COVID-19 е изкуствено създаден, чипират ни… Вярващите в конспирациите

Над три четвърти от хората на Балканите се доверяват на такива слухове
Обновена: 17 яну 2021 20:32 | 17 яну 2021 14:30, Камелия Цветанова
205
COVID-19 е изкуствено създаден, чипират ни… Вярващите в конспирациите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над три четвърти от хората на Балканите вярват в конспиративните теории около коронавируса и ваксината срещу него: създаден е специално да унищожи човечеството, а чипирането гарантира абсолютната власт в света, пише Дойче веле.

Колкото повече се разраства пандемията, токова повече стават и свързаните с нея конспиративни теории - много популярни и в балканските страни. В Сърбия, например, само за 24 часа над два милиона души се регистрираха за участие в една правителствена инициатива. Но не за имунизация срещу COVID-19, а за получаване на еднократна финансова помощ заради пандемията - около 100 евро. Интересът на сърбите към ваксинациите е значително по-слаб, а причина за това са ниското доверие към правителството в Белград и много популярните в страната конспиративни теории и омаловажаването на заплахата от COVID-19, посочва "Зюддойче Цайтунг".

От началото на тази седмица сръбските граждани могат да се регистрират онлайн, че желаят да бъдат ваксинирани. В края на първия ден готовност да се ваксинират бяха заявили 70 хиляди души, още толкова кандидати се събраха до сряда. Актуални изследвания сочат, че над три четвърти от населението на Сърбия, както и в повечето други страни на Балканите, вярват, че Китай или САЩ са създали вируса, който фармацевтичната индустрия или Бил Гейтс разпространяват, за да могат да контролират световното население чрез ваксинациите, които междувременно започнаха.

Картината не е много по-различна и в съседните държави. В Румъния например само половината от населението на страната смята да се ваксинира, а в България желаещите са още по-малко - между 30 и 35 процента, както каза в интервю за "Евронюз" главният здравен инспектор Ангел Кунчев преди старта на имунизационната кампания. А германският "Зюддойче Цайтунг" допълва картината с още едно число: едва всеки пети учител в България е готов да се ваксинира срещу COVID-19. Много показателен е и още един пример: в една белградска детска болница абсолютно никой от медицинския персонал не е пожелал да се имунизира, посочва изданието.
Освен това - не всички балкански държави разполагат с ваксини. В Косово и в Черна гора първите дози се очакват най-рано в края на януари. Албания пък съвсем наскоро получи първите 10 000 ваксини, което стана причина министър-председателят Еди Рама да обвини ЕС, че "мисли само за себе си". Но и там, където ваксините ги има, склонността към имунизация е ниска - най-вече заради изпитваното голямо недоверие към новия препарат.

Една от причините за омаловажаването на заплахата може да е свързана с лекото подобряване на общата пандемична картина в тези страни. Но експертите предупреждават, че това бързо може да се промени. Както и - че скептицизмът относно ваксинирането срещу COVID-19 може да има сериозни последици за цялото общество. Добре известно е, че за постигането на траен ефект е необходимо имунизирането на поне 70 процента от населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
23
 
! Отговори
Говорит Москва! преди 3 години
Катерин Фитц: Мислех си за всички тези хора, които, поради една или друга причина, се поддадоха на триковете на Mr.Global и сами започнаха да си копаят гробовете. Това е любимият похват на психопатите да те доведат до твоето собствено доброволно самоубийство. Искам да им кажа, че най-страшна не е смъртта, а загубата на Вашата безсмъртна душа. Изправени сме на много важен кръстопът. Има само два пътя. Кой от тях ще поемете зависи дали ще ни има като човеци.
129
6
 
14
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
По време на така наречения социализъм в България се опитваха другарите да ни внушат , че "гнилия" запад се опитва да ни завладее икономически , да ни промие мозъците , да ни саботира по пътя ни към "светлия комунизъм" да отнеме "великите ни постижения" с две думи да ни унищожи , та това бяха тогавашните конспирации , които както и сега бяха смешни , защото представете си задоволения западняк ще си развали рахатлъка и ще тръгне да прави поразии на окъсания източно европеец . А работна ръка аааа ?
128
2
 
37
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
По мои спомени 2015 ни обвиняваха на Балканите, че сме расисти, шовинисти, недемократични, нетолерантни и прочие изчадия, щото не искаме бежанци. А ние им казвахме, че 500 години сме имали "мирно съжителство" и ги познаваме прекрасно. Е, сега и те ги опознаха. Та и тук така - ще поживеем и ще видим, може и да грешим за ваксините, знае ли човек
127
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на Путин не се надайте.Путин си е евреин и държи руснаците в "партер", те не са се вдигали от тази поза.Русия подивява, ЕС се претопява от диваци и КОВИД е само брънка в падението на бялата раса, която винаги е проявявала канибализъм.
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има ваксина.... Взимате една или няколко и хоп под микроскопа. Сега ще налазят чак кпндпирациите, че няма да ги видят, че се крият преди употреба и че пробите са манипулирани и т. н. Няма софтуер, който да управлява наночастиците на такова ниво. Хората още се опитват да ги накарат да носят лекарствата на правилното място при това не много успешно...
125
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То, ако ставаше с "хляб и зрелище", да сме все още в пределите на Римската империя.Трябва и акъл, евроатлантически братя!Като само "пре-е-ба-ва-те" всичко живо в г-ъ-за,Нищо добро няма да се пръкне!
124
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само е създаден артефициално, но и е разпространен артефициално с цел контрол над масите.В интерес на истината освен чрез страх до ден днешен няма друг начин да се контролират масите.
123
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо, проектът МКУЛТРА е преди 60 години, защо да няма нов подобен?!Винаги става дума за власт.Причината за краха ни е в кризата на елита. Цялата евроатлантическа цивилизация е в криза иВсяка цивилизация като го удари на удоволствия, разврат и безделие-загива.
122
2
 
44
 
! Отговори
гущерчо преди 3 години
Един китаец изял един прилеп и заразил целия свят........айде няма нужда да ме убеждавате в какво да вярвам !!!
121
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 124 Ako живеещ в бъдещето , може и да става това В настоящето няма още внедрени подобни технологии , за да осъществят описаните от теб неща
120
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарочно се подиграват на "конспирациите". Та когато дойде моментът, никой да не вярва в конспирацията. Така умните, светнати тарикати ще паднат в мрежата на собствения си ум.
119
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало конспирации... А войните какво са?
118
26
 
6
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Балканопитеците са изклюително умни и разкриват всяка една консипирация. Не мож ги излъга. Затова са и преуспяли във всяка една сфера. Хахаха :)
117
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А една от най-големите конспирации е, да ни убеждават че нямало конспирации.
116
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само наивници вярват че няма конспирации. Всяка война е конспирация.
115
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
china social credit systemСега в Китай, скоро и другаде. Тества се за употреба в САЩ и Европа.Нямало конспирации. Конспираторите били нам кви си. А "1984" на Оруел и "Прекрасният нов свят" на Хъксли са вече тук. Първата антиутопия е факт - Китай. А разни наивници още ни убеждават, че нямало конспирации. Че нямало нов ред. Управлявали ни едни свестни, честни хора, дето ни мислели само доброто... Не виждате ли какво става по света? Нямало конспирации... Наивници.
114
7
 
19
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Преди употреба на ваксината я прецедете през ситен гевгир - чипът остава в гевгира .
113
14
 
7
 
! Отговори
джамбазов преди 3 години
Все си мислех, че сме нещо повече от една Индия, но коментарите тук ме убеждават в противното.
112
7
 
13
 
! Отговори
Православен профан преди 3 години
Чипират ни и ни лъжат,че са кацали на луната и че земята е кръгла.
111
1
 
1
 
! Отговори
H преди 3 години
Има нещо верно