Мащабна акция в РС Македония срещу Любчо Георгиевски

Вчера той предложи план за подобряване на отношенията с България
28 фев 2021 19:00, Нели Христова
128
Мащабна акция в РС Македония срещу Любчо Георгиевски
Снимка: БГНЕС

През последните 24 часа в РС Македония се провежда масирана и напълно координирана атака срещу бившия македонски премиер Любчо Георгиевски. Вчера той предложи собствен план за изход от задънената улица на двустранните ни отношения

Огромната част от медиите не публикуваха краткия текст от неговите предложения, но за сметка на това публикуват десетки коментари, анализи и реакции на “възмутени” политици, журналисти и анализатори.

Кметът на град Куманово, който е част от управляващата партия Максим Димитриевски поиска прокуратурата да се самосезира, а Георгиевски да остане без македонско гражданство.

Депутатът от партията на премиера Зоран Заев Мария Георгиевска направи специално изявление, в което съобщи, че управляващите “нямат абсолютно нищо общо с личните позиции на Георгиевски”.

Коалиционният партньор на Зоран Заев Павле Траянов от Демократическия съюз е сред най-шумните и за да бъде забелязан изрече следното: Нямаме обща история с българите. Ние съществуваме от векове, а на македонския език, както и на другите, са минали илядници години, за да се утвърди. Според него “позициите на Любчо Георгиевски са пробългарски и антинационални”.

В същото време опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ обвини Георгиевски, че “обезличавал идентичността на Македония”. Говорителят на партията заяви, че “тезите му са опасни и нанасят щета на националните интереси”.

В атаката се включиха “дипломати”, които обслужваха и подкрепяха антиквизацията на Никола Груевски в миналото.

Всички меди, както проправителстевни, така и опозиционни, публикават “гневните реакции”, но никъде не се среща поне едно неутрално мнение или коментар.

Всичко това напомня за периода след 1945 г., когато всеки инакомислещ в Македония се обявяваше за “предател, шпионин, терорист, сътрудник на окупатора или част от петата колона”.

В предпложенията на Любчо Георгиевски никъде не се оспорваше съвременната македонска идентичност, а имаше призив страната да приеме историческата истина, а властите в София да признаят реалностите днес в РСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
5
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Да се съгласим със сегашните налудности на македонците и да ги пуснем ей тъй щот сме пак много великодушни или по скоро глупави,за стотен път,това означава,че трябва да се направим зорлем на далтонисти и да викаме на бялото черно и обратно!!Това значи те да викат,че земята е плоска и ние,а и цял ЕС да клатим глави и да викаме,да така е?!Не виждам нито смисъл нито елементарна логика да пълним ЕС със от ка чалки,па било то макета или извънземни!!Ние не бързаме,а те не искат явно да ходят никъде!
107
0
 
5
 
! Отговори
жоро преди 3 години
До Anonimen (Како вика убчо...): Защо не кажеш по същество примеаш или не неговия коментар? Това какъв бизнесмен е бил, колко честен човек е много настрани от дискусията тука. Странни хора сте това македонците. Гледаш документа, пример от моя опит, Пърличев пише 20 пъти в книгите си "Аз съм Българин". Като им покажеш книгите, те не коментират видяното, а викат "вие бугарите сте татари". И ти така. Ще се молим за тебе.
106
5
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Како вика убчо, 20 години кршел табуа.</p> аки табуа скрши со оно убе и Раштански лоза каде потепа ко пилци сесум Пакистанци.ако табу скрши и што дозволи увоз на косовското прашае.Скрши ако табу и со Окта, каде покра криминалната провизиа, за штетниот договор, до скоро, секоа година плаавме милионски пенали.И сега крши табуа, како од просак стана крими премиер, па бизнисмен ко се бави со градежништво.Eto mili BRATJA tova e mnenieto na obiknovenia Makedonec za Ljubco.
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо правителството не защитава българите в РСМ от фашистите в Скопие?
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо България не защитава Любчо Георгиевски. Той се е български гражданин???Защо БГ не защитава българските граждани в РСМ???
103
0
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До До БЪЛГАРИНГрешно е да заставаш на феодална позиция! Македонците в СРМ са българи, научени да мразят корените си т.е. себе си! Ние трябва да разберем, че това са хора, наказвани, унижавани затова защото са българи и че това е недопостимо нарушение на човешките права! Колкото до това дали ще се съберем един ден - това си е божа работа, но е сигурно, че ако се правим на *** и шутове в подобна ситуация, това което ще постигнем е само имидж на *** и шутове...
102
0
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Сигурна съм, че това е така - сърбите там /а и не само там!/ са научени на такова отношение към въпроса - преса, преса и пак преса докато забравиш собственото си име...Всеки крехък стрък инакомислене трябва да се изтръгне, смаже и изпепели на секундата!...Сърбите са трагедия!...Трябва да им помогнем да слезнат на земята - всичко си има граници, след тях се превръща в нещо друго...Не ми се иска да приема, че сърбите там са с необратимо мозъчно увреждане!...Все пак, трябва да сме готови за всичко
101
3
 
1
 
! Отговори
До БЪЛГАРИН преди 3 години
Македония никога няма да бъде българска, Македония е изгубена кауза за България, там командват албанците..................а ти разчиташ на педофила-демократ Байдън ли???
100
0
 
16
 
! Отговори
Нямай милост преди 3 години
За всички посърбени и зомбирани *** населяващи БЪЛГРАСКАТА ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ!.Намери се един свестен човек,да им каже право вочите истината и те на кръст искат да го разпънат.Юди!
99
3
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Съществуването на измислената от Кремъл държава Северна Македония ще бъде до момента в който примитивна Рус рухне. Дали това ще бъде от финансов банкрут, дали ще бъде от Космическа война, няма значение, по-важното е, че изчезне ли феодална Рус, Македония няма да изчезне, защото Байдън ще я върне на България. Времето работи за Европейска България и за нашите кръвни братя-македонските българи.
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе вмро предизборно включи тази тема за актив , къде бяха досега процесът е от 30 г и да сърбомани са , какви са били преди може и българи да се самоопределяли след 50 г учене на сръбски ....това се получава да се определят както сакат но истината е че аз се определям като българка а например повечето ми братовчеди от цариброд като сърби една жена прабаба им е майка записана като българка не коментираме тия теми с роднините иначе ще се скараме
97
4
 
18
 
! Отговори
Любен Пандев преди 3 години
Инициативата на групата българи от Велес, която ограничава привилегията само до тия заявили се за българи при преброяването, колкото и да е искрена, крие в себе си опасността от още по-голяма антибългарска истерия и насилие спрямо тях.Ако България не реагира на провокативното преброяване с предложената смела стъпка, последствията от преброяването ще са катастрофални за отношенията между двата народа. Това трябва да стане сега, преди изборите у нас. После няма да има техническа възможност.
96
3
 
12
 
! Отговори
Любен Пандев преди 3 години
Такъв закон може да бъде отнесен към всички "външни" българи, по целия свят, за да не крякат сърбоманите в Македония.Даването на българско гражданство "ан блок" да се извърши по процедурата за получаване на документи за самоличност на гражданите на Р България, безплатно, по бързата процедура и само срещу валиден документ за самоличност и декларация пред съответните бг власти, че се самоопределят като Българи.Ако се ограничи само до заявилите се като българи при преброяването България ще загуби.
95
4
 
13
 
! Отговори
Любен Пандев преди 3 години
За да се неутрализира зловредния ефект от провеждането на преброяването на населението в С/ръбска/ Република Македония, подготвяно като мероприятие за плашене и потискане не свободната изява на етническата принадлежност на хората с българско самосъзнание, българския парламент, правителство, президентът и всички политически партии в управлението и в опозиция трябва да предприемат смел, нестандартен и дързък ход:Да приемат спешно закон за предоставяне на българско гражданство на всички македонци!
94
2
 
21
 
! Отговори
Onix преди 3 години
Ако искат да живеят нормално българите в РСМакедония, първото което трябва да направят българска партия и да влезнат във властта. Така ще помогнат на себе си и на нас. Ние трябва да отстояваме нашата история, защото сме люлка на цивилизацията на много сега самостоятелни народи в Европа. Северно македонците са си само достатъчни и не разбирам какво ще търсят в Европейският съюз!
93
3
 
27
 
! Отговори
681 преди 3 години
Истината ще ги освободи. Затова е време да нахлуем в техните форуми и да им разкрием истината.
92
1
 
31
 
! Отговори
Инат шоп преди 3 години
Един македонец комита,двама чета, трима държава.
91
3
 
38
 
! Отговори
Малко слонче преди 3 години
Последна агония на еничарите сърбомани.
90
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахах този как им го сложи на титодонците, ако го убият - не се учудвайте, те варварите-комплексари, така правят само със злоба и агресия се оправят добре, всичко друго им липсва от история до морал.
89
2
 
34
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 3 години
Кампанията срещу България се ръководи от Сърбия а тя слуша Русия . Истинските "Македонци " взимат Български паспорти . Там остават Албанци , Косовари и Сърбомани . За плюенето по споразумението от Преспа сега ги чака и шут от Гърция . Едно на нула за Путин и един по дебел за Зайо