Турция се надява да стане десетата по големина икономика в света

Ердоган: Повече от половината мегапроекти по света са у нас
7 фев 2021 16:47, Анисия Иванова
337
Турция се надява да стане десетата по големина икономика в света
Снимка: БГНЕС

Турция участва в големи инвестиции и проекти, надявайки се да стане една от 10-те най-големи световни икономики в света, заяви президентът Реджеп Ердоган, цитиран от “Анадолската агенция“.

"За да превърнем страната ни в една от 10-те най-големи икономики в света, ние се насочихме към по-големи инвестиции в по-големи проекти", каза Ердоган по видеовръзка по време на церемонията по откриването на мост в източната провинция Малатия.

Днес Турция сама по себе си реализира повече от половината от всички мегапроекти, изпълнявани в света“, добави Ердоган, пише "Фокус".

Той каза, че страната се стреми да влезе в бъдещето с космически технологии, високотехнологични изделия и изкуствен интелект.

"Със смелостта, която черпим от нашата силна инфраструктура, ние постоянно повишаваме целите си във всяка област, увеличаваме капацитета си и особено разширяваме новите производствени площи," каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
2
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До Хвалипръцковщина,Тези данни, които ги даваш, са БВП по ППС! При БВП по номинал са на 19място, а не на 13-то! Както казах, то по БВП по ППС и Русия я дават на 6-то място, веднага след Германия, ама дали е така? Малко обърках на предния си пост- писах пак номинал, вместо ППС, ама както и да е!
228
12
 
4
 
! Отговори
От бай Тошо преди 3 години
ЧИБА!!! Анадолски шебеци.!.
227
7
 
4
 
! Отговори
Хвалипръцковщина, преди 3 години
за да се успокоят турците,обезпокоени от голямата инфлация и боксуванетона икономиката им.Малко цифри(данни от 2019 г,преди стресовете в турската икономика,предизвикани от западен натиск,заради агресивната политика на Еркъм Ирак,Сирия,Либия,Гърция,ЕС и САЩ):World factbook-по БВП-място в света-10.Бразилия с 3092 млрд$;11.Италия с 2562млрд$;12.Мексико с 2525 млрд$;13.Турция с 2371 млрд$.Разликата от 13 до 10 е над 700 млрд$,коятоза момента Турция няма как да прескочи.Не знаем и как ще влияе К19
226
4
 
9
 
! Отговори
до 274 преди 3 години
Нещо си в грешка. Руската и турската икономики и политики са несъпоставими, както ти се опитваш да слагаш знак за равенство.Имаш много здраве от Арам Бохосян - арменския свещеник.
225
20
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Десетата икономика, ама отзад напред.... Руската и турската лира по 2 стотинки :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
224
18
 
15
 
! Отговори
ХАХАХАХАХ преди 3 години
С ШИЕНЕ НА *** НА ИШЛЕМЕ
223
18
 
14
 
! Отговори
реджеп акбар преди 3 години
Слава на великият реджеп!Един е реджеп, а аллах е негов пророк!Иншаллааа!!!
222
9
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
г-н Борисов...г-н Министър-Председател на ограбената ми Родина...до кога платени агенти на чужди държави,национални предатели на които плащате през службите от нашите данъци...ще им позволявате да ни унижават като Народ...да наричат Народа ни рая...страх ли ви е или сте зависим...раята оцеля 500 год. кланета и убийства г-н Борисов,раята жерта най-достойните си синове за да ви има...и децата ви г-н Борисов...къде ще сте на 3-ти март с шкембе войвода и ония измекряр Симеонов...г-н Борисов..?
221
9
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Чукундуру лево еничарче...наследници сме на Андрешко...прочети го...осъзнай го и пак се включи в лъжите на ДПС пропагандата...Силен и Смел Народ сме...никога не сме били "матрял" както ни вменява авера на пиИвски...парите и златата ви нямат стойност...Честта и Достойнството са ценностите на Народа на България/неграмотен и платен,справка гугъл...ако се справиш надъхан ***/Бог да пази България!!! Справедливост!!!Законност!!!или Смърт!!!
220
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До ...рая са ...майките и бащите ви...и децата ви ще сте рая,вие ходите на поклонение у сръбско...удобно забравили как убиваха мюсюлмански деца и жени със снайпери...удобно забравили как децата ви са роби в ЕСССР...само факти
219
10
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Чукундуртролче на ДПС си....явно предизборно Ердоган ви е купил...!1400г имаме Държава...Царе като Цар Симеон Велики...няма аналог в престъпната ви империя,...и ей така от нищото предадени от еничарите политици туко виж вземем та си върнем териториите...медии,политици зависими,агенти...фили...фоби...знаем ви...ще ви съдим...ще ни има...Децата ни ще имат България...дома на предците ни!!!...Елате ни!!!
218
8
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Чукундурта Националният ни герой ли бре ДПС ефенди...сам се жертва...като пример за 7-те ми милона братя...показал ни как да Обичаме Родината си,как да се Борим за оцеляването на децата ни...ама ефенди...500 г. не можете ни убиете...нямате толкова ятагани...нищо,че сте много...ти ми кажи как управленци с пари убиват децата на Турция...Велика и Силна държава паднала в плен на обслужваща интересите на една малка прослойка хора...Турският Народ е превърнат в роби да пазите власта...у нас също..
217
1
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До пущинякто и Хитлер щеше да вземе суровините на СССР...ама се самоуби...хляб ти трябва и за закуска,за обяд и вечеря...проценти,измислени ценности...та пари...та коли...та почивки...не лекуват и не се ядат...фалшива ценност,алчни богаташи назначили политици превръщат света ни в гробище...а познайте до три пъти кои ще са погребаните???...и им плащаме...мъртъвците...ядат мъртва плът...какъв срам за човеците...какъв позор...Бог ни е последната Надежда!!!Справедливост и Образование...Законност!
216
5
 
6
 
! Отговори
Амчъкистанец преди 3 години
До като някой страни се развиват,България вечно копае на дъното по всички параграфи!
215
8
 
10
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До анонимен 261,Ти пък, от турци извинение, я по сериозно! Само Ердоган, през зъби му се наложи да се извини на руснаците за сваления самолет, че първо Турция потъна в развалени домати, второ че плажовете по Анталия пустееха, трето че не му беше ясно какво му мислят Путин и руските генерали!
214
5
 
6
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
За десетото място по номинален БВП доста трябва да се напъват! В момента се варят за 18-то място със Саудитска Арабия! Виж по номинал са малко по-напред, ама то по БВП по номинал и Русия я дават че почти е настигнала Германия, ама кой ли им вярва на тези стъкмистики!
213
10
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Те Арменците искаха извинение,И Турците преди 2 месеца в Карабах - Утрепаха още 20 000ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
212
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция кога ще ни се извини за 500 години съсипване на българите.
211
7
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Ердоган миналата седмица откри 40 завода на Куп, защото са много и на Купчинки ги открива , Така се казваше и Откриването* 40 нови завода*,Стандартните не ги броим , но има и по различни - завод за литиеви батерии, комплекс за Композитни Авио- Части ,Затвод за Производство на Машини - за Военна Промишленост , Пусна във Вода една Военна Фрегата ,И много други........Чак стана ДосадноХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
210
11
 
15
 
! Отговори
... преди 3 години
Велик род, велик народ. Гордея се, че съм ТУРЧИН! Управлявали сме територия на 3 КОНТИНЕНТА в продължение на 4 века, от Виена до персийския залив и индийския океан...и от Крим и Кавказ до Мароко...а някой ''велики'' народи се гордеят, че са били на три гьола за 30-40 години с прекъсване за едно бързо 2 вековно робуване на друг по велик народ...и сега тука правят фасони и мурафети...хммм, на големите не им пука за мнението на раята...