COVID-19 е изкуствено създаден, чипират ни… Вярващите в конспирациите

Над три четвърти от хората на Балканите се доверяват на такива слухове
Обновена: 17 яну 2021 20:32 | 17 яну 2021 14:30, Камелия Цветанова
205
COVID-19 е изкуствено създаден, чипират ни… Вярващите в конспирациите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над три четвърти от хората на Балканите вярват в конспиративните теории около коронавируса и ваксината срещу него: създаден е специално да унищожи човечеството, а чипирането гарантира абсолютната власт в света, пише Дойче веле.

Колкото повече се разраства пандемията, токова повече стават и свързаните с нея конспиративни теории - много популярни и в балканските страни. В Сърбия, например, само за 24 часа над два милиона души се регистрираха за участие в една правителствена инициатива. Но не за имунизация срещу COVID-19, а за получаване на еднократна финансова помощ заради пандемията - около 100 евро. Интересът на сърбите към ваксинациите е значително по-слаб, а причина за това са ниското доверие към правителството в Белград и много популярните в страната конспиративни теории и омаловажаването на заплахата от COVID-19, посочва "Зюддойче Цайтунг".

От началото на тази седмица сръбските граждани могат да се регистрират онлайн, че желаят да бъдат ваксинирани. В края на първия ден готовност да се ваксинират бяха заявили 70 хиляди души, още толкова кандидати се събраха до сряда. Актуални изследвания сочат, че над три четвърти от населението на Сърбия, както и в повечето други страни на Балканите, вярват, че Китай или САЩ са създали вируса, който фармацевтичната индустрия или Бил Гейтс разпространяват, за да могат да контролират световното население чрез ваксинациите, които междувременно започнаха.

Картината не е много по-различна и в съседните държави. В Румъния например само половината от населението на страната смята да се ваксинира, а в България желаещите са още по-малко - между 30 и 35 процента, както каза в интервю за "Евронюз" главният здравен инспектор Ангел Кунчев преди старта на имунизационната кампания. А германският "Зюддойче Цайтунг" допълва картината с още едно число: едва всеки пети учител в България е готов да се ваксинира срещу COVID-19. Много показателен е и още един пример: в една белградска детска болница абсолютно никой от медицинския персонал не е пожелал да се имунизира, посочва изданието.
Освен това - не всички балкански държави разполагат с ваксини. В Косово и в Черна гора първите дози се очакват най-рано в края на януари. Албания пък съвсем наскоро получи първите 10 000 ваксини, което стана причина министър-председателят Еди Рама да обвини ЕС, че "мисли само за себе си". Но и там, където ваксините ги има, склонността към имунизация е ниска - най-вече заради изпитваното голямо недоверие към новия препарат.

Една от причините за омаловажаването на заплахата може да е свързана с лекото подобряване на общата пандемична картина в тези страни. Но експертите предупреждават, че това бързо може да се промени. Както и - че скептицизмът относно ваксинирането срещу COVID-19 може да има сериозни последици за цялото общество. Добре известно е, че за постигането на траен ефект е необходимо имунизирането на поне 70 процента от населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
24
 
! Отговори
Случайност? Да, бе преди 3 години
Нашествието на COVID-19 в САЩ изигра същата роля за поражението на Доналд Тръмп на президентските избори през 2020 г., като ролята на присъствието на Червената армия в България за политическата промяна на девети септември 1944 г. Факт е, че Тръмп обвини Китай в бездействие довело разпространението на вируса до пандемия, докато Конгресът на САЩ, доминиран от т.н. демократическа партия отхвърли тези обвинения. Дали такъв незаменим съюзник на кампанията на Бай Дън като COVID-19 падна от небето?
149
5
 
17
 
! Отговори
Нео преди 3 години
"Доброволната и напълно безплатна ваксина" ще стане задължителна за хора които чакат на заплата
148
1
 
18
 
! Отговори
Додо преди 3 години
пише Дойче веле.================Ясно.
147
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 149Не само Волтер....Боб Тайлър казва, правителство не дава свобода, то може да взима такава само! Пак ще ме изтрият заради това, ама все някой ще го прочете!
146
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е конспирация , а самата истина ! До 2-3 години ще разберете ;)
145
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро прочетох това: "Колцина знаят, че терминът конспиративна теория е въведен от ЦРУ за мигновено компрометиране на всички алтернативни версии за убийството на Джон Кенеди?" ..Ами признавам си, не го знаех. Но така стават още по-жалки хората, които наричат нещо "конспирация". Макар и да не знаех, че този термин е измислен с манипулативна цел, това да се нарече конспирация нещо никога не ме е карало да отхвърля информацията без да я проверя.
144
3
 
40
 
! Отговори
Баламурник преди 3 години
Всичко дето уж беше конспирация миналата година, изведнъж се оказа самата истина. А за тая пландемия има видеа от много години.
143
3
 
14
 
! Отговори
ИНЖЕНЕР преди 3 години
До: номер 159Е да, ама другарят Локумчев ти казва: "Ако не вярваш, че Великата Октомврийска Социалистическа Революция" е била най-прогресивната, която е донесла мир и благоденствие в Съветски Съюз, то значи си фен на конспиративните теории!Аналогично - Ако не вярваш в противоеоидемичните мерки и ваксините срещу "страшния" коронавирус, то значи си фен на конспиративните теории!
142
4
 
19
 
! Отговори
ИНЖЕНЕР преди 3 години
Абе другарят Архангел Локумчев да си завре дипломата... където Слънцето не може да огрее!!!И ние като Вуте не ручаме доматите с колците!Чиповете са огромни - виждат се с просто око а не с микроскоп, инжектират се подкожно, а не мускулно и се напипват под кожата!Другарят Локумчев да не ни занася, че сме вярвали в глyпocти, защото виждаме че ни занасят - ваксините са нови и недостатъчно добре разработени, не сме глупави и го знаем това!
141
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не вярвам в конспирации, само в статистики:2017: Германия, 25000 жертви на грип.2020: Германия, 31000, ковид и грип.
140
14
 
13
 
! Отговори
били простакоФ преди 3 години
Преди 3 месеца имунизационните паспорти бяха конспирация...Тези паспорти съществуват поне от 100 годиниИдиот.
139
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам, че ще ни трепят с ваксини. Слагане ваксините на детето си, аз се реваксинирах на скоро за тетанус. Ваксините са спасили много животи. Но конкретно за ваксината срещу ковид нещо не ми вдъхва доверие. Най-вече че до сега не са слагали никога РНК ваксини. Баба казваше - първата катма е за кучето :). Не ми се рискува да съм опитно зайче
138
8
 
27
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Модерна" призна: - MRNA Jabs са Операционна система, предназначена за програмиране на хора, която да превърне клетките им в ефективни с-ми за доставка на лекарства.. Експерименталните инжекции, не са традиционни ваксини. Новите ИРНК ваксини са програми за зависимост, предназначени да манипулират човешките биологични Функции. Учените се опитват да хакнат хората с биоинформация и да направят популациите зависими от технологията. Модерна" дори нарече своята mRNA платформа Софтуер на живота.
137
3
 
54
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Конспирациите са нещо хубаво, защото те пораждат съмнения във властта. Гражданите са длъжни да се съмняват в управляващите. Волтер е казал: Властта покварява, а абсолютната власт покварява абсолютно.
136
2
 
25
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Клаус Шуаб (свтовен икономически форум) има цяла глава за импланти в книгата си за грейт рисет...конспирация?Преди 3 месеца имунизационните паспорти бяха конспирация...
135
2
 
26
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Повтарям се, но "теория на конспирацията" е термин милитизиран от ЦРУ по време на иран контра скандала. Използван да се дискредитират журналисти изобличаващи агенцията...Факт! Тогава е имало Журналисти.
134
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем в Края на дните, Антихристът дойде,Забавлявайте се!
133
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде на Зомбиленд! Сега от Пентагона като пуснат ХААРП-а на всички ваксинирани ще им светнат очетата в червено и като в "Аз, роботът!" ще почне кютек между хора-боти и хора -без боти.
132
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус ковид не съществува!Преименуваха грипа и ви направиха на м.а.й му.ни.
131
5
 
23
 
! Отговори
Между преди 3 години
Другото, според учени не друго, а нано частиците са най-пазената тайна на двете ваксини.