Обещано: Заплатите в Сърбия по-високи от България още тази година

Премиерът Бърнабич очаква средна заплата 900 евро през 2025 г.
8 мар 2021 12:27, Елка Василева
183
Обещано: Заплатите в Сърбия по-високи от България още тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Сръбската премиерка Ана Бърнабич заяви, че до края на годината заплатите в Сърбия ще надвишат тези в България, която е член на ЕС, съобщи Танюг.

Очаквам от 2025 г. да имаме средна заплата 900 евро, заяви още Бърнабич.

Тя посочи, че е нормално да има разногласия в Кризисния щаб за борба с разпространението на коронавируса и подчерта, че най-важното е хората да бъдат убедени, че трябва да се ваксинират.

„Както обикновеният гражданин има все по-малка толерантност, така е и в Кризисния щаб. Мисля, че добре балансираме. Помолих членовете на щаба повече да говорим за ваксинацията. Ваксината е на първо място в борбата с короната. Вместо да призоваваме за затваряне, да посветим това време за призоваване за ваксиниране. Ваксини има“, каза Бърнабич.

Към края на миналата седмица в Сърбия са били поставени над 1 618 000 дози ваксина, като над 593 000 души са получили и втората доза.

Членовете на щаба ще заседават отново утре, за да преценят резултатите от мерките, взети през уикенда - затваряне на кафенетата, ресторантите и търговските центрове.

Лекарите в щаба предупреждават, че може да е пропуснат точният момент за затварянето и настояват да бъдат взети още по-строги мерки, например затваряне за най-малко 14 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
127 твоите американци разсипаха страната
113
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатите сега са им колкото нашите, а цените им са два пъти по ниски. Питайте софиянци защото всяка събота и неделя са на пазар в Сърбия.Срам, ние сме държава член на ЕС. Май само за члена сме го хванали.
112
4
 
19
 
! Отговори
До118 преди 3 години
"Станахме за смях..."? А 96,97год. за кво бяхме станали...?
111
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Све сръбе на връбе!
110
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахах ... Егати комплексарите. Не е важно, дали взимат много, важно е да взимат повече отколкото в Бг... Тази защо не сравнява заплатите в Сърбия с тези в Хърватия, която също като България е в ЕС, а и нали преди бяха заедно в Югославия т.е. е по-логично да се сравняват с тях... Голям трън в зад_ника сме им на тези сърби. Сигурно ако българите изчезнем, в Сърбия ще настанат масови самоубийства, защото няма да има кой да псуват и кой да сочат за виновник за всичките им несгоди в живота.
109
6
 
18
 
! Отговори
... преди 3 години
Всяка година сърбите се хвалят, че имат по-високи заплати от България. После сърбите се карат на сърбите, че заплатите им всъщност не са по-високи, след което сърбите викат "ама ще станат" и така вече 14г.
108
10
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Да не забравяме че сърбите водиха и война и американците ги бомбадираха.При тях ако беше чекмедже бойко още първата година щеше да виси на дървото както чичо Линч го е правил
107
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом БВП им е два пъти по малко, защо получават по големи пенсии от нас,а заплатите им са почти колкото нашите?!Ако не знаете ще ви кажа,защото гербавите,заедно с ДПС крадат като за световно, казаха им го и от САЩ и ЕС,но за Бойко по важно е ДПС и олигарсите! Заплатите и пенсиите отиват в джоба на крадливите български политици! Станахме за смях с тези ниски доходи, а парите да отиват в шепа хора!
106
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те,сърбите винаги са били по-напред от нас,нищо,че ние вече 14 години сме в ЕС.Това показва какви некадърници ни управляват и какви овце сме всички останали.
105
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много повече българи ходят до Сърбия да трошат пари по кръчмите, отколкото да пазаруват. И аз се излъгах един път, висех общо 4 часа по границите, Яденето верно беше безупречно, не мога да си изкрива душата.
104
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде платените се задействаха журналистката ще си търси нова работа как ще пуска такива фалшиви новини без съгласието на премиера
103
4
 
28
 
! Отговори
77 преди 3 години
БВП на глава от населението, във ЕВРО ,за 2019 година: Сърбия - 6619 , макетата - 5398 , България - 8779 .
102
1
 
1
 
! Отговори
РоРо преди 3 години
До АнонименТо тъпите изводите сам си ги правиш.Въпрос на интелект
101
5
 
13
 
! Отговори
Тхт преди 3 години
Нито е по-евтино нито е по-качествено.продават се същите китайски ***.на пазарите можеш да купиш домашно произведени сирене, кашкавал и домашни колбаси.но как са направени никой не знае.това че *** отива на разходка и почва да купува нещо защото е по евтино с няколко стотинки си е остатък от комунизма.само руснаците са по-търпи от нас.а в сърбия могат да се видят много хубави неща.
100
6
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
България прави 10 милиарда долара повече БВП от Сърбия. Даже на глава от населението ще подминем Блатная тази година. Тука да си плямпат сърбоманите :))))))))))))))))))))
99
16
 
2
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 3 години
И много от колите в Югославия са все автоматици,защото хората много пътуваха по света.Доли във обяви втора ръка на бракми е пълно с автоматици докато в нашата татковина автоматиците са напълно непознато нещо.....
98
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом сърбите се сравняват с нас, значи няма кюлчета, снимки и записи.Да, наистина брилянтна логика...
97
4
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Колко гаубични дула е произвела?И колко самолета?-----5000 млн % повече, отколкото България.Нали знаеш какво се получава като се опиташ да делиш на НУЛА.
96
1
 
3
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
Да, пазарът в Пирот е световна туристическа атракция, даже май беше от новите чудеса на света!Със сигурност ходят там на туризъм, не да пазаруват.
95
7
 
18
 
! Отговори
РоРо преди 3 години
Абе хора достатъчно е да прочетеш само ,че се равняват по нас и да разбереш колко са зад нас.а вие тука чекмеджета и кюлчета,бойко и тн.вярвайте си в кюлчета и снимки то като си глупав е за цял живот