Мащабна акция в РС Македония срещу Любчо Георгиевски

Вчера той предложи план за подобряване на отношенията с България
28 фев 2021 19:00, Нели Христова
128
Мащабна акция в РС Македония срещу Любчо Георгиевски
Снимка: БГНЕС

През последните 24 часа в РС Македония се провежда масирана и напълно координирана атака срещу бившия македонски премиер Любчо Георгиевски. Вчера той предложи собствен план за изход от задънената улица на двустранните ни отношения

Огромната част от медиите не публикуваха краткия текст от неговите предложения, но за сметка на това публикуват десетки коментари, анализи и реакции на “възмутени” политици, журналисти и анализатори.

Кметът на град Куманово, който е част от управляващата партия Максим Димитриевски поиска прокуратурата да се самосезира, а Георгиевски да остане без македонско гражданство.

Депутатът от партията на премиера Зоран Заев Мария Георгиевска направи специално изявление, в което съобщи, че управляващите “нямат абсолютно нищо общо с личните позиции на Георгиевски”.

Коалиционният партньор на Зоран Заев Павле Траянов от Демократическия съюз е сред най-шумните и за да бъде забелязан изрече следното: Нямаме обща история с българите. Ние съществуваме от векове, а на македонския език, както и на другите, са минали илядници години, за да се утвърди. Според него “позициите на Любчо Георгиевски са пробългарски и антинационални”.

В същото време опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ обвини Георгиевски, че “обезличавал идентичността на Македония”. Говорителят на партията заяви, че “тезите му са опасни и нанасят щета на националните интереси”.

В атаката се включиха “дипломати”, които обслужваха и подкрепяха антиквизацията на Никола Груевски в миналото.

Всички меди, както проправителстевни, така и опозиционни, публикават “гневните реакции”, но никъде не се среща поне едно неутрално мнение или коментар.

Всичко това напомня за периода след 1945 г., когато всеки инакомислещ в Македония се обявяваше за “предател, шпионин, терорист, сътрудник на окупатора или част от петата колона”.

В предпложенията на Любчо Георгиевски никъде не се оспорваше съвременната македонска идентичност, а имаше призив страната да приеме историческата истина, а властите в София да признаят реалностите днес в РСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека търсят, без да крадат по северномакедонски обичай.Проблемът е, че са крадци и лъжци.Нека да търсят македонската си идентичност. Гърците удариха крадците и лъжците северномакедонци.
27
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички меди, както проправителстевни, така и опозиционни, публикават гневните реакции, но никъде не се среща поне едно неутрално мнение или коментар.Тоест, нещо като нашит медии за Бочи - само партийно утвърдената линия се представя. Хахахах.
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледали сме такива еничари с промити мозъци. Време разделно, Караибрахим.
25
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските служби ,чрез свойте сръбски агенти в Македония правят всичко възможно за конфронтация с БГ с цел да попречат на пътя на Македония към ЕС,тъй като те знаят ,че България никога няма да отстъпи от своите позиций.
24
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Албанската история е древна. Да вземат албанската история и да се пишат албанци, роми, турци.Никакви отстъпки за лъжците сърбомани.
23
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека търсят македонската си идентичност извън българската история и без сръбски лъжи.
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До за МакедонияНикой няма претенции за макетата, просто сме поставени от самите тях да ги намразим :)) Признахме ли им първи държавичката, признахме, помагахме ли им както можем помагахме, все пак ние сме още в преход, може би вечен преход но тяхното си е варварство :)) Как пък никоя балканска държава не възропта че са етнически българи, само макетата ни плюят като ненормални, за всичко сме им виновни, ще вземат да им омекнат античните *** :)))
21
5
 
24
 
! Отговори
22 преди 3 години
Ако нашите политици бяха на нивото на гръцките отдавна щяха да са защитили българските национални интереси и история.Как гърците успяха да си защитят позицият и даже да преименуват Македония на Северна Македония?
20
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ви го турнат албанците,набързо ще се сетите ,че сте българи,български сърбомани с промити мозъци!Като ви потрябва паспорт, я как набързо си намирате старите дикументи на баби и дядовци, че сте с български произход.
19
2
 
31
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 3 години
Такива са те макетата - двуличници.Псуват ни,а през това време напират за българско граждансво и пращат децата си да учат тук и си търсят българки.Изобщо не трябва да ги взимаме на сериозно каквото и да кажат. Пълен игнор.
18
3
 
25
 
! Отговори
Наблюдател от ООН преди 3 години
Мънкидонците са брутални интересчии, така че не е задължително да има връзка между това, какво мислят,какво говорят и правят,а още по-малко има връзка с истината.Ке ми дадеш паре, ке се престорам на маймун.Тито...Титооо...бащице наш...ДА се слави твоето име ...АМИН!
17
3
 
41
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 3 години
"Само две неща са безкрайни - вселената и македонската глупост, като за първото не съм сигурен."
16
2
 
33
 
! Отговори
Генчо преди 3 години
Тези хора стават все по-болни, вече са съвсем жалки, ама никой не е очаквал нищо добро от продажни титомански политици и комунисти. Жалко за нормалните македонци, които трябва да ги търпят :(
15
3
 
23
 
! Отговори
мЪЪкедонски химн преди 3 години
Край Вардарооо...шум се вдига,марсианци ронът сълзи и пъшкат скубейки косите си...ето Самуил пристига и гальовно воеводи си зовееее...Съберете се воеводи Зайо Байо ке ви води към Еуропската уния...Гоце Делчев с пищова си изпуца,рече и отсече:БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕН!
14
29
 
4
 
! Отговори
Thomas Linke преди 3 години
РОДНОТО МЯСТО НА ЮСТИНИЯНИС ВЕЛИКИ Е ГРЪЦКИЯ ГРАД СТОБЕ (СТОВИ)---НА 48 КМ ОТ ГРЪЦКАТА ГРАНИЦА .ГРЪЦКИТЕ СЛУЖБИ ДА ПОМОГНАТ НА ФИРОМ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ. А ЛУБЧО---ДА СИ ЗАМИНАВА ЗА БИЛГАРИЯ .
13
3
 
25
 
! Отговори
Велика Албания преди 3 години
Албанците си изиграха картите най-добре................първо си направиха още една държава-Косово, сега контролират и 1/3 от Македония, скоро и 1/2 от Македония!!!Умни излезнаха шиптърите...................е, с подкрепата на някои от Великите сили!!!
12
3
 
10
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
До за Македония Не, печели Русия, а всички останали - губят!
11
6
 
28
 
! Отговори
за Македония преди 3 години
България вече има нов съсед.................Велика Албания!!!!Македония до 20 години ще е асимилирана от шиптърите!!!Така им се пада, като се отказват от майка-България!!!
10
1
 
25
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
Някой от нас, "монголоидите и татарите", да се е разбързал за ЕС? Голямо чакане ще падне докато чуят дългоочакваното "Мооооже" за начало на преговорите.
9
16
 
15
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Македония и Украйна...............такива държави няма..................има само България и Русия!!!