Най-големият противник на България в РС Македония е женен за българка

Сестрата на Роза Мицкоски се появи в списъците за парламентарния вот
25 фев 2021 20:07, Нели Христова
124
Най-големият противник на България в РС Македония е женен за българка
Снимка: БГНЕС

Най-заклетият противник на всичко българско в РС Македония Християн Мицкоски е женен за… българка, предава БГНЕС.

Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение. Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица.

Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище „Димитър Благоев“.

Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин „ще направи дипломатически скандал в световен мащаб“. Сега обаче не е известно какъв скандал ще предизвика новината, че е женен за българка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
9
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До БългарчеЗащо мислиш така - кръвта вода не става! Какъвто той, такава и жена му...Просто съм слушала, че някакъв водач на това ВМРО ДПМНЕ бил отвратен от безразличието на някакъв наш министър в началото на 20ти век и се бил зарекъл македонците да се отцепят от нас, но всякакви *** има по света - трябва ли за това да страдат невинни хора?!...А още повече и истината - нека я каже високо и ясно на хората там, а не да върти сръбските лъжи и простотии...
16
8
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз не знам защо винаги намесвате Сърбите. Това в.момента са игри на политиците от Македония и България.Заев е човек на американците,те го направиха премиер.Мицкоски е на руснаците.Разбира се не народите от САЩ и Русия ,а на политиците.Каракачанов и Мицкоски имат задача да махнат от власт Заев.Те са партньори,колкото и да ви изглежда странно. Инструкциите идват от Орбан,братя на Путин.
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,ама по същата логика може да се твърди ,че Стевица е македонка ,а не българка ,защото сестра й Роза(съпруга на Мицкоски)е македонка!
14
4
 
3
 
! Отговори
Иван Гешев преди 3 години
Тука няма нищо за гледане. Абре чакам цял ден да видя някоя новина за ваксините в тоя сайт... А дано да пуснете нещо скоро, че да не ви мятам.
13
4
 
8
 
! Отговори
Политиката преди 3 години
Политиката е най-голямата мър.сница.Според един Белгиец,който се занимава с балканска политика и история,Християн Мицкоски и Красимир Каракачанов играят в комбина.Целта на спора им е сваляне от власт на Заев. А това показва колко са долни. Най-вероятно искат Мицкоски и ВМРО от двете страни да бъдат заслужили влизането на Македония в ЕС. Също така и Каракачанов печели,понеже ще има празно главни, които ще гласуват заради същия спор в момента Сега изглежда странно ,но ще видим какво ще се случи.
12
3
 
8
 
! Отговори
Българче преди 3 години
Тоя сигурно мрази много жена си !
11
5
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
ВМРО ДПМНЕ има антибългарска насоченост, а защитава българската кауза, т.е. е организация на българите там! Дори да са решили, че ще работят за отцепване от България, не могат да отрекат, че са българи - по техните земи живеят толкова много българи, неоригинални македонци, че по никакъв начин не може да се нарекат македонци, различни от българите..Трябва да се срещнем с тези хора и да си поговорим открито-да кажеш на бялото черно, не е работа, а да слугуваш на болни сръбски мозъци - още по-малко
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прилича на татарин.
9
0
 
14
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Ами... думите са излишни.
8
5
 
17
 
! Отговори
дедо преди 3 години
Ако някой от тая измислиена държава иска Бг иска гражданство ,пълен обстоен изпит за нашата история и писменно и говоримо владеене на Български+ 1 милион евро свободна пара която да се волжи в нашата икономика. Ако кандидата не отговяря на тези условия ,да оди в Албания или на *** си у воденицата...
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми говорете за Северна Македония повече. Тези хора са пълна отврат и не искам и да чувам повече за тях. да вървят на май.. а си. прости, злобни с отвратителен балкански в най - лошия смисъл манталитет. кой ги направи такива не знам. Искам само да си махнат най - после мръсните ръце от България и да ни оставят на мира. да си търсят идентичността там където цъфтят налъмите. Тоест - никъде, те просто нямат такава. Те са издънка на едно отминало време и само това.Край на историята
6
3
 
31
 
! Отговори
Югозапада преди 3 години
Ясна е работата. Тоя е бесен на жена си и си го изкарва на България.
5
6
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Македонското име на Бойко щеше да е Бойче Тиквовски!
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, като депутата от партията на Орбан, който се оказа обратен и на забранено гей парти.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един Бг външен министър искаше да съди Русия на него пък жена му беше рускиня така че политиците са най-големите пр ки
2
3
 
21
 
! Отговори
преди 3 години
Изглежда, че политиката и лицемерието ходят ръка за ръка. Както навсякъде по света.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко се обърках от тази новина, даже съм шокиран.