Румъния удължи вечерния час, затварят магазините рано

Мерките са според броя на заразените
26 мар 2021 11:02, Александър Попов
25
Румъния удължи вечерния час, затварят магазините рано

Румъния удължи времето на нощния вечерен час, за да забави разпространението на коронавирусните инфекции, съобщава Ройтерс.

Движението на хора ще бъде ограничено от 20:00 ч., а магазините ще бъдат затворени от 18:00 ч. в петък до неделя в градовете с над 4, но под 7,5 случая на 1000 души.

Движението ще бъде ограничено от 20:00 ч. в градове с над 7,5 случая на 1000 души, а магазините ще затварят в 18:00 през цялата седмица.

Спортните зали и фитнесите ще бъдат затворени в населените места, където заболеваемостта за двуседмичен период е над 4 на 1000 души.

След среща вчера на премиера Флорин Къцу с религиозни лидери е взето решение вярващите да могат да присъстват тази година на службата за Възкресение Христово. Съгласно новите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 на католическия и на православния Великден хората ще имат право да излизат от домовете в интервала 20:00 ч. - 02:00 ч. За празника Пасха този уикенд също ще бъде разрешено придвижване извън дома в интервала 18:00 - 22:00 ч.

Още по темата
Учениците ще бъдат тествани за COVID с неинвазивни тестове при завръщането от ваканция, съобщава още в. "Ромъния либера", като цитира изявление на премиера Флорин Къцу. Според него това е добро решение за контрол на пандемията.

Румънските вестници информират тази сутрин и за спонтанна стачка на работещите в метрото в Букурещ, която е блокирала движението на влаковете. Синдикалистите слезли в тунела на метростанция "Пиаца Унирий" и спрели движението. Протестът идва след като вчера ръководството на компанията Метрорекс даде срок до 2 април за освобождаване на търговските пространства в метрото, които са държани от фирма на синдиката, пише вестникът.

В четвъртък страната съобщи за 6 651 нови случая на коронавирус, най-високата дневна заболяемост за тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте малко бе! До православния Великден има време! Времето ще се оправи, целия април синоптиците го дават топло време с температури до 20 градуса!!!Вирусът ще пукне и няма да има повече заразени, ако има те ще са малко.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А боко суджука иска да умори вируса от смях. Затова са такива мерките му, непопулярни.
1
9
 
8
 
! Отговори
Млад социалист преди 3 години
Оставка на Борисов и Гешев