Мащабна акция в РС Македония срещу Любчо Георгиевски

Вчера той предложи план за подобряване на отношенията с България
28 фев 2021 19:00, Нели Христова
128
Мащабна акция в РС Македония срещу Любчо Георгиевски
Снимка: БГНЕС

През последните 24 часа в РС Македония се провежда масирана и напълно координирана атака срещу бившия македонски премиер Любчо Георгиевски. Вчера той предложи собствен план за изход от задънената улица на двустранните ни отношения

Огромната част от медиите не публикуваха краткия текст от неговите предложения, но за сметка на това публикуват десетки коментари, анализи и реакции на “възмутени” политици, журналисти и анализатори.

Кметът на град Куманово, който е част от управляващата партия Максим Димитриевски поиска прокуратурата да се самосезира, а Георгиевски да остане без македонско гражданство.

Депутатът от партията на премиера Зоран Заев Мария Георгиевска направи специално изявление, в което съобщи, че управляващите “нямат абсолютно нищо общо с личните позиции на Георгиевски”.

Коалиционният партньор на Зоран Заев Павле Траянов от Демократическия съюз е сред най-шумните и за да бъде забелязан изрече следното: Нямаме обща история с българите. Ние съществуваме от векове, а на македонския език, както и на другите, са минали илядници години, за да се утвърди. Според него “позициите на Любчо Георгиевски са пробългарски и антинационални”.

В същото време опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ обвини Георгиевски, че “обезличавал идентичността на Македония”. Говорителят на партията заяви, че “тезите му са опасни и нанасят щета на националните интереси”.

В атаката се включиха “дипломати”, които обслужваха и подкрепяха антиквизацията на Никола Груевски в миналото.

Всички меди, както проправителстевни, така и опозиционни, публикават “гневните реакции”, но никъде не се среща поне едно неутрално мнение или коментар.

Всичко това напомня за периода след 1945 г., когато всеки инакомислещ в Македония се обявяваше за “предател, шпионин, терорист, сътрудник на окупатора или част от петата колона”.

В предпложенията на Любчо Георгиевски никъде не се оспорваше съвременната македонска идентичност, а имаше призив страната да приеме историческата истина, а властите в София да признаят реалностите днес в РСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Менандър Протектор: На Груевски - Другият му дядо, по майчина линия е чист българин. Родът му по майчина линия е от щипското Ново село. Дядото на Груевски по майчина линия Михаил Димков Миялков е бил член на Общогражданския национален клуб Благой Монев, основан от будни българи в Щип през ноември 1942 година. Есвен гръцки, еврейски и други имена има и чисто български, запазени са. Прочети и искам да се изказваш подготвен:)
87
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До JAНЕ САНДАНСКИ: Димитър Талев е роден в 1898, а Гоце е убит в април 1903. Бил е 5 годинки, не са се срещали, Талев не е познавал Гоце. Затова е използувал художествено описание на Гоце. В архивите, които Делчев е оставил, не е написал това, на което ви учат в Република Северна Македония. Чак ме е яд да го пиша това име, заради такива като тебе. Но там има и много умни и добри хора. Просто четете, Всичко е написано.
86
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До JAНЕ САНДАНСКИ: Прочети, бе момче. И ще станеш грамотен (писмен), и другите македонци ще учиш. Ето го оригинала издаден в 1942:https://strumski/books/Dimityr_Talev_Gotse_Delchev.pdf
85
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До JAНЕ САНДАНСКИ: В грешека си - Гоце Делчев никога не е казвал това. Това го е написал българският писател Димитър Талев, том 9: "Гоце Делчев". Той е пресъздал с художествени средства образа на Делчев, и така му е приписал думи, които Делчев не е казвал. Имам чувството, че вие в Република Северна Македония сте тотално неграмотни. Боже опази.
84
43
 
5
 
! Отговори
JAНЕ САНДАНСКИ преди 3 години
Македониja на македонците коjто обича Бугариja е добра бугарин но не и добра Македонец Гоце Делчев
83
4
 
46
 
! Отговори
БГ преди 3 години
По глупави и заблудени хора от днешните Северно-Македонци няма на света. Измислена държава с крадена българска история и език.
82
0
 
7
 
! Отговори
До Горан Пандев преди 3 години
Ла де моме, ла !
81
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавото е, че си откриха картите, а в днешно време направиш ли нещо такова връщане назад няма. Оттук нататък в България НИКОГА повече няма да допуснем да ни разиграват.
80
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там има един квартал останали хора с българско самосъзнание и преброяването ще го докаже.Сами се правим смешни като обявяваме получилите бгпапспорт за българи прекрасно знаейки че не е така.Всеки който малко познава положението в РСМ и народеца населяващ я знае че не може да очаква никакви многобройни>прогледнали>българи.Ония се самозомбират че са етнически македонци,тука някои заблуждават българите че иде >възскресението>на българщината във Вардарско!Да,ама НЕ!А там има 450.000 сърбомани!!
79
0
 
33
 
! Отговори
Тито Македонски преди 3 години
Само в македонската империя всичко е МАЩАБНО, ВЕЛИКО и АНТИЧКО! Никъде другаде!
78
26
 
4
 
! Отговори
Менандър Протектор преди 3 години
НИКОЛАОС ГРУИС = ДЯДОТО НА НИКОЛА ГРУИС-КИ Е ГЕРОЙ НА ГЪРЦИЯ !УБИЛ 7 ИТАЛИАНЦИ В ГРЪЦКО-ИТАЛИАНСКАТА ВОЙНА (28 окт. 1940 г.- 10 фввр. 1941 год.)И ИМЕТО И ФАМИЛИЯ ГРУИС = Е ГРЪЦКО , А НЕ БИЛГАРСКО..НЯМА БИЛГАРСКИ ИМЕНА..ТЕ СА ГРЪЦКИ , ЛАТИНСКИ, И ЕВРЕЙСКИ .
77
2
 
40
 
! Отговори
Morski преди 3 години
Ако там има нормални български македонци, биха се вдигнали да ги изметат тея сърбомани!То иначе излиза, че така им е удобно... Хем кротки с мАкедонската сърбоманска власт, хем с български паспорт в джоба! СРАМ ЗА ГОЦЕ, ИВАН МИХАЙЛОВ, ЧЕРНОПЕЕВ, ЯНЕ, ДАМЕ, ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ СТЕ ВИЕ , ЧЕ ЗА ВАС СА СЕ БОРИЛИ... А СЪРБИТЕ ВИ ПРЕЧУПИХА! МАЙ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ! 500 ГОДИНИ ТУРЧИНА НЕ УСПЯ ДА НИ ПРЕЧУПИ, А ВАС ЕДНИ СЪРБИ ЗА НЯМА И 50!!! ДАЛИ ЗАСЛИЖАВАТЕ ПАСПОРТА БГ!
76
0
 
25
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 3 години
до Анонимен 76Типично в техен стил северномакедонски мултиетнически еквилибристики...Нема да се учудя ако дойдат и в България да ни преброят!!!!И тогава ЕС ще им се молят по бързо да ги приемат в Еуропската уния и да я оглавят незабавно понеже са най древнитеДЕБИЛИ на нашата планета!
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНаселението на РСМ е 500 хил, а 1 милиона са албанци които се заселиха след като Милошевич с юговойните ги изгони от Сърбия и Косово.
74
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Груевски е Груев, а Георгиевски Георгиев, Димитриевски Димитров и имената им не може да се скрият, че са бг.
73
1
 
13
 
! Отговори
кУУУритаров лайф преди 3 години
Ей тоя Любе Георгиевски яко им бърка изодзаде на северните макета...Туй и аз го не можа...Аз съм по ***...
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Населението на РСМ е 1500,000 не 2500.000!!Всъщност започна преброяването и пак са безаналогови=почнаха от >диаспората>??Какво значи това ще видим,дали всички със скопски паспорти и самоопределение ги смятат за жители на РСМ,или емигранттие им.Пак някаква дивотия,преброяват всички от РСМ а не само живеещите сега там!
71
2
 
11
 
! Отговори
мащабна...????? преди 3 години
И колко да е мащабна,като наелението на РСМ е от 2,5 милионаДЕБИЛИ/да ме извиняват албанците/.....Я моля ви се не ме разсмивайте!
70
1
 
16
 
! Отговори
АЛ,мЪкедонски преди 3 години
Ти бъзикаш ли се бре Мише?Дисниленда ни е най великио у Еуропата!!!!!!По-по-най древен и старинен!!!!!!Дори и марсианците могат да ни завиждат!!!!Господ е създал първо МАКЕДОН и от него са се пръкнали Адам и ***....всичко останало е бля...бля...бля...мултиетническа еквилибристика.
69
2
 
31
 
! Отговори
Мише Пръдлески преди 3 години
Целата македонска история е во най-стари гипсокартон и стеропор и итонг. Одете во Скопия да видите старини.