В РС Македония вече могат да гледат БНТ 4

Излъчването е тръгнало на националния празник 3 март
5 мар 2021 15:21, Елка Василева
57
В РС Македония вече могат да гледат БНТ 4
Снимка: архив, БГНЕС

От 3 март македонските граждани, които са в мрежата на "Телеком", могат да гледат четвъртия канал на БНТ, който излъчва предимно новини и дебати, съобщава вестник "Република".

Още по темата

Вестникът отбелязва, че представянето на българската телевизия се е случило на националния празник на България, когато е провъзгласена Санстефанска България, в която е влизала и територията на Македония.

Макар специалният пратеник в спора с България Владо Бучковски да обяви, че договорът ще бъде двустранен, тоест че и в двете страни ще се гледат националните програми, все пак това не се случи, пише "Република".

В България Македонската телевизия /МРТ/ я нямало на нито един кабелен оператор, а от известно време тя била свалена от сателит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
5
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
БНТ 4 и в България не се гледа. Ние я пуснахме в чужда държава. Да бяха пуснали БТВ, Нова или Канал 1.
10
1
 
3
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
По друг повод е казано ""едно е да искаш,друго е да можеш , а трето и четвърто е да го направиш...""_ _ та и с това ""могат да гледат"" сме дотам :-(.
9
2
 
0
 
! Отговори
Бреееееей... преди 3 години
И ся ко...
8
8
 
5
 
! Отговори
В преди 3 години
В Македония може всеки да има медия и да пусне медия на който и да е език.Това не зависи от властите на Македония. Нашите медии не искат да пускат там телевизия. Това е защото няма интерес двустранен.Аз лично бих искал да има българска телевизи,понеже когато отида там ,ще гледам новините и прогнозата на времето. А и тук бих гледал Македонска Телевизия,но няма никаква.С две думи лоша работа,хората трябва чрез Интернет да се оправят.Единственото което не ми харесва е злобата у хората у нас.
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък кво има по БНТ4,пълна тъпотия...хептен ще ни помислят за задръстени.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БНТ 4 си е 90% БНТ 1.Вече има първи реакции от една от сръбските телевизии в Скопие=СИТЕЛ.Обясни какво е трети март цитирам БЪЛНУВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ и >нащата гледна точка>за историята.Нека,нека храчат кръв,иначе БНТ може да се постарае ДА Е БЪЛГАРКСА ТЕЛЕВИЗИЯ а не да става проскопска.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТЕ, северномакедонски сръбски слуги!ЗНАЕМ, че сте змии, и че ще "добрувате", за да ви пуснем в ЕС.ВРЪЩАЙТЕ българските паспорти и вземайте сръбски и се ПРЪЖДОСВАЙТЕ!
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я кажете колко сръбски ТВ и радиа се слушат и гледат по вардарско и колко български.И правилно е питал 1, защо не К1, какво дават по К4?Зашо не всичките?
3
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние, българите, отдавна не гледаме тая боза БНТ, нека я гледат македонците....
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не могат да предложат скопските телвизии на българския зрител освен македонистка просръбска коминтерновска югопропаганда и тъ..пи филми,по частните им канали пък все едно си в Сърбия и по 2,3 часа политически др..шни често антибългарски бъл/вочи.Та по-добре за северджаните да не пускат тука скопски пропагнадни медийни куки/къщи/защото и ДеБълите ще се откажат да ги подкрепят.Иначе какво епохално събитие братче,татарска телевизия у библиската зЕмя...
1
2
 
12
 
! Отговори
Изненадан преди 3 години
А защо не канал 1?