В Северна Македония изгориха българското знаме, България силно възмутена

Посланикът ни е направил остър устен демарш в македонското външно министерство
Обновена: 15 яну 2021 08:57 | 15 яну 2021 07:03, Елка Василева
560
В Северна Македония изгориха българското знаме, България силно възмутена
Снимка: ТВ21

По време на традиционния Вевчански карнавал в Северна Македония е запалено българското знаме, предаде БНТ.

Провеждането на карнавала е било отменено заради пандемията. Въпреки това участниците преминали през централната част на селото и това довело до безредици.

Силите на реда са се опитали да спрат тълпата.

Още по темата

Според кмета Сашо Янкоски всички имат вина за напрежението, но най-много полицията, която е изпратила прекалено много служители на реда.

Вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди на българския посланик в Скопие Ангел Ангелов да изрази пред правителството на Република Северна Македония силното ни възмущение от вандалския акт, съобщиха от МВнР.

Посланик Ангелов вече направи остър устен демарш в МВнР на Република Северна Македония.

Карнавалът във Вевчани /на 14 км от Струга/ е подобен на кукерския празник. Представленията се случват под открито небе, всеки има своята роля според маската, която носи, пеят се традиционни песни и се танцува. Според древната традиция в деня след фестивала маските, които са носени по време на карнавалните шествия, трябва да се изхвърлят и изгорят в огън – така се смята, че се унищожава злото.

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


560
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
469
9
 
17
 
! Отговори
До Тито 497 преди 3 години
Те бабите и дядовците ви ако могат да ви чуят сега, ще се обърнат в гро бовете си !
468
5
 
15
 
! Отговори
До 5-ко/494 преди 3 години
Истинска история значи такава, която е подкрепена от реални доказателства - като Българската, например !
467
14
 
9
 
! Отговори
Јосип Броз Тито преди 3 години
До БунгарЕдинствен реален бугарски коментарПа до 1944 година на ко баба му и дедому биле писмени луе за де се чуствуваат и искажат како некое малцинство,мнозинство,народ,нациа?Тие кутрите сите наши претци биле измачувани во светските вони и османлиското ропство и гледале само да спасат жива глава и да го заштитат сопственото семествоСите ние денес треба да им бидеме благодарни на нивДа одиме по нашиот пат на стварае подобра иднина на инелектуслен начинПоздрав до цела Бугариа
466
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На времето ако руският цар не беше дошъл да ни освободи,днес половината балкани щяха да бъдат България.Идеалът на Ботев,Левски,Раковски и всички български възрожденци,с изключение на чорбаджиите ,,дядоивановци''.
465
7
 
13
 
! Отговори
До Бунгар преди 3 години
Турците ако са искали да манипулират, щяха сигурно да изкарат, че те са най-много, а те са преброени 2 пъти по-малко от българите - около 600 000. При това, повече от глупаво е да се мисли, че точно в ония години са искали да ни направят услуга - на такова нещо всеки сериозно-мислещ човек ще ти се изсмее в лицето ! А тия данни ги има също и в Encyclopædia Britannica за началото на миналия век (ако случайно не знаеш, британците открай време са били приятели с турците, а нас са ни недолюбвали).
464
7
 
14
 
! Отговори
До Бунгар преди 3 години
И въпреки това, ние в голямото ни болшинство сме признали тяхното право на самоопределение, но нека те да признаят истинската история, а не да я изопачават както сега !
463
7
 
13
 
! Отговори
До Бунгар преди 3 години
Не знам как точно е ставало (може и това да се научи) , но едва ли е трудно да се преброи население, което води предимно заседнал живот ! Факт е, че са преброени дори си ганите, евреите и власите, а за никакви "македонци'' дори не се спменава като етнос, само има една последна графа "други'', които наброяват общо около 60 000 за цялата област Македония ! Между другото, сърбите също ги няма между големите групи.
462
14
 
9
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Kак точно е ставало преброяването в Отоманската империя в която са били от 19 до 21 държави през целия и период от 5 века. Земите тогава не са ги разделяли по етнически принцип както е сега. За тях не е било възможно да различават така лесно Славяноговорящите народи на Балканите.Едва ли при преброяването е имало графа-етнос и всеки сам да е декларирал какъв е поради ниската грамотност на населението.Вадим статистика без подробности...т.е манипулативно.
461
1
 
3
 
! Отговори
До Тито 490 преди 3 години
Тук изобщо не става въпрос за плашене от вашия Тито, а само за исторически истини !
460
2
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Ей, (за вас двамата се отнася, и за други заблудени като вас), наричайте се и се имайте за каквито искате, но държавицата ви е основана през 1992 г., и оттогава започва нейната история - преди това няма такава ! Това е ДОКАЗАНАТА ИСТИНА , а иначе може да си твърдите, че идвате дори от Марс, или дори че първи сте населили Земята, но вашите измислици просто НЕ ВАЖАТ ! Точка.
459
1
 
3
 
! Отговори
До 5-ко преди 3 години
Прощавай брат, в каква валута ти плащат - в рубли или динари ?
458
0
 
0
 
! Отговори
До 484 преди 3 години
Извинявам се , 19-годишен !
457
2
 
7
 
! Отговори
До 5-ко преди 3 години
Сега остава да ни убедиш, че снегът е черен, и че котките лаят като кучета, и всичко ще си дойде на мястото !
456
0
 
4
 
! Отговори
До 484 преди 3 години
Единственото, което грешиш в коментара ти е, че Тито не е бил роден през 1911г. - всъщност тогава той е бил вече 21-годишен.
455
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
османлиските пописи не биле баш точни ....хахаха..от 1,4 милион население..малко се объркали османците с 1,2 милиона..не баш, ама около :)..не съседе, просто през 1911г. не е бил роден Тито. и немало кой да им каже на османците да как да я пишат бройката а и да създадат македонците..ама вие си вярвайте и стойте тогава извън европейския съюз
454
1
 
3
 
! Отговори
До Тити/475 преди 3 години
Две държави, но няколко народа - български, гръцки, сръбски, турски, албански !
453
1
 
3
 
! Отговори
До 5-ко преди 3 години
Бе ти не разбра ли, че никой не ти се връзва на лъжите ?! Айде къш !
452
2
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Оставяйте ги тия злобни, коравовратни, и самозабравили се в лъжите люде, изобщо не трябва да се занимаваме повече, тях Господ ще ги наказва ! Мислят си, че те на нас са ни притрябвали, що за горделивост и глупост !
451
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До осип Броз ТитоДругарю (сръбски), нека да ти изясня българската позиция, тъй като или не си наясно, защото някой ти е "налял" едни определени мисли, или се правиш на ударен:1) България ОТДАВНА ви е признала държавата, езика и нацията2) България е дала да се разбере откога тези неща съществуват реално: държавата ви от 1991ва, езика ви от 1944та, нацията ви .... откакто сръбско-руската пропаганда ви направи това, което сте сега.Нещо неясно?
450
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
съседите от ВАРВАРСКА македония, защо не си седите по вашите форуми? гледайте си я там югославията (дето вече не съществува) и 'со здравье'. ние със 3 годишната ви държава 'северна македония' нямаме договор, даже и косово е три пъти по-стара държава от вас.