Посолството ни в Скопие с протестна нота до външното министерство на РСМ

За случая ще бъдат уведомени ЕК и посолствата на държавите-членки
Обновена: 27 мар 2021 21:32 | 27 мар 2021 21:16, Анисия Иванова
207
Посолството ни в Скопие с протестна нота до външното министерство на РСМ
Снимка: БГНЕС

Посолството ни в Скопие е изпратило протестна нота до външното министерство на Република Северна Македония по повод решението на митническите власти на граничния пункт Деве баир да спрат пратка от 920 български книги за Българския културно-информационен център в Република Северна Македония​.

Екземплярите от "Български народни песни" от Братя Миладинови са били транспортирани от български гражданин, който е представил договор за дарение.

Още по темата

Въпреки изпратения на място консул от посолството ни в Скопие, митническите власти са заявили, че е необходимо предварително разрешение от Министерството на външните работи, съгласувано с Министерството на културата на Република Северна Македония.

С нотата нашето посолство иска обяснение защо се налага специално разрешение за внос на литература от страна-членка на Европейския съюз, което "не е регламентирано никъде".

За случая ще бъдат уведомени Европейската комисия и посолствата на държавите-членки на Европейския съюз в Скопие, съобщават от пресслужбата на МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 3 години
Аз в Австрия не съм чул хората да говорят на австрийски! Имат си държава, но езикът е немски. И Берлин не се бърка на Виена как да управлява държавата. В Белгия пък няма белгийски! Там е двуезично - фламандски тоест холандски плюс френски. В Кипър също не говорят на кипърски! Та онези политичари в Скопие накъде са тръгнали? Никаква интеграция в ЕС ако продължават с лъжите.
169
0
 
1
 
! Отговори
До 157 преди 3 години
Хаха, ако ти не си видял такъв, не значи, че няма !
168
0
 
2
 
! Отговори
Скопски преди 3 години
Наместо импровизации България трябва,да оповести ЕУ и САЩ, че властите в РСМ, не почитуват од тех приетият договор, од 2017г.. И своите цели точно да определи към това "да не се фалшифицират исторически данни и националността на одавна починати хора"..значи Делчев е Българин и точка, Шапкарев , Миладинови, Жинзифов Груев итн.итн...техния език , наречие, е бил български! Да не "натрапва" на хора , да "признаят" че те или техните предци са били Българи, за запад е това неразбираемо.
167
0
 
4
 
! Отговори
приятеля преди 3 години
Като видите македонисти, които плюят всичко българско, псувайте ги на сръбски. Само това заслужават тези ***. Пълно вето на *** в Скопие за ЕС. А когато България влезе в Шенген, никой няма дори да сети за тази територия там. Имат една изкуствена държава. Езикът им обаче е български. Собствена църква естествено никога не са имали. Охридската архиепископия е неразривно свързана с Българската православна църква. Тази архиепископия е закрита умишлено със султански ферман през 1767г.
166
0
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Точно така се прави, за всяко нарушение от страна на комунистическа РСМ - съобщение да ЕС и ЕК !!!С мека киотка не става, трябва твърда ръка !!!
165
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Словянинникога нищо не сме искали от македонците...само да не крадат езика и историята ни...да си пишат и говорят на сръбски,само сме им помагали...нямаме нужда от повече...членове сме в най-великият съюз..ЕС...РСМ е троянски кон на русия през сръбските служби и слепите го виждат...свободни хора, правят избора си...забравете ги и вето до дупка с всички средства...не заради това,че ни предават...заради това да не могат да предадат ЕС...новият дом на децата ни!!!
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европейския Съюз е така пускаш всичкине сте дорасли за Европа
163
2
 
4
 
! Отговори
Лола преди 3 години
Македония и Албания са замиращи държави. Скоро ще се молят да ги присъединят към Гърция, но на византииците баири и езера не им трябват.
162
2
 
7
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
А, стига с тази Македония! Заради нейните чукари губим Беломорието, което всички Велики сили са ни давали. Пак гледам във форума българския бабаитлък. Сега с Беломорието щяхме да сме по важни от Гърция и Турция.
161
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 164Не, можеш да внасяш каквото решиш стига да е легално. Плащаш мито и тва е.
160
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзНе че са толкова неблагодарни колкото, че се управляват от сърбомани. Е така, както ние смекчихме позицията си към турците те така и тези ще клекнат. Но за разлика от нашата, жертва при тези ще лъсне истината, че са българи.
159
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Това е найстина неблагодарен народ, не знаещ какво иска.. Толкова сме ги разглезили с помощи и подкрепа във всеки един труден за тях момент. Сега и ваксини ще им изпраща тиквата, нека няма лошо, ама те не знаят какво искат и все са недоволни. Толкова много хора измряха заради тая пуста Македония.. Толкова мъка и блян за един съединен народ в една цяла държава, но като се замисля такива хора не ни трябват имаме си достатачно грижи и проблеми.
158
1
 
2
 
! Отговори
До162 преди 3 години
Тоя анонимния ако е чоовек, значи спориш с платен провоккатор кохто да пише коментари и да натиска 'харесване или не харесване', в противен случей е комютър коойто пише коментари. така че си обречеен....
157
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЪВ ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗкъм където сте се запътилидо този питащия
156
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В коя държава може да се влезне с 1000 книги без митнически документи? Да имаш договор за дарение , но с Български Културен Център който е в Скопие ,но той трябва да е според законодателството на държавата където носиш книгите. Когато ходиш някъде да създаваш проблем, трябва да знаеш че си създаваш на себе си проблем.Не е проблема в Македонската митница.Този си е мисли,че като е дипломат ще си прави каквото си иска,но не му се е получило.В другите държави мутренските правила не са валидни.
155
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМога, защото съм в НАТО!
154
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не може да ми обещаеш македонче, защото си в НАТО и това, което току що каза е нарушаване на договора. И е странно да твърдиш, че си с гърците, които смятат че Ал. Македонски е грък и вие сте нищо! Но щом си съгласен с гърците.. Между другото, на много добър български пишеш! Що така?
153
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОбещавам ти нещо българче, следващия път когато турците ви прилапат, ние ще сме с гърците.
152
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До македонците в коментарите:Радвам се, че сте научили българския, на който пишете тук.Само че правите няколко основни грешки:1. Мислите се за много велики.2. Мислите си, че някой изобщо се интересува от вас.3. Мислите си, че нещо изобщо зависи от вас.България може да извади история, която е поне на 1300 години. Вие не можете да извадите история, която да е дори на 100 години.Запишете си това и си го повтаряйте, докато се редите пред посолството ни за българско гражданство.
151
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внимавай като навлизаш в територията на документите, че Гърция ще ти изкара сумата документи че не сте съществували, а Сърбия ще покаже, че сте били законово нейни. Да не се окаже, че докато пищите срещу единствените които ви искат независими, сте се оказали под нечие господство! Сърбите няма да се посвенят да ви прилапат наново. Не са нито в ЕС, нито в НАТО! Единствените, които биха ви защитили са българите. Гърците ще мълчат, за да си обезпечат тяхната част от македонско.