В опит да спасят бизнеса - безплатни нощувки в гръцки курорти

Предлат да поемат и разходите за PCR теста
45
В опит да спасят бизнеса - безплатни нощувки в гръцки курорти
Снимка: Pixabay

Гръцки хотелиери вече започнаха офанзива за привличане на туристи за летния сезон. Най -примамливата оферта е при резервация на три нощувки, да получим четвърта напълно безплатно. Същият бонус ни очаква и ако си резервираме 5 вечери в апартамент, пише "Монитор".

В социалните мрежи изобилстват и други оферти за почивки в южната ни съседка, с които хотелиерите в страната се опитват да възстановяват поне част от приходите си, намалели с 80 на сто заради пандемията.

Сред примамливите предложения е престой в луксозен апартамент в Аспровалта – едва на 120 км от България. Мястото е с капацитет шест души, като за тях е осигурен и безплатен паркинг. Ако решим да потеглим към гръцкото море веднага след отварянето на границите, ще трябва да броим по 120 лв. на вечер за целия апартамент.

С навлизането в активния летен сезон цената се покачва – така през юли нощувката ще ни струва 120 лв., а през август – 140 лв.

Четири нощувки в хотел в Санторини пък ще ни излязат 495 лв. на човек. Автобусната екскурзия е планирана в периода 20 – 26 юли като освен престоя и закуската, в нея влизат още фериботните такси.

Организаторите са помислили и за допълнителните разходи покрай задължителния PCR тест. Те гарантират, че напълно ще поемат цената му, като ще попълнят онлайн и декларацията с QR код, необходима на всеки чуждестранен турист при влизане в страната.

В Гърция планират да приемат летовници от близо и далеч само срещу отрицателен PCR тест. Така задължителната до момента 7-дневна карантина ще отпадне за всички желаещи да плажуват по бреговете на Егейско море. Южната ни съседка се готви даотвори отново границите си за чуждестранни туристи от 1 юни 2021 г., съобщиха медиите в Гърция.

В ”плана за безопасно пътуване” на страната влизат и ваксините срещу COVID-19. Именно започналата имунизация срещу вируса в Гърция и държавите, чиито граждани най-често я избират за своята лятна почивка, връща надеждите за осъществяването на добър летен туристически сезон. Гръцките власти и представителите на хотелиерския бизнес разчитат, че ваксинирането срещу COVID -19 ще направи пътуването по-безопасно. Според тях предоставянето на сертификат или паспорт за ваксинация ще дава възможност на чужденците да се придвижват свободно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Другият път преди 3 години
На море в Гърция - само на зима.
37
10
 
3
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БЪЛГАРИТЕ ХОДИМ НА МОРЕ В ГЪРЦИЯ - ЗА ДА СЕ ПОХВАЛИМ 4Е СМЕ БИЛИ НА МОРЕ В 4УЖБИНА !!!!!!! А ТОЛКО СЕЛЕНИЯ И ПРОСТОТИЯ НЯМА НИКАДЕ ОТ ГЪЦИЯ !!!!!!!!
36
1
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Проблемите на гърчовете изобщо не ни интересуват,а пср-тестовете могат да си ги заврат там,където слънце не огрява.
35
0
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
"за хотелите в сивия сектор дори да не започваме- те вече фалираха де, което са чудесни новини"Така фалираха, че тарикат хотелиерите си разшириха бизнеса, винаги бил в сивия, чак черен сектор !
34
1
 
5
 
! Отговори
... преди 3 години
Те гърците поне са прости и ще уважат на некой си на личния лекар уверението за ваксинация...Валиден тест за антитела ще поискат. Ако *** и там почне да фалшифицира ще почнат да боцкат по границите, както стана с PCR. И пак ще се напълни, защото мутро/*** не е оферта!
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може ли да си носим храна от къщи?
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ми дреме.Който си има бизнес, да си го спасява.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До някой 22Батко ти знаеш ли къде е черна гора? пътувал ли си някога подгорица - софия? 10 часа балкан яко, 500км път. До морете + 1 час, *** тея завои, за 10 часа съм до закиндос, път само по магистрали, без трафици, камиони и завои. За водата и храната няма да говоря.
30
6
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Това с моретата е само за семейства с малки деца. За какво ми е като съм свободен електрон към настоящия момент да блъскам път, та било то и до Черноморието, като знам, че така или иначе няма да стигна до морето. Пак ще си пия по ресторантите и капанчетата около плажа и даже по бански няма да се съблека. Ако пък искам да се мокря ей на, в парк "Възраждане", Фъндата направи аквапарк за чудо и приказ. Хем ми е близо до нас :)))
29
5
 
4
 
! Отговори
верно преди 3 години
да пратят по 100 евро за 4 теста на калпак, пък ние ще си помислим дали да отидем ;)
28
5
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Да си ядат и продават имунизационните паспорти.Да пускат на борсата тестове,да си ги осребряват!!!Грък реве ли,целия свят трябва да се радва!!!
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно ГКПП , с километрични опашки и голямо чакане, ПСР тест, QR код, дрън, мрън, повече няма да отида в Гърция, докато има такива простотии. Истина е харесва ми по островите. Но не си струва всичката тая идиотия. Ние сме 4 човека, КОЛКО пари ще трябва да дам САМО за ПСР тест на границата?
26
4
 
8
 
! Отговори
Док преди 3 години
А има и друг вариант: отивате при личния, черпите го щото е ваш човек, вади той ваксината, мята я в коша и ви издава съвсем законен сертификат за ваксинация. Обзалагам се, че огромна част от народа ще направи тая схема.
25
6
 
14
 
! Отговори
Док преди 3 години
Трябва да бера душа за да дам отново на някой да ми бърка с клечка в носа. Само който не си е правил PCR тест не знае за какво иде реч да ти бръкнат до мозъка. Да, харесва ми да ходя в Гърция, но при тези условия да забравят. Няма шанс. За какво ни е измисления ЕС ако ще си слагаме такива ограничения? То по-зле от виза стана.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, друго си е в турция. Море, без пари, плаж без пари, хотели БРЗ пари, туркини по буркини и 60 девици...
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2020-та отидох и на нашето море за 10 дни в хотел с рейтинг 9.9 в booking. Хотелът- разкошен. Персоналът- перфектен. Гостите на хотела- на ниво. Но просто хората наоколо по плажа са кофти... Купил си Ауди А8 на 10 години и се мисли за милионер, а той- някакъв тираджия, който не може да си напише името. Простотията е навсякъде у нас. Кофти е, не става. А за хотелите в сивия сектор дори да не започваме- те вече фалираха де, което са чудесни новини.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо ще избера да бъхтя път до Черна гора и да се пържа през лятото, а няма да отида къмпинг, малък хотел или в планината?
21
7
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: Чоко (номер 17)Така е! Гърция ще фалира с бум и трясък! В Черна Гора между другото има страхотни природни забележителности, а морските им курорти са добре развити.Единствената пречка за туризъм беше планинския терен на почти цялата държава.Откакто обаче китайците започнаха да строят магистрала разчитам много на нея.Магистралата Бар - Боляре се очаква да бъде пусната поне частично от Подгорица до средата някъде. Гигантски мостови съоръжения, тунели, невероятно е, не като бойковите...
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са фалирали.
19
2
 
14
 
! Отговори
кирчо преди 3 години
Масов туризъм с рестрикции не се прави. Ще фалират.