Пендаровски осъди изгарянето на българското знаме

Външното министерство на РС Македония също осъди този акт
Обновена: 15 яну 2021 12:56 | 15 яну 2021 12:44, Елка Василева
63
Пендаровски осъди изгарянето на българското знаме
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски осъди изгарянето на българското знаме на импровизирания карнавал във Вевчани, разтурен от полицията поради неспазване на мерките срещу разпространението на коронавируса. Това съобщават македонските медии.

Още по темата

"Паленето на знамето на Република България по време на карнавала във Вевчани е недопустимо и е за осъждане. Между съседите е необходимо да се градят доверие, разбирателство и уважение", написа президентът в профила си във Facebook.

Македонското външно министерство също осъди акта на изгаряне на българското знаме.

„Вековна традиция не бива да бъде заплашена от действия, с които се омаловажават или обиждат народи, държави, особено нашите съседи. Осъждаме запалването на знамето на Република България на карнавала във Вевчани, който акт не само нарушава реномето на карнавала, но и нанася щета на авторитета на Република Македония“, се посочва във Facebook профила на македонското МВнР.

По-рано българският посланик в Скопие Ангел Ангелов направи остър вербален демарш във външното министерство на Република Северна Македония по повод информациите за изгореното българско знаме във Вевчани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
22
 
! Отговори
Та преди 3 години
толкоз по въпроса за братята. Било то сърби ли македонци. Северни, южни или каквито там се водят. Неблагодарни, вероломни и зли. Никакъв ЕС за тях!!! Блокиране да дупка, и привикване в поделенията на МВР на всички макета намиращи се на територията на Р България. Да дават отчет с какво се занимават, да бъдат респектирани и след това шут в *** по посока на държавичката им!
36
0
 
21
 
! Отговори
Този преди 3 години
Стерво Педаловски е по-подъл от отровна змия! Нищо, албанците ще го вкарат в пътя!
35
0
 
13
 
! Отговори
След дъжд-качулка преди 3 години
Ковти впечетлението остава!
34
0
 
7
 
! Отговори
сериен таквоз преди 3 години
До Анонимен 23А той като се притесни,и ще си скъса крачола от местене!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
28 Само *** размаахват среден пръст на България от премиерския пост в РСМ.
32
1
 
15
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
освен протоколното ,,осъждане ,, кога ще има реално осъждане за палене на Българското знаме , това е 2 ри случай за няколко месеца ..... вето вето и пак вето сърбомански северджанци и много поздрави на майките ви
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осъдил бил.. ама във фейсбук. Сигурно и песен е изпал в.. банята.Важното е, че не го е направил официално, в големите им медии. Още много мачкане им трябва на макетата да разберат, че с тея просташки прояви за никъде не са
30
2
 
6
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Ще има много да гледаш как българските милиционери станаха милиардери с еврофондовете. Ще цъкат като швейцарски часовник.1
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
държавата от днес се нарича ВАРВАРСКА македония.
28
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не може да забрани горенето на знаме, нито Интерпол ще се занимава с такива глупости. Ако не искате да ви горят знамето, не бъдете идьоти.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стево не беше ли Стефан?Демек-Стефчо.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пендарофски нали вече веднъж каза, че Гоце бил българин, после му скръцнаха и се отметна.Жалка картинка са - сърби и руснаци си правят гаргара с тях.
25
0
 
13
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Кой ги е научил на това, ако не техните политици ?!! Рибата се вмирисва откъм главата !
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въпросните подпалвачи може да бъдат съдени задочно, не е проблем. има си канален ред за това. и не е нужно да да физически в България, нито да са български граждани. а после си има интерпол. и ще си останат до края на живота там, няма да смеят да излязат навън от страх да не бъдат арестувани и екстрадирани.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се издири подпалвача и да му се забрани влизането в България.
22
0
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Пендароффски ша ни...разплаче с неговите...декларации.Променете си законите и криминализирайте антибългаризма,другото са...кухи фрази.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Пендалевски, Заев и други политици в РСМ, когато изброяват етносите живеещи в държавата край Вардар, никога не споменават българите. Съдейки по издадените български паспорти на северомакедонски граждани, като включим членовете на семействата им, стават повече от 100 000.
20
0
 
22
 
! Отговори
zer преди 3 години
От 20г се правят на ни лук мирисали, извиняват се, осъждат; но кампанииите им с антибългарски политики си тече - то не бяха паметници, книги, учебници, филми и тн. И с цялата тази наглост наричат България 'агресор'!
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пендаровски, за кой ли път , Пенсаровски, само осъждане не е достатъчно. Докато президент, премиер, политиците в РСМ, разпространяват езика на омразата срещу България, отправят обвинения, сексистки обиди, среден пръст, заплахи и лъжи, кражба на българска история и език, паленето на българския флаг няма да спре.
18
0
 
29
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Няма нищо по-тъжно от това да гледаш как един народ гори собственото си знаме.