Български и македонски историци се договориха за протоколите

Разговорите - онлайн, предстоят спорни моменти, заяви проф. Димитров
23 яну 2021 08:37, Петя Славова
100
Български и македонски историци се договориха за протоколите
Снимка: БГНЕС

Представители на Смесената българо-македонска историческа комисия се договориха за текстовете на протоколите от предишни заседания на Комисията, предаде БГНЕС.

Още по темата

"Постигнахме съгласие за подписването на протоколите от 9-та среща. Започнахме работа и по протокола от 10-та среща, там има доста спорни моменти. Някои неща изчистихме, но все още има работа по този протокол", заяви проф. Ангел Димитров, съпредседател на Комисията от българска страна.

Разговорите се проведоха онлайн, носеха технически характер и не се обсъждаха исторически въпроси по същество. В тях взеха участие по трима представители от българска и македонска страна.

12-та среща на Смесената българо-македонска комисия ще бъде в края на февруари. Тя е насрочена за последния четвъртък и петък на месеца.

"Ако позволяват условията от здравна гледна точка, срещата може да се проведе в София. Ако не позволяват условията, ще бъде онлайн", добави проф. Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
16
 
! Отговори
Додо преди 3 години
От неграмотност ли, от наколенничене пред антибългарските, антихристиянски елити и техните НПО-та ли, но да употребявате термините македонски, македонската и Македония, когато иде реч за югославския тумор край Вардара е национално предателство и богохулство. Засрамете се!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помня как беше подписан договора на Македония с Гърция . Величия от цяла Европа .А нашия - в кръчмата на Банкя .Както откриването на Турски поток , с карикатура на Бойко Методиев Борисов , акварел !
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то договорките са ясни. ние винаги правим отстъпки, ония си държат на измишльотините. и така, докато ни прелее чашата.
4
5
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ПРОЧЕТИ ПОЛУГРАМОТНИЯ ДОГОВОР НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ С МАКЕДОНИЯ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ПРОБЛЕМА !!!ЗАДНИТЕ БАЛКАНИ СА ГОЛЕМИ ЗА ТУЛУПА С ДЖИПКАТА !!!
3
1
 
23
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
А какво значи македонски историци?
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми от македонци.
1
11
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ДО СЕГА В СПИСЪКА НА ВОЕВОДИТЕ ЧЕТНИЯ НОМЕР БЕШЕ БЪЛГАРСКИ , А СЕГА ....... НЕЧЕТНИЯ !!!ДОГОВОРИЛИ СЕ ???!!!ПОЗОР СИ ТИКВО !!!