В РС Македония вече могат да гледат БНТ 4

Излъчването е тръгнало на националния празник 3 март
5 мар 2021 15:21, Елка Василева
57
В РС Македония вече могат да гледат БНТ 4
Снимка: архив, БГНЕС

От 3 март македонските граждани, които са в мрежата на "Телеком", могат да гледат четвъртия канал на БНТ, който излъчва предимно новини и дебати, съобщава вестник "Република".

Още по темата

Вестникът отбелязва, че представянето на българската телевизия се е случило на националния празник на България, когато е провъзгласена Санстефанска България, в която е влизала и територията на Македония.

Макар специалният пратеник в спора с България Владо Бучковски да обяви, че договорът ще бъде двустранен, тоест че и в двете страни ще се гледат националните програми, все пак това не се случи, пише "Република".

В България Македонската телевизия /МРТ/ я нямало на нито един кабелен оператор, а от известно време тя била свалена от сателит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТеТИ В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕШ И НЕ ЗНАЕШ ЛИ,ЧЕ С ЕДИН КЛИК НА ЛАПТОПА И ИМАШ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ НА СВЕТА...КОГАТО НЯКОЙ НЕЩО ИСКА ДА ЧУЕ И НАУЧИ,ТОЙ ПРОСТО СИ ГО НАМИРА В ИНТВЕНЕТ.А ТАЗИ ТЕЛЕВИЗИЯ БНТ4 ЕДВА ЛИ НЯКОЙ Я ГЛЕДА В МАКЕДОНИЯ.СМЕШНИ СТЕ!
30
1
 
13
 
! Отговори
Какво преди 3 години
Какво значение има дали ще се чувстват Българи?Важно е да се обичаме с тях и да видят нещо различно от ФЕН,Балканика и Планета.Малко да видят различна култура от чалга културата. Те като не са идвали в България,само от тези три телевизии знаят нещо за България.
29
1
 
5
 
! Отговори
Те преди 3 години
Те много гледат Планета и Балканика.В заведенията ги пускат,което не говори добре за тях. Танцуват на Азис и на Другите грации.Дали някой им е казал ,че Азис е мъж. Те даже си имаха македонски аналог на Азия, обаче го вкараха в затвора,не знам защо.Чалгата там бързо проби.Те от там имат впечатления за България.Мислят си че телевизия Планета е България.
28
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРСКА ПРОПАГАНДА В МАКЕДОНИЯ ВИНАГИ Е СЪЩЕСТВУВАЛА ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА ОЩЕ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕТО,КОЯТО Е ПРОДЪЛЖИЛА СЛЕД БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ,ПСВ,ВСВ И ТИТОВА ЮГОСЛАВИЯ..НЕ СИ МИСЛЕТЕ,ЧЕ С НЯКАКВА ТЕЛЕВИЗИЯ ЩЕ НАКАРАТЕ МАКЕДОНЦИТЕ ДА СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИ.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Програмата на БНТ 4 е всъщност повторение на програмата на БНТ 1 от предния ден без чуждестранните филми, за които е платен лиценз за излъчване само в България. Иначе нивото от две-три години насам на БНТ е много високо. Нашето семейство в събота започва деня с Георги Любенов, който е класа над останалите сутрешни блокове по Нова и по Босфор ТВ. На обед като се съберем на трапезата задължително на телевизора сме пуснали предаването за народна музика, не му помня името.
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА СА ГЛУПОСТИ!КОЙТО ИСКА ДА ГЛЕДА В ЧУЖБИНА,В СЛУЧАЯ МАКЕДОНИЯ БНТ,ИМА ИНТЕРНЕТ...ВСЕ ПАК БЪЛГАРСКАТА ПРОПАГАНДА В МАКЕДОНИЯ Е МНОГО ОТДАВНА ДОРИ И В ЮГОСЛАВСКО ВРЕМЕ,НО ВЪПРЕКИ ТОВА МАКЕДОНЦИТЕ НЕ СА СТАНАЛИ БЪЛГАРИ.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ ГЛЕДАМ БНТ И БНТ4,И БНТ 2 когато въобще гледам българска телевизуя.Не гледам ХАЛТУРИ ПО ЧАСТНИТЕ,нещо против?Не случайно на Нова Година БНТ е била най-гледана,кого да гледат,>тайния певец>или там както се казваше,Цитиридис, кой??Иначе на трети март пак заупокойни >празнични>предавания по БНТ,много си падат по соп..олите и патриотарската >възвишеност>но пък частните и толкова не показват.Само бичат турски и индийски сериали,някои български нови ши.тни и *** реалити халтура.
24
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕ КОЙ В БЪЛГАРИЯ ГЛЕДА БНТ?НИКОЙ!НЯМА ТУРСКИ СЕРИАЛИ!
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗАВИСИ ОТ МЕСТНИЯ ОПЕРАТОР...В БУРГАС НАПРИМЕР ИМА АРМЕНСКА И ГРУЗИНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ,В КЪРДЖАЛИ РАЗБИРА СЕ ТУРСКА...ПО КУРОРТИТЕ ИМА ЧЕШКА,ПОЛСКА,СЛОВАШКА,УНГАРСКА,НЕМСКА,ХОЛАНДСКА ТЕЛЕВИЗИЯ.СРЪБСКИТЕ КАНАЛИ СА ПРЕДПОЧИТАНИ В ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ,А МАКЕДОНСКИТЕ СЪЩО В ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ.
22
4
 
3
 
! Отговори
Трябваше преди 3 години
Да им пуснат България Еър или Евроком !
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Любо Андреев,именно това написах в първия си коментар.По-добре да ги няма скопските т.н. телевизии че ще ги намразят и най-либералните ***.
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТЯ ПЪК ПОНЕЖЕ БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ НЕЩО...ТАЗИ ПРОГРАМА НИКОЙ НЕ Я ГЛЕДА В БЪЛГАРИЯ ПЪК ДАЙТЕ ДА Я ПРОБУТАМЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16 Кабелните оператори разпространяват Сръбски,Влашки,Гръцки ,включително и македонски тв!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ КОЛКО ПЪТИ ДА ВИ СЕ КАЖЕ=БНТ 4 Е 90% БНТ1 ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПРОГРАМИТЕ,СТИГА ПЛЯМПАХТЕ.Те Планета си имат и дори ФЕН тв и Балканика,айде малко култура да видят не само полуголи празноглавци.По БНТ 4 също така както и по БНТ 2 всяка събота и неделя а по БНТ 2 на два пъти вече през уикенда дават български филми по цял ден.Ще се покажат и исторически сериали,и предавания нека гледат,пък който иска нека псува>татарите>.Зомбираните трябва да почнат да се очовечават.
17
2
 
8
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Аз така и не разбрах, нашите "първи приятели" от РСМ поздравиха ли ни с празника !?!
16
1
 
14
 
! Отговори
До Сатира преди 3 години
Ти нормален ли си Б(Босфор)ТВ, които дават от сутрин до вечер турски сериали? Предполагам че техните телевизии си ги облъчват достатъчно с тези ориенталщини освен със сръбската чалга.
15
4
 
5
 
! Отговори
У нас преди 3 години
У нас какви телевизии има освен Български? ИМА РУСКИ,Английски,Турски,Арменски,Американски,Френски и това е.Има ли Гърцки,Сърбски,Румънски или Македонски? Или някакво радио.Няма.От съседите само Турска телевизия има. Хващал съм радиа на съседни държави когато съм близо до границата,между другото имат интересна музика всички съседи.По нашите радио каква музика слушаме?Македонска музика само по чалга ракията иначе по другите нищо от балканите. На пр. Рок радията не пускат нищо от балканите.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха . Горките!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МАГАРЕДОН ахахаха тепърва има да повръщате кръв,особено от предвания на историческа тема,а БНТ не е ЗА ЧАЛГАРИ имате си БъТъВЪ И НОВА, и кабеларките.
12
3
 
12
 
! Отговори
Любо Андреев преди 3 години
Лъжа е че няма македонска телевизия. На нашата кабелна има една македонската телевизия, държавна ако не се лъжа, с изключително ниско качество. Гледах някаква телевизионна адаптация за братя Миладинови и веднага смених канала след като актьора, играещ Димитър Миладинов държа монолог как трябвало да се пази вековната македонската култура от душманите-българи и гърци. Иначе БНТ 4 от известно време насам има отлична публицистика-предаванията Бразди, Туризъм БГ, за религията, научнопопулярни и т.н