Най-големият противник на България в РС Македония е женен за българка

Сестрата на Роза Мицкоски се появи в списъците за парламентарния вот
25 фев 2021 20:07, Нели Христова
124
Най-големият противник на България в РС Македония е женен за българка
Снимка: БГНЕС

Най-заклетият противник на всичко българско в РС Македония Християн Мицкоски е женен за… българка, предава БГНЕС.

Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение. Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица.

Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище „Димитър Благоев“.

Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин „ще направи дипломатически скандал в световен мащаб“. Сега обаче не е известно какъв скандал ще предизвика новината, че е женен за българка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките са сбъркани.Може ли до такава степен да им се наведат на сърбите, дето не струват 2 пари.
76
16
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Emi sigorno skembe voivoda im go e prodal srestu 5000 tova grazdanstvo. Inace koga govorim s blgari govorim po blgarska oti vie ne razbiraete makedonski be a nali bese edin ezik.Tova do nekade govori i za intelekta
75
2
 
16
 
! Отговори
саки преди 3 години
На Балканите ,само Сърбия и РСМакедония нямат излаз на море. Единствено те.
74
0
 
17
 
! Отговори
Joan преди 3 години
До ДианаВ Добруджа българите са си българи. Не са смесени с турци. Освен чисти етнически турци има и доста ислямизирани роми, които си живеят в гетата и селата, както навсякъде из България. Българите там нямат нищо смесено с останалите. Освен това добруджанците не разбират манталитета и поведението на македонците. Чувстват се чисти българи. На добруджанеца македонският език му звучи като сръбски с отделни български заемки.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** Скандалжиски е тоя капутник..
72
0
 
0
 
! Отговори
Диалектика преди 3 години
Противоположностите се привличат и обичат.
71
3
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
И бойчето е най голям противник на комунистите а още е партиен член
70
2
 
10
 
! Отговори
Djo преди 3 години
Да им се отнеме граждансвото
69
0
 
10
 
! Отговори
От преди 3 години
От коментарите които виждам тук,или хората имат липса на интелект,или нямат достатъчно образование или просто си пишат глупостите без да се замислят. Като цяло много добре за политиците,повечето.са.подходящи за манипулация. За да се доверие на каквато и да е статия ,първо трябва да видите от къде идва информацията. А вярна или почти вярна информация има в научните публикации,всичко друго е интерпретация и настройване на хората с определена цел.
68
0
 
3
 
! Отговори
до 53 преди 3 години
Като ви чете човек ще си помисли, че българите са някакво малцинство в Добруджа. Според последни официални данни българите в Южния Добруджански район са 68%.Района с най-малък процент от българи е Кърджали - 25.86%. Следващите са Разград с 39.32% и Търговище с 48.31%. После са Силистра 53.60% и Шумен 55.08%. След това Сливен с 67.19% и Добрич 69.12%. Всички останали са от 71% нагоре.Най-временен проблем е Кърджали и то с огромна преднина. След това останалите две области с под 50%.
67
1
 
5
 
! Отговори
Генетичните преди 3 години
Генетичните проучвания са публични. Може да ги откриете в Интернет пространството. Има ги на български език,но има такива и на английски. Имам също.и обобщения и заключения за същите.Може да ги разгледате подробно,но може да прочетете само заключенията. Ще.откриете много интересни факти. Аз познавам хора също така ,които сами са си правили генетични анализи.Като цяло остават разочаровани от резултатите. Генетиката е точна наука в сравнение с историята или по-точно политизираната история.
66
3
 
3
 
! Отговори
До Пияния помак - 51 преди 3 години
Нали това казвам, бе спициалис!За чий ... ще им българския след 10-20 години? Да си говорат дома, нали.Но обществото е толкова динамично вече, че още малко остава да почна да пазарувам от гръцки сайтове. Толкова е малко - само да оправят доставката! Та и тези помаци. Не говоря със тях по религиозни причини. Както и със български помаци.
65
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна, няма да им даде нищо, защото руските кучета, от сервия се бият срещу тяхната независимост и убиват украинци. Само бой по свинарите. Украйна е най- голямата страна в Европа и тя мрази сърбия.
64
4
 
14
 
! Отговори
УГ преди 3 години
Има разлика да не харесваш една нация и политиката от това да си харесаш жена.Аз съм арменец женен за туркиня , но мразя Ердоган и политиката на страната им. Жена ми е истинско злато и не ме интересува от къде е ....
63
3
 
11
 
! Отговори
Няма преди 3 години
Няма термин по-малко или повече Българин. Гените и гражданството са различни неща. А да не говорим за лоялноста към държавата, това вече е трето и най-важното нещо. Може да нямаш и грам български гени , а да си най-лоялния и обичащ България. Не е важно какъв произход имаш,а какво правиш за държавата и за сънародниците си. Това да се биеш в гърдите си колко велик Българин си,а само прекарваш сънародниците си,правиш престъпления и 100% да имаш.български гени ,за кво си ни.
62
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Най-големият противник на България в РС Македония е женен за българка"Не само че е женен за българка, ами и той си е българин... Щото приказката "имало едно време Антична Македония... после 2500 години я нямало и изведнъж - хоп, през 1944 пак се появила, заедно с коренното си население" някак е като приказка за деца. За по-глyпaвичките деца...
61
5
 
28
 
! Отговори
Мисирката преди 3 години
От Макетата по противни са единствено сърбите
60
4
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До До ДианаКъде го прочете този бисер, бе чоджум? Добруджа е кръв от кръвта ни, разбира се!...Просто няма гаранция, че някой добруджанец е отишъл да се жени в Македония защото му е доста далече - по-вероятно да сме се омешали повече близките до Македония области...
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали имат град Неготино.. Хич не са готини, горките. Сервите са отпадъка на Балканите.
58
10
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До По отношениеНе може да се каже, че сме близки до румънците - къде са тези изследвания, моля? Румъния е образувана от две части - молдавия и влахите, но днес там живеят над 20 етноса, като най-голямия от тях - на унгарците имат дори представителство в Парламента...Много сме различни от румънците! А и там живеят около 8000 българи само...