшерБачкат бе, бачкат с пълна пара, проверил съм лично!Само че, и там имат ограничения, както беше и у нас преди да ги затворят. Масите разредени, персоналът маскиран, клиентите с маски още не са се научили да ядат, та трябва без тях.И затварят във 20:00 часа вечерта най-късно.
8
3
 
17
 
! Отговори
Фелдшер преди 3 години
А кръчметата бачкат ли, да отскочим се напия, кат хората!Тия наще мизерници ми омръзнаха с техните локдауни...
7
0
 
18
 
! Отговори
Хвала! преди 3 години
Най- сетне добра новина.
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще си говорим на един език и ще сме като у дома си------- Кой знае какъв сръбски говориш ама айде...
5
2
 
4
 
! Отговори
верно преди 3 години
какъв зимен сезон, кражбата с 10 лв бирата и 10 лв супата и по 8 лв кебапче и кюфте (разбирай, астика, разредена супа и кюфте от куче)?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Ми защото ББ и НОЩ надуваха цифрите до преди седмица, а комшиите следят официалните ни данни.Въпросът е защо нашите ръководители надуха цифрите и с това провалиха и зимния сезон? За кого работят е въпросът? Защото за българите определено не работят
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 Браво ли?А,защо до сега са въвели тази мярка?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на обратно?
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на братята сърби. Майната им на Холандия, Австрия, Англия, Ирландия и другите дето ги въведоха изискванията за нас. Ще си прескачаме по съседски, ще хапваме вкусна все още храна, ще си говорим на един език и ще сме като у дома си.